Home » , » Δικαστικές περιπέτειες για τον πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.

Δικαστικές περιπέτειες για τον πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 | 11:10 μ.μ.

Μια είδηση που κυκλοφορεί εδώ και δυο μέρες την οποία εμείς θεωρήσαμε πολύ ενδιαφέρουσα και μας οδήγησε να κάνουμε ρεπορτάζ είναι αυτή που αναφέρει ότι οριστικά και αμετάκλητα. ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, με απόφαση του Αρειου Πάγου, οδηγείτε σε δίκη με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, όσον αφορά την υπόθεση με την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Είναι μια υπόθεση που σέρνεται στα δικαστική συρτάρια απ' τον Ιούλη του 2020. Την είχε φέρει αρχικά στην δημοσιότητα η εφημερίδα Kontranews.

Πάγια τακτική μας είναι να μην δημοσιεύουμε φήμες. Αν όμως επιβεβαιωθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που κυκλοφορούν θα βρεθούμε σε ένα πολύ περίεργο, αλλά και ενδιαφέρον σκηνικό. 

Για να μην πλατειάζουμε σ' αυτό το κείμενο διαβάστε την ανάρτηση μας που τιτλοφορούσαμε: "Η  δολοφονία Γκιόλια και ο Μανώλης Σφακιανάκης"

Τηλεγραφικά: Ο Σωκράτης Γιόλιας υπήρξε διαχειριστής του blog "troktiko", ενός ιστότοπου που γνώρισε απίστευτη επιτυχία και είχε καθοριστική παρέμβαση στην πολιτική ζωή του τόπου μας. 

Για τον Μανώλη Σφακιανάκη, έχει αποκαλυφθεί ότι είχε υπόγεια και διαρκή συνεργασία με τον διαχειριστή του blog καθώς εκτός των άλλων τον ενημέρωνε για το πότε η υπηρεσία στην οποία ήταν προϊστάμενος θα του κάνει ελέγχους,

Οταν λοιπόν ο Γκιόλιας, άκουσε να του χτυπάν το κουδούνι του σπιτικού του, το βράδυ της 19 Ιούλη 2010, υπέθεσε ότι τον επισκέφτηκαν μπάτσοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να κάνουν άλλο έναν απ' τους συνηθισμένους προσχηματικούς ελέγχους. Αυτός ήταν ο λόγος που κατέβηκε στην εξώπορτα αμέριμνος, χωρίς να πάρει καμιά προφύλαξη, για να πέσει στην συνέχεια νεκρός από τους δολοφόνους της αυτοαποκαλούμενης  "Σέκτας Επαναστατών".

Και τα ερωτήματα που περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια αναπάντητα είναι πάρα πολλά. Το πιο βασικό: Ποιος άραγε ήταν ο λόγος που ο Σφακιανάκης συνεργαζόταν τόσο στενά με έναν διαχειριστή ενός Blog; Λειτουργούσε από ιδιοτέλεια, έχοντας συμφέροντας, ή λειτουργούσε σαν "μπροστινός" ενός μηχανισμού, με δεδομένο την μαζική απήχηση -πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα- που είχαν οι αναρτήσεις του; 

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι στην δίκη που θα γίνει με κατηγορούμενο τον Σφακιανάκη θα δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις, χωρίς όμως να αποκλείουμε και τις εκπλήξεις. Κι αυτό το αναφέρουμε γιατί κυκλοφορούν πάρα πολλές δημοσιογραφικές πληροφορίες τις οποίες όμως, αφού δεν μπορεί να τις διασταυρώσουμε, αποφεύγουμε να αναφέρουμε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger