Home » , , » Από ταγματασφαλήτες που συμμετέχουν στο πογκρόμ κατά των Εβραίων, που ξεκίνησε σαν σήμερα το 1943, στελέχη στην συνέχεια του "Εθνικού Στρατού" στον εμφύλιο πόλεμο.

Από ταγματασφαλήτες που συμμετέχουν στο πογκρόμ κατά των Εβραίων, που ξεκίνησε σαν σήμερα το 1943, στελέχη στην συνέχεια του "Εθνικού Στρατού" στον εμφύλιο πόλεμο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 | 9:14 μ.μ.

Ο εθνικός στρατός αποτελέστηκε από «κανονικήν στρατολογίαν» όλων των ταγματαλητών του Σιμάνα. Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις μπήκαν συν γυναιξί και τέκνοις μέσα σ’ αυτό το… στρατό. Δεν έλειψαν ούτε οι παπάδες. Όλοι οι «εθνικόφρονες» εύρισκαν μίαν θέσιν υπό το στέμμα του σεπτού του Άνακτος. Ως και η «εθνικόφρων» γιαγιά μου μπορούσε να περάσει στο μπράτσο της ένα περιβραχιόνιο, να πάρει μια κουμπούρα και να ενταχθεί στον εθνικό στρατό. Τα κριτήρια του στρατού ήταν ηθικά. Δηλαδή ξεκοίλιασες κανένα συμπατριώτη σου, έκλεισες κανέναν στο Χαϊδάρι, έχεις καμιά «εύφημο» μνεία του Στρόοπ; Μπαίνεις με άριστα.  Έχεις βρώμικο ποινικό μητρώο; Μπαίνεις με λίαν καλώς. Αν δε φέρεσαι εγγεγραμμένος σε κανένα απ’ αυτά τα δυο λίμπρο ντ’ όρο (ποινικό μητρώο ή γερμανικό κατάλογο) αποκλείεσαι του στρατεύματος ως μη συγκεντρώνων τα απαραίτητα ηθικά και εθνικά εφόδια. Είσαι δηλαδή Βούλγαρος και πρέπει να εξοντωθείς. 

Μενέλαος Λουντέμης.

Ενας από τους μεγαλύτερους ναζί εγκληματίες που πέρασαν την κατοχική εποχή από την Ελλάδα ήταν ο ανώτατος διοικητής των ταγμάτων ασφαλείας και των δυνάμεων της χωροφυλακής ο Γερμανός υποστράτηγος των Ες Ες Στρόοπ. Ηταν αυτό το κτήνος που σαν σήμερα 7/9/1943 κηρύσσει με διαταγή του –και επίσημα πια- το διωγμό των Εβραίων στην Ελλάδα.

Η εξόντωση του Εβραϊκού πληθυσμού που έμεινε στην Ελλάδα, από τους ναζί, ήταν τεράστια. Θεωρείτε αναλογικά ένα από τα υψηλότερα ποσοστά των κατακτημένων χωρών της δυτικής Ευρώπης.

Πανελλαδικά από ένα σύνολο σχεδόν 72.000 Εβραίων που ζούσαν στον ελλαδικό χώρο στις αρχές του 1941, θανατώθηκαν περίπου 59.000 μέχρι το τέλος της γερμανικής κατοχής.

Η αρχική αναφορά από γραπτό του Μενέλαου Λουντέμη γίνεται για να τονιστεί ότι σ' αυτό το έγκλημα συμμετείχαν και ντόπια καθάρματα, ταγματασφαλήτες, αρκετά απ' τα οποία στην συνέχεια στελέχωσαν στον λεγόμενο "Εθνικό Στρατό" κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.   

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger