Home » , » "Ανάγκα και οι θεοί πείθονται".

"Ανάγκα και οι θεοί πείθονται".

Από giorgis , Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 | 7:35 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Το κίνητρο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα να ζητήσει να δει την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο ναζί Γεώργιος Πατέλης, και ενδεχομένως να ζητήσει αναίρεση είναι ένα και μοναδικό: "να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται", απ' την ολοκληρωτική κατάρρευση του κύρους της δικαστικής εξουσίας.

Και οι προκλήσεις ενός πυλώνα του αστικού συστήματος πρέπει να γίνονται λαμβάνοντας υπ' όψιν τον παράγοντα "τόπο και χρόνο", γιατί διαφορετικά τους δημιουργούν προβλήματα. Αυτό ακριβώς τους είπε στο τουίτ του και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος δείχνει να μην είναι στην ντάγκλα από το εξουσιαστικό αφιόνι, έχοντας μια επαφή με την πραγματικότητα.

Στο χρονικό διάστημα που αποφυλακίζουν τον Φουρθιώτη, προχωρούν στην προκλητική απαλλαγή του στιγματισμένου για το σκάνδαλο Novartis Ν. Μανιαδάκη, επικαλούμενοι λόγους τυπικότερους και από τυπικούς, η αποφυλάκιση ενός αμετανόητου ναζί που καταδικάστηκε για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για μια σειρά άλλα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης, όπως ακούσαμε να λέει και ο αγωνιστής δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Δηλαδή η επιλεκτική τύφλωση των δικαστών που κρατάνε στην φυλακή αθώους ανθρώπους, (για πέντε ολόκληρα χρόνια βρέθηκε στην φυλακή ο Τ. Θεοφίλου, για 13 μήνες οι Ηριάννα - Περικής, ενώ πιο "τυχερός" φάνηκε ο Αλέξανδρος Μ, ο επονομαζόμενος "Ινδιάνος" με "μόλις" σχεδόν 7 μήνες στην μπουζού)- ,  και την ίδια στιγμή να αποφυλακίζουν το συνεργό μιας εν ψυχρώ δολοφονίας μετά από ένα χρόνο φυλακή και μάλιστα επικαλούμενοι, οι δικαστές,  ένα διάτρητο σκεπτικό –τα «ψυχολογικά προβλήματα» που αντιμετωπίζει το παιδί του Πατέλη- είναι κάτι το εξωφρενικό.   

Είναι μια απίστευτη πρόκληση προς την κοινωνία, κάτι που το αντιλήφθηκε ο Κύρτσος και το συνειδητοποίησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ακολουθώντας το "ανάγκα και οι θεοί πείθονται".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger