Home » , » Ενάντια στις βάσεις θανάτου του ΝΑΤΟ και την ελληνογαλλική συμφωνία.

Ενάντια στις βάσεις θανάτου του ΝΑΤΟ και την ελληνογαλλική συμφωνία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 | 11:40 μ.μ.


Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών
· 

🟥 Από τη σημερινή συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος ενάντια στις βάσεις θανάτου του ΝΑΤΟ και την ελληνογαλλική συμφωνία. 

👉 Η ομάδα μας στήριξε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου». Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο που μοιράσαμε στην συγκέντρωση:

ΚΑΤΩ Η ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

Η ελληνογαλλική συμφωνία και η συμφωνία για νέες βάσεις των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών βαθαίνουν την πολιτική, στρατιωτική, οικονομική και κατ επέκταση διπλωματική εξάρτηση από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Η «πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική» της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που ακολουθείται με τυμπανοκρουσίες από τα παπαγαλάκια των καναλιών της ντόπιας εξαρτημένης ολιγαρχίας σε σχέση με την Ελληνογαλλική συμφωνία, αποκρύπτει την πραγματική ουσία της. 

Ο ελληνικός λαός αλυσοδένεται στην επικίνδυνη ιμπεριαλιστική-αποικιοκρατική πολιτική της Γαλλίας, δένεται στο άρμα μιας παραδοσιακής δύναμης που κατασπαράζει τα εξαρτημένα και αδύναμα οικονομικά κράτη του λεγόμενου 3ου κόσμου και παίζει επιθετικό ρόλο στη Μέση Ανατολή. Και το βάθεμα αυτό της εξάρτησης προπαγανδίζεται σαν «νίκη» και «αναγκαιότητα» μέσα από την επίκληση του όπλου του αστικού εθνικισμού απέναντι στο Τούρκικο φασιστικό κράτος.

Η συμφωνία για νέες Αμερικανικές Βάσεις εντάσσεται στη στρατηγική του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού για μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο-ορμητήριο πολέμου για τα συμφέροντα των Αμερικανών, ιδιαίτερα στη νέα συνθήκη όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και σφοδρής αντιπαράθεσης σε διεθνές επίπεδο μέσα στο πλαίσιο της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Η εξαρτημένη ντόπια ολιγαρχία παραδοσιακά για να επιβιώσει και να δέσει την ταξική της κυριαρχία παραδίδει την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, εδάφη και πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας στο ξένο κεφάλαιο, όπως πράττει και την δεδομένη στιγμή και με αυτές τις συμφωνίες αλλά και με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, τόσο μέσα από το όπλο του αστικού εθνικισμού όσο και στο σκοταδιστικό-αντιεμβολιαστικό κίνημα, αναπτύχθηκαν και συγκροτήθηκαν οι φασιστικές-παρακρατικές οργανώσεις, που λειτουργούν σαν παράλληλη κατασταλτική εφεδρεία του συστήματος για να επιβληθεί η βάρβαρη ταξική πολιτική του.

Αποτελεί αναγκαιότητα η συγκρότηση ενός πλατιού αντιφασιστικού- αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα αγκαλιάσει το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας και θα αντισταθεί οργανωμένα, μαζικά, δυναμικά και μαχητικά απέναντι στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την φασιστική-κρατική και φασιστική- παρακρατική τρομοκρατία.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ- ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger