Home » , , » "Το παρακράτος έχει φωλιάσει μέσα στους θεσμούς" με "πρωτοβουλία των υπογείων του Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη".

"Το παρακράτος έχει φωλιάσει μέσα στους θεσμούς" με "πρωτοβουλία των υπογείων του Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη".

Από giorgis , Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 | 9:25 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Αυτά που διαβάζουμε σήμερα στο Docunento δεν αφορά απλώς την αντιπαράθεση ενός εκδότη εφημερίδας ο οποίος αντιπολιτεύεται το κυβερνητικό κόμμα. Είναι ένα γεγονός που εντάσσετε, κατά την άποψή μας, στην παγίωση ενός απόλυτα επικίνδυνου σκηνικού, ενταγμένο στην μεθόδευση παλινόστησης ενός καθεστώτος σκληρής δεξιάς.

Ας κάνουμε φραγκοδίφραγκα τι εννοούμε. Οταν καθιερώθηκε σαν εκδότης και δημοσιογράφος, ο Κώστας Βαξεβάνης, σε ανύποπτο χρόνο, (αρχές Σεπτέμβρη 2018), επειδή τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά, -άσχετα να χωρίσανε στην συνέχεια οι δρόμοι μας, εξ' αιτίας των πολιτικών επιλογών του-, έκανα μια εκτίμηση για την προσωπικότητα του συγκεκριμένου ατόμου, την οποία εξακολουθώ να ασπάζομαι.

Μ' αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να περάσουμε απαρατήρητη την πολύ σοβαρή καταγγελία που κάνει ο Κώστας Βαξεβάνης, σε άρθρο του, σήμερα στην εφημερίδα του εκδίδει. 


Χωρίς περιστροφές και στρογγυλεμένο λεξιλόγιο μας γράφει ότι σήμερα λειτουργούν παρακρατικοί μηχανισμοί που έχουν στηθεί με "πρωτοβουλία των υπογείων του Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη".

Το θέμα λοιπόν δεν εστιάζεται στον οικονομικό στραγγαλισμό που επιχειρείτε από την κυβέρνηση σε μια εφημερίδα και στην απαξίωση και αν γίνει κατορθωτό στην ποινική δίωξη του εκδότη της.  Η ουσία βρίσκεται στην καταγγελία του δημοσιεύματος ότι "το παρακράτος έχει φωλιάσει μέσα στους θεσμούς"

Το ζήτημα δεν είναι να υπερασπιστούμε τον Βαξεβάνη και το εκδοτικό του εγχείρημα. Το ζητούμενο είναι να αγωνιστούμε για να μην αναβιώσουν οι σκοτεινές εποχές που ονειρεύεται ο Μητσοτάκης και το σύστημα Μαξίμου.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο  Γερμανός πάστορας Martin Niemöller –και όχι ο Μπρεχτ όπως εσφαλμένα αποδίδεται:

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει

Τα παραπάνω σαν σχολιασμός του άρθρου "Ελεγχος στο Documento με μεθόδους παρακράτους" που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης, Διαβάστε το

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Οκτωβρίου 2021 στις 11:17 μ.μ.

Προφανώς έχει δίκκιο ο Βαξεβανης.Αυτο που ξέχασε να πει είναι οτι και στη κυβερνηση του κομματος υπήρχαν αναλογοι μηχανισμοι...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger