Home » , » Το έγκλημα έχει δράστες: Το Μητσοτάκη και τη συμμορία του

Το έγκλημα έχει δράστες: Το Μητσοτάκη και τη συμμορία του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 | 8:48 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175

Το μπάχαλο με την παραίτηση του διοικητή τη Αεροπορίας Στρατού, η οποία τελικά δεν έγινε δεκτή, απασχόλησε πολλά ΜΜΕ. Το πόσο γελοίοι και επικίνδυνοι είναι το ξέρουμε καλά.

Εκείνο που κρατάμε είναι πρώτον τα επικοινωνιακά παιχνίδια, η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, όπως έγινε και με τον ταξίαρχο της πυροσβεστικής, ο οποίος ζητούσε πολιτικό μέσο, δεύτερο αλλά σημαντικότερο το χάλι που επικρατεί παντού.

Μόλις 12% είναι η διαθεσιμότητα αεροσκαφών και ελικοπτέρων όσων αφορά την πυρόσβεση, αποτέλεσμα της πολιτικής απαξίωσης της πυροσβεστικής. Θεωρητικά έχουμε πάνω από 70 αεροσκάφη.

Πρακτικά έχουμε ηλίθιους ψεύτες, οι οποίοι από τα πετσωμένα κανάλια προσπαθούν να μας πείσουν πως πετάνε από πάνω μας ελικόπτερα που ούτε τα βλέπουμε ούτε τ' ακούμε! Ούτε το νερό που υποτίθεται πως ρίχνουν υπάρχει. Μιλάμε για κατάντια της δημοσιογραφίας, της πολιτικής και του κράτους. Θυμίζει το σόκιν ανέκδοτο της Θεωρίας και Πράξης.

Παρόμοια κατάσταση - ίσως διαφέρουν λίγο τα ποσοστά διαθεσιμότητας - έχουμε σε όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων. Στα χαρτιά είμαστε πανίσχυροι. Πρακτικά υπάρχει διάλυση των υποδομών. Αυτό ας το λάβουν υπόψη οι πολεμοκάπηλοι.

Όσον αφορά τις φωτιές νεοδημοκράτης αιρετός είπε ξεκάθαρα πως η Εύβοια κάηκε επίτηδες για να κατασκευαστούν ανεμογεννήτριες στα καμμένα! Τις παλιότερες χρονιές όταν έπιαναν φωτιά έρχονταν μέσα στη μέρα τουλάχιστο ένα αεροσκάφος. Τώρα άφησαν να καούν τα πάντα. Όταν λέει αυτά δικός τους, τι να πει εκείνος που έχασε το σπίτι του; “Μητσοτάκη γαμιέσαι!” Το ίδιο λέμε κι όσοι βλέπουμε το έγκλημα. Κι αν κάνουν μήνυση για εξύβριση, εμείς τι πρέπει να τους κάνουμε για τον εμπρησμό; Χώρια τα ψέματα και οι συκοφαντίες τους.

Κι εδώ πρέπει να κάνουμε μια σημείωση:


Η παραπάνω είδηση, εντός ή εκτός εισαγωγικών, κυκλοφορεί πλατεία στο διαδίκτυο σήμερα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι fake news, κάτι που θα διαπιστωθεί. Διαφορετικά ...

 Θα μιλήσω πάλι με αριθμούς.

Βγαίνει ο σύγχρονος Νέρωνας κι ανακοινώνει 500.000.000 για τις πυρόπληκτες περιοχές. Προκαλεί και κοροϊδεύει. Δεν έδωσε 17.700.000 στην πυροσβεστική, για πρόληψη, ενώ φέτος έχουμε λιγότερους από τους μισούς πυροσβέστες που είχαμε άλλες χρονιές.

Ας μας πουν το προσωπικό που στέλνουν άλλες χώρες να βοηθήσουν, κι ας μας πουν πόσοι διώχτηκαν τον τελευταίο χρόνο, είτε επειδή δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, είτε γιατί... δεν εμβολιάστηκαν! Λες και τα δέντρα κολλάνε Κορονοϊό. Να μας πουν πόσο στοιχίζουν τα μέσα που στέλνουν, να δούμε αν μπορούσαμε να τα πάρουμε εμείς αγοράζοντας λιγότερα Rafale, δίνοντας λιγότερα σε μπάτσους και κανάλια. 80 μύρια πήραν μόνο οι πετσωμένοι των ΜΜΕ, χώρια όσα τους χαρίστηκαν.

Τα 500 εκατομμύρια δεν είναι για τον κόσμο, κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως οι φωτιές καίνε ακόμα, άρα δεν ξέρουν το πραγματικό ποσό της καταστροφής που προκάλεσε η πολιτική τους!

Είναι για τα λαμόγια που θα κάνουν πάρτι στα καμμένα. Γι αυτούς που είχαν κίνητρο να καεί η περιοχή. Ρωτάμε όχι και τόσο ήρεμα: Με αυτά τα κονδύλια θα βάλουν ανεμογεννήτριες;

Θα μας πουν ακριβώς πως θα κατανεμηθούν, αφού τα σπίτια καίγονται ακόμα;

Στο μεταξύ το ποσό φαίνεται πολύ.


Για να δούμε όμως τι έγινε το 2007. Τι λέει η εγκυκλοπαίδεια:

“Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2007” οι χειρότερες σε έκταση ως τώρα.

Το καλοκαίρι του 2007 μια σειρά από δασικές πυρκαγιές σε πολλούς νομούς της Ελλάδας είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 84 άνθρωποι και να καούν 1.500 σπίτια και περισσότερα από 268.834 (περ. 2.700km2) γης, 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και 60.000 ζώα. Από τις πυρκαγιές επλήγησαν οι νομοί: Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας (όπου έχασαν τη ζωή τους 49 άνθρωποι), Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας και Φθιώτιδας. Το ύψος των καταστροφών αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 3,5 δις €.

2018 κάηκαν 109.890 στρέμματα, το 2019 54.040 και το 2020 83.610 στρέμματα

3,5 δις ζημιά το 2007, με κείνες τις τιμές. Φέτος η καταστροφή είναι επίσης τεράστια. Στην Εύβοια μόνο κάηκαν 600.000 στρέμματα ενώ η συνολική καμμένη έκταση μέχρι στιγμής ξεπερνά το 1.000.000 στρέμματα! Άρα τα 500.000.000 είναι ελάχιστα σε σύγκριση με τις καταστροφές.

Η λεηλασία και η καταστροφή συνεχίζεται. Το έγκλημα έχει δράστες: Το Μητσοτάκη και τη συμμορία του. Δε θα μείνει ατιμώρητο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger