Home » , , » Επιμένoυν γκεμπελίστικα να καλύπτουν τους νεοναζιστές

Επιμένoυν γκεμπελίστικα να καλύπτουν τους νεοναζιστές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 | 5:08 μ.μ.


Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Για δεύτερη συνεχή μέρα, ο ανθυπασπιστής του Μαρινάκη, Γιώργος Παπαχρήστος, επιμένει στη στήλη του στα «Νέα» ότι στην «άτυχη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης» γίνονται μάχες «μεταξύ “μαθητών“ (λέμε τώρα…) που έχουν καταλάβει το ΕΠΑΛ του δήμου, και φοιτητών που άγνωστο πώς βρέθηκαν στη Σταυρούπολη από ημέρες να διαδηλώνουν».

Τη δεύτερη φορά δεν έχει καν τη δικαιολογία της «ελλιπούς ενημέρωσης» που θα μπορούσε -ως πρόσχημα- να επικαλεστεί για την πρώτη. Πρόκειται για συνειδητή παραχάραξη μιας αλήθειας που γνωρίζουν όλοι, καθώς υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα, βίντεο και φωτογραφίες, που δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για το τι πραγματικά συνέβη στη Σταυρούπολη. 

Ποιοι λείπουν από το σχόλιο του Παπαχρήστου; Οι νεοναζιστές του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου. Αυτοί δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο κατασκευασμένοι «καταληψίες» και κατασκευασμένη «κατάληψη» (που δεν υπάρχει, ούτε επιχειρήθηκε – κανονικά λειτουργούσε ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα). Οι χρυσαυγίτες βγήκαν από το πλάνο και στη θέση τους μπήκαν «καταληψίες», οι οποίοι συγκρούονται με φοιτητές που «άγνωστο πώς» βρέθηκαν εκεί να διαδηλώνουν; 

Το πώς βρέθηκαν εκεί οι φοιτητές κάθε άλλο παρά άγνωστο είναι. Πήγαν έξω από το σχολείο να μοιράσουν προκηρύξεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δέχτηκαν επίθεση από μέλη του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου. Ξαναπήγαν να μοιράσουν προκηρύξεις ενάντια στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και τα υπόλοιπα τερατουργήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (νόμος Κεραμέως) και αυτή τη φορά δέχτηκαν επίθεση από ολόκληρο το τάγμα εφόδου, που τους περιμένε «καβατζωμένο» μέσα κι έξω από το σχολικό συγκρότημα. Την επομένη πήγαν φοιτητές και μέλη της ΚΝΕ και δέχτηκαν παρόμοια επίθεση, παρουσία των ΜΑΤ, μάλιστα, που το μόνο που έκαναν ήταν να σπρώξουν τους διαδηλωτές μακριά από τους χρυσαυγίτες που συνέχισαν να προκαλούν ανενόχλητοι.

Είναι φανερό πως έχει πέσει γραμμή «από πάνω». Τα γκεμπελίστικα σχόλια του Παπαχρήστου είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την ανακοίνωση της Κεραμέως. Τα ίδια έκανε χθες το ραδιόφωνο του Χατζηνικολάου. Το οποίο τι έκανε σήμερα; Ο ίδιος ο Χατζηνικολάου έλεγε στην εκπομπή του ότι κακώς κάποιοι μιλούν για ακροδεξιούς. Αυτοί δεν είναι ακροδεξιοί, είναι χρυσαυγίτες, είναι νεοναζιστές! Και μόλις τελείωσε η δική του εκπομπή, βγήκε το δίδυμο Παυλόπουλου-Νιφλή και άρχισε να κλώθει το αίτημα της… αποπολιτικοποίησης του σχολείου. Στο ίδιο τσουβάλι οι χρυσαυγίτες και οι αντιφασίστες φοιτητές. Ολοι προκαλούν φασαρίες στο σχολείο, το οποίο είναι μόνο για μαθήματα και όχι για πολιτικές παρεμβάσεις! Να πάψουν όλοι να πηγαίνουν στα σχολεία, ν’ αφήσουν τα παιδιά ήσυχα να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους!

Να τους θυμίσουμε ότι -εκτός των άλλων- οι έλληνες πολίτες έχουν πλέον δικαίωμα ψήφου από τα 16 χρόνια, που σημαίνει ότι δεν μπορεί το σχολείο να είναι α-πολιτικό (που ποτέ δεν ήταν); Να τους θυμίσουμε πως εδώ και πολλά χρόνια έξω από τα σχολεία διενέμονται προκηρύξεις και αναρτώνται αφίσες, πανό και άλλα μέσα πολιτικής ζύμωσης από πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες; Τα ξέρουν αυτά. Τι κάνουν όμως; Προσπαθούν να ξεσηκώσουν ρεύμα «κοινωνικού αυτοματισμού» (ανάμεσα στους γονείς) ενάντια στην πολιτική ζύμωση έξω από τα σχολεία, που τάχα προκαλεί επεισόδια σαν αυτά της Σταυρούπολης, και όχι ενάντια στη δράση των νεοναζιστικών συμμοριών που προσπαθούν να μετατρέψουν κάποια σχολεία σε φασιστικές σφηκοφωλιές, ασκώντας τρομοκρατία πάνω στους υπόλοιπους μαθητές. Φοιτητές και πολιτικοκοινωνικές συλλογικότητες μπαίνουν στον ίδιο κοινό παρονομαστή με τους νεοναζιστές συμμορίτες!

Αν αυτό δεν είναι κάλυψη των νεοναζιστών, τότε τι είναι; Αν αυτός δεν είναι πόλεμος κατά του αντιφασισμού, με όπλο τις «ίσες αποστάσεις», τότε τι είναι;

Το γεγονός ότι δεν είναι μόνον ένας αλλά πολλοί αυτοί που συντονίζονται (ο καθένας με το στιλ του) στην ίδια γραμμή, αποδεικνύει ότι αυτή η γραμμή έρχεται κατευθείαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και μάλιστα από το Μαξίμου, γιατί αυτοί οι συντάκτες δεν κάνουν ρεπορτάζ υπουργείου Παιδείας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger