Home » , » Ενδιαφέρον: Τσίπρας και Ζάεφ βραβεύτηκαν λαμβάνοντας χρηματικά ποσά μετά την Συμφωνία των Πρεσπών

Ενδιαφέρον: Τσίπρας και Ζάεφ βραβεύτηκαν λαμβάνοντας χρηματικά ποσά μετά την Συμφωνία των Πρεσπών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 | 11:10 μ.μ.

Του Κώστα Μ.

Το ομολογώ. Βρέθηκα αδιάβαστος. Μέχρι τώρα γνώριζα ότι οι βραβεύσεις πρωθυπουργών και κρατικών αξιωματούχων έχουν την μορφή τιμητικών πλακετών ή εύσημα που εκφράζονται σε ένα γραπτό κείμενο, για κορνίζωμα. Βράβευση σε πρωθυπουργό με χρηματική επιταγή πρώτη φορά ακούω.

Απ' ότι διαβάζω στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί το ποσό των 36.000 ευρώ στους προέδρους έξι πανεπιστημιακών τμημάτων,  "ως δωρεά για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας". Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή το χρηματικό αυτό ποσό προέρχεται από "αρκετά ιδρύματα και ινστιτούτα του εξωτερικού τα οποία επέλεξαν να προσωποποιήσουν την αναγνώριση αυτή τιμώντας τους Πρωθυπουργούς των δύο χωρών που εργάσθηκαν για την υλοποίησης τη Συμφωνίας των Πρεσπών".

Και εδώ μπαίνουν κάποια ερωτήματα ίσως και αφελή. Ποια είναι αυτά τα ιδρύματα και ινστιτούτα; Γιατί τόσο καιρό δεν είχε ανακοινωθεί το παραμικρό; Και αν ο Τσίπρας βραβεύτηκε εισπράττοντας 36.000 (είναι το συνολικό ποσό;) ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, η συμβολή του οποίου στην επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών με τι χρηματικό ποσό έχει βραβευτεί; (Σε αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν συνάντησα κάποια σχετική αναφορά).

Απ' όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν νομίζω ότι έχει προηγούμενο ηγέτες κρατών να βραβεύονται με χρηματικά ποσά όταν επιτυγχάνουν διακρατικές συμφωνίες. Μπορεί όμως και σ' αυτό να είμαι αδιάβαστος. 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Οκτωβρίου 2021 στις 12:30 μ.μ.

Καποιοι αριστεροι που υποστηριζαν την Νατοική συνθηκη των Πρεσπών παριστάνοντας τους διεθνιστές πρεπει να αισθανονται άβολα τώρα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger