Home » , , » Αδωνις Γεωργιάδης: Ο κουμπάρος και ο κουμπαράς

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο κουμπάρος και ο κουμπαράς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 | 10:59 μ.μ.

Πηγή: Ι. Σ. Καριώτης - Documento

«Ο κουμπάρος την κουμπάρα δυο φορές την εβδομάδα». Παλιό και γνωστό. «Κάνε με κουμπάρο κι έλα με το θάρρο». Κι αυτό παλιό, αν και όχι τόσο γνωστό. Αλλά «ο κουμπάρος στο σακούλι κι η κουμπάρα στον Πατούλη» είναι σίγουρα καινούργιο. «Ο κουμπάρος δίνει θέσεις κι απευθείας αναθέσεις», επίσης. Με πρωταγωνιστή τον κουμπάρο του έθνους Αδωνη. Ο οποίος σπάει τον κουμπαρά για να δώσει το κατιτίς του στον κουμπάρο. Βολεύει και την κουμπάρα παρά τω Πατούλη. Και έχει και το κανάλι του κουμπάρου με σουξέ στους «μακεδονομάχους», που έχει κουμπαριά με την έγκριτη εταιρεία δημοσκοπήσεων, που βγάζει τον ίδιο δημοφιλέστατο και τον Κυριάκο προσφιλέστατο. Ο Αδωνης κι ο Μητσοτάκης να κερδάνε, κουμπάρε...

Μπερδευτήκατε με τις κουμπαριές; Δεν έχετε κι άδικο. Ακολουθήστε τον μίτο του παρά, τον κουμπαρά, για να μη χαθείτε στον λαβύρινθο. Ο κουμπαράς είναι φωτεινός οδηγός για κουμπαριές και παπαριές, απευθείας αναθέσεις, διορισμούς και θέσεις, σκοτεινές υποθέσεις και ανπΣΥΡΙΖΑ επιθέσεις. 

Ο κουμπαράς είναι το μέγα κίνητρο ιδεών και ιδανικών, βέργας για τους προδότες και Βεργίνας για τους πατριώτες. Ο κουμπαράς είναι το τυρίον που τρέφει αρουραίους της πατρίδας και ποντικούς της παρτίδας. Ο κουμπαράς που όταν σπάει και μοιράζεται ο παράς γίνεται άγιος ο κάθε μασκαράς. Και μπαίνει σε μαύρες σκέψεις ο κάθε φουκαράς, που ακούει τις αναλύσεις του κουμπάρου και είναι έτοιμος για την έφοδο στην Πάλη.

Πίσω όμως από τη συφοριασμένη ποίηση της κουμπαριάς κρύβονται δύο σοβαρά πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ο Αδωνης μοιράζει λεφτά που δεν είναι δικά του. Είναι δικά μας και τα βουτάει από τον δικό μας κουμπαρά. 

Το δεύτερο είναι ότι αυτοί που τα τσεπώνουν εν μέσω πανδημίας είναι εξώλης και προώλης: αντιεμβολιαστές, διακινητές θεωριών συνωμοσίας που μπροστά τους υποκλίνεται κι ο Πινάκιο. Ο Σόρος, ο Μπάιντεν, ο Γκέιτς και το κακό συναπάντημα. Μαζί με λύματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ιαχές για την ελληνική Μακεδονία, εθνικές δημοσκοπήσεις ή κατ’ άλλους εθνικές κολονοσκοπήσεις. Και σ’ αυτό τον συρφετό μοιράζει κρατικό χρήμα ο Αδωνης, κάτω από την προστατευτική σκιά του επιτελικού Μητσοτάκη.

Δεν έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, αν δεν το καταλάβατε, μόνο η κανονικότητα της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και της ταξικής μεροληψίας. Ευδοκιμεί και η κανονικότητα της δωροληψίας. 

Μοιράζουν λεφτά σε κολλητούς και κουμπάρους, πατώντας πάνω στην πανδημία και στο αίσχος των απευθείας αναθέσεων. Μπορεί οι δαπάνες για την υγεία να έχουν μειωθεί, αλλά οι δαπάνες για τον κάθε Καλόγηρο είναι προτεραιότητα. Νομιμοποιημένη με πρόσχημα τον κορονοϊό. Και πιστοποιημένη από κουμπαριές. Ετσι που πιο πολύ κι από τις λοβιτούρες τους να σε κάνει έξω φρενών το θράσος τους...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger