Home » , , » Για την δημοσιογραφική διαδρομή του Κώστα Βαξεβάνη

Για την δημοσιογραφική διαδρομή του Κώστα Βαξεβάνη

Από giorgis , Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 | 4:54 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Επειδή στην πολιτική επικαιρότητα ένα από τα θέματα που κυριαρχεί είναι τα όσα προέκυψαν από το δημοσιεύματα του Docunento την Κυριακή, αλλά και όσα επακολούθησαν βάζοντας στο επίκεντρο της δημοσιότητας τον Κ. Βαξεβάνη ο οποίος σύμφωνα με την Ν.Δ είναι «κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου».να κάνω μια υποκειμενική προφανώς τοποθέτηση.

Μετά τα όσα έχουν προηγηθεί, ο δημοσιογράφος, μέσα από την ιστοσελίδα "Κουτί της Πανδώρας" εξαπολύει σήμερα μια δριμύτατη επίθεση εναντίον της Ν.Δ και βάζει στο στόχαστρο του προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα μας ενημερώνει ότι αυτή η αντιπαράθεση του, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μεταφερθεί και στις δικαστικές αίθουσες αφού: "θα ακολουθήσουν αγωγές εναντίον της ΝΔ,του Άδωνη Γεωργιάδη και του Κ. Κυρανάκη για όσα εξυβριστικά και συκοφαντικά έχουν διατυπώσει επισήμως εναντίον μου. Πολλές". 

Θα προσπεράσουμε την πολιτική επικαιρότητα που έχει προκύψει μετά από δημοσιεύματα του Documento. Θα εστιαστούμε στην επαγγελματική πορεία του Κ. Βαξεβάνη γιατί δεν μπορούμε να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας περίπτωση κατά την οποία ένα κόμμα εξουσίας να επιτίθεται με τόση σφοδρότητα εναντίον ενός δημοσιογράφου αποδίδοντας του μάλιστα ιταμούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (Σ' αυτές θα αναφέρονται οι αγωγές που θα καταθέσει εναντίον της Ν.Δ., ο Κ.Β).

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τον εκδότη του “Documento”, από τότε που ήταν νέο παιδί –είμαστε μαζί στην ίδια Ο.Β της ΚΝΕ, μιας και η καταγωγή μας είναι απ’ το ίδιο χωριό της Λέσβου- και άσχετα αν έχουν διακοπεί οι σχέσεις μας, λόγω των πολιτικών επιλογών του, πιστεύω ότι μπορώ να κάνω κάποιες επισημάνσεις, υποκειμενικές φυσικά, για την πολιτική και επαγγελματική διαδρομή του.

Ο Κώστας είναι ένα άτομο μαχητικό, παθιασμένο μ’ αυτό που κάνει και δεν θέλω να πιστέψω ότι κατάντησε άβουλο όργανο στα χέρια ενός κομματικού μηχανισμού. Κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι σιτίζεται από "μυστικά κονδύλια", ότι έχει συσχετιστεί με "περίεργες" παρασκηνιακές καταστάσεις.

Από κει και πέρα είναι γεγονός ότι ξεπούλησε τις αξιακές του αρχές και προσδέθηκε στο άρμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, χωρίς όμως να επιδίδεται σε "χτυπήματα κάτω από την ζώνη", στους πολιτικούς του αντιπάλους, προσπαθώντας πάντα να τεκμηριώνει τα γραφόμενα και λεγόμενα του.

Προφανώς και αλλοτριώθηκε όταν «άνοιξε τα φτερά του» και από εκδότης ενός καλού περιοδικού του «Hot Doc», βρέθηκε να διευθύνει μια ενημερωτική ιστοσελίδα με μεγάλη αναγνωσιμότητα και μιας Κυριακάτικης εφημερίδας με αξιόλογη παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα.
Και είναι ολοφάνερη η αναθεώρηση των απόψεων του. Εκεί που πίστευε ότι ο δημοσιογράφος έπρεπε να στέκεται απέναντι σε κάθε κυβερνητική εξουσία, μετατράπηκε απολογητής των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ, ιμάντας μεταβίβασης της κυβερνητικής προπαγάνδας, χωρίς κάποιες φορές να αποφύγει να δημοσιεύονται ατοπήματα στον ιστότοπο του.

Αφού επέλεξε να βρεθεί στα μεγάλα «εκδοτικά σαλόνια» είναι "λογικό" να ανασκευάσει και αρκετές απ’ τις απόψεις του.
Δεν ξεχνάμε την καταγγελία -ο ίδιος την διέψευσε κάτι που είχε σαν επακόλουθο να δεχθεί σφοδρή επίθεση από συνδικαλιστική δημοσιογραφική οργάνωση - των άνεργων δημοσιογράφων Μαρίας Κωνσταντοπούλου και Δημοσθένη Χριστόπουλου ότι εφαρμόζει εργατικό μεσαίωνα στα "μαγαζιά" του. Συγκεκριμένα οι δυο δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι η εργοδοσία της ιστοσελίδα της εφημερίδας Docomento τους ζήτησε να δουλεύουν για 330 ευρώ καθαρά με μπλοκάκι, 9ωρο, συν δύο ΣΚ το μήνα.

Δεν μας διαφεύγουν οι ανοίκειες επιθέσεις που έκανε σε όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαξαν το πολιτικό μόρφωμα του Λαφαζάνη,
Δεν λησμονούμε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης είναι ο ίδιος άνθρωπος που κάποτε είχε δηλώσει ότι οι τράπεζες εξαγόραζαν μέσω διαφημίσεων "κοστολογημένη σιωπή" από τα ΜΜΕ, ενώ σήμερα οι τράπεζες γι' αυτόν έγιναν "ευαγή ιδρύματα" και σαν τέτοια πλημμυρίζουν με ολοσέλιδες διαφημίσεις τους το εκδοτικό του εγχείρημα.

Για όλα τα παραπάνω μπορείς να του κάνεις σκληρή πολιτική κριτική. Από κει και πέρα όμως να χαρακτηρίζεται "βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης" και "εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου", όπως κάνει η Ν.Δ.; είναι κάτι το απαράδεκτο και μόνο αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδηλώνει η προσπάθεια της να απαξιώσει τον δημοσιογράφο αντί να απαντήσει ουσιαστικά τα όσα αποδίδει σε βάρος στελεχών της.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9:46 π.μ.

Φυσικά ο Μπαξεβάνης δεν σιτιζεται απο μαυρα λεφτα.Το παντεσπάνι του το τρώει απο το ενα ευρω που δινει ο λαος στα περιπτερα για να αγοραζει την εφημερίδα του.Στην περιπτωση Ζαχαρακη δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κομμουνιστή( μπαξεβανης που κατατροπώνει τους δεξιους παιρνοντας ρεβανς , αλλά με εναν εκδοτη( με τι λεφτα αραγε) που υποστηριζει την πιο νεοφιλελε κυβερνηση που είδε ο τόπος, να διατασει την σύλληψη ενος στελεχους της αντιπολιτευσης.Εμένα θα με ανησυχουσε αν αυτο μπορουν να το κανουν στην Ζαχαρακη τι μπορουν να κανουν σε άλλους που δεν εχουν τετοιες καβατζες...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger