Home » , » Σόι πάει το βασίλειο

Σόι πάει το βασίλειο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 | 6:02 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

H μεγάλη κόρη του Μητσοτάκη (Σοφία) προσελήφθη στο βρετανικό fund CVC Capital Partners, το οποίο -εκτός των άλλων- πήρε «κοψοχρονιά» και την «Εθνική Ασφαλιστική», με πολύ «σπρώξιμο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς το ΔΣ του ΤΧΣ για να εγκρίνει το ξεπούλημα. Προηγουμένως, βέβαια, η κόρη του Μητσοτάκη εργαζόταν στην περιβόητη Goldman Sachs, στην οποία μπήκε αμέσως μόλις τελείωσε το αμερικάνικο πανεπιστήμιο John Hopkins (αν θυμάστε, στελέχη αυτού του πανεπιστημίου ήταν το ζεύγος των συριζαίων υπουργών Δήμος Παπαδημητρίου και Ράνια Αντωνοπούλου, που μετά το… σκανδαλάκι του επιδόματος ενοικίου που εισέπραττε η σύζυγος αναγκάστηκαν να παραιτηθούν και έκτοτε εξαφανίστηκαν από την Ελλάδα).

Επιστρέφοντας στους Μητσοτάκηδες, διαπιστώνουμε ότι κάπως έτσι ξεκίνησε την καριέρα του και ο Κούλης: σπουδές στις ΗΠΑ, μετά δουλειά στην Chase Investment Bank και στη McKinsey and Company στο Λονδίνο, επιστροφή στην Ελλάδα και δουλειά στην Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα και στη συνέχεια πέρασμα στην αστική πολιτική, στη σκιά του μπαμπά και της μεγάλης αδερφής αρχικά. Το ίδιο και ο γιος της Ντόρας: σπουδές στις ΗΠΑ, μετά στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά  μετά στην Boston Consulting Group, μετά στην Παγκόσμια Τράπεζα στο Κοσσυφοπέδιο (!), μετά σε εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας (sic!) στην Αθήνα και μετά στην πολιτική, με το γνωστό «οδοιπορικό» (Καρπενήσι, Λαμία, Αθήνα).

Ετσι γίνεται, λοιπόν, με τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Λόγω των σχέσεων διαπλοκής που έχει με την παρασιτική μερίδα του χρηματιστικού κεφάλαιου η «οικογένεια», χώνει τους γόνους της σε περίοπτα πόστα και αν κάποιοι κριθούν κατάλληλοι για την αστική πολιτική, τους «σπρώχνουν» εκεί και τους εξασφαλίζουν την προώθησή τους. Η «οικογένεια» έχει ένα τεράστιο δίκτυο διαπλοκής και μπορεί να εξασφαλίσει το «παντεσπάνι» για όλα τα μέλη της, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αναπαραγωγή και τη διαιώνισή της ως «οικογένεια» (ο γιος της Ντόρας είναι τρίτη γενιά, αν το έχετε προσέξει).

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Οκτωβρίου 2021 στις 6:21 μ.μ.

"Οικογενεια"! Χα χα! Μαφιοζικη φαμιλια ειναι!Οχι του παλαιομοδιτικου στυλ Καπονε και Κορλεονε αλλα "αριστα"γραβατωμενα κοπροσκυλα του παρασαπισμενου καπιταλισμου!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger