Home » , » Το ομολογούν χωρίς ξύλο. Ο Μητσοτάκης εντολοδόχος πλουτοκρατών!

Το ομολογούν χωρίς ξύλο. Ο Μητσοτάκης εντολοδόχος πλουτοκρατών!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 | 10:30 μ.μ.

"Ανάμεσα στους βολεμένους αυτούς δημοσιογράφους ξεχωριστεί θέση κατέχουν οι αρθρογράφοι του liberal και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Ο Κωνσταντίνος Μαριόλης διορίστηκε σαν μετακλητός υπάλληλος του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, ο αποτυχημένος σαν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., Αντώνης Πανούσος βρήκε πόστο σαν ειδικός σύμβουλος στην ΕΡΤ, o Ανδρέας Ζαμπούκας, αμείβεται έχοντας την ιδιότητα του συνεργάτη στο ιδιαίτερο γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου. (Πιθανόν να μας διαφεύγουν και άλλοι δημοσιογράφοι που εργαζόταν για τον εκδότη Θ. Μαυρίδη)", γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας, για να τονίσουμε την ιδιαίτερη σχέση που έχει η ιστοσελίδα liberal με το κυβερνητικό κόμμα.

Απ' αυτή την άποψη θεωρούμε ενδιαφέρον ότι αυτός ο ιστότοπος που εκφράζει την σαπίλα της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, όπως τον χαρακτηρίζαμε καταφέρνει ένα απίστευτο χτύπημα, κάτω από την ζώνη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ούτε λίγο ούτε πολύ σε κείμενο του, το οποίο σχολιάζει τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, μας γράφει ότι αυτό που καθόρισε τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης είναι η μάχη που δόθηκε ανάμεσα σε μεγαλοκαπιταλιστές, με τον Μητσοτάκη απλώς να είναι εντολοδόχος πλουτοκρατών.

Ενα απόσπασμα από το άρθρο που αναφέραμε:

"Ο Μινώταυρος, πάντως, σας είχε ενημερώσει έγκαιρα για τον κύριο Τάκη και για τη μάχη Βαρδινογιάννη – Λάτση. Ο Β.Β ήθελε στο Προστασίας του Πολίτη τον Τάκη Θεοδωρικάκο και ο Σ.Λ την παραμονή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Κέρδισε, τελικώς ο Β.Β. 

Η ουσία, φιλελεύθεροι και φιλελεύθερες μου είναι ότι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, παρά το φιάσκο με τα μπρος πίσω του Ευάγγελου Αποστολάκη, κέρδισε πολλούς πόντους σε αυτή την κυβέρνηση. Και το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο να κάνει μια τέτοια συμμαχία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκδοχή πρώτη: Θέλησε να αποκτήσει τη στήριξη ενός μεγάλο μηντιακού ομίλου. Δύο τηλεοπτικά κανάλια έχει ο Όμιλος!

Εκδοχή δεύτερη: Θέλησε να δημιουργήσει ένα αντίπαλο δέος απέναντι στον Όμιλο Μαρινάκη, καθώς ο Κ.Μ δεν νιώθει άνετα με τις «αποκλειστικότητες».

Εκδοχή τρίτη: Θέλησε να «λήξει» την υπόθεση διολίσθησης του ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι γνωστό ο ΒΒ έχει μεγάλη επιρροή στους κύκλους της σημερινής προέδρου του Κινήματος".

Και με την ευκαιρία να επαναλάβουμε απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας για όσους εξακολουθούν να έχουν αυταπάτες για τον ρόλο των εθνονταβατζήδων και της βουλής:

Τι είναι η βουλή; Ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων είναι. Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών.

Αλλωστε, καθεμιά από τις μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της «λόμπι» μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται.

Ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger