Home » , , » Αν οι κατηγορούμενοι σαν μιζαδόροι πολιτικοί ήταν στελέχη του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ;

Αν οι κατηγορούμενοι σαν μιζαδόροι πολιτικοί ήταν στελέχη του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ;

Από giorgis , Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 | 7:03 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Αν δεν το γνωρίζεται, σήμερα ζούμε λαμπρές δημοσιογραφικές εποχές, Κάθε δημοσιολόγος "μπορεί να δημοσιεύει ή να σχολιάζει ό,τι κατεβάζει η γκλάβα του", και "ουδείς απειλεί την Ελευθερία του Τύπου σήμερα στην Ελλάδα". 

Ποιος τα διαπιστώνει όλα αυτά; Μα ο Πρετεντεράκος στην στήλη του, στα "ΝΕΑ". Καμιά αντίρρηση. Αν μάλιστα ο αρθρογράφος του Μαρινάκη πρόσθετε ότι είναι αντικοινωνικά στοιχεία οι διαδηλωτές που παγίωσαν το σύνθημα "Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι"και ότι είναι χρηματοδοτούμενοι από "σκοτεινά" κέντρα οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters Without Borders-RSF) που τον Απρίλη δημοσίευσαν το ετήσιο παγκόσμιο βαρόμετρο ελευθερίας του Τύπου για το 2021, θα λέγαμε ότι το κείμενο του Πρετεντέρη θα ήταν πιο πλήρες

(Σύμφωνα με αυτή την έκθεση για την ελευθερία που απολαμβάνουν οι δημοσιογράφοι σε 180 χώρες η χώρα μας βρίσκεται στην 70η θέση, υποχωρώντας 5 θέσεις σε σχέση με το 2020. Σύμφωνα με την έρευνα η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδίωξε να ελέγξει τη ροή της πληροφόρησης προσφέροντας σε πολλά ΜΜΕ διαφημιστικές επιχορηγήσεις επ’ αφορμή της πανδημίας του COVID-19 και της κρίσης στο μεταναστευτικό. 
Τι να μετρήσει όμως η έρευνα των RSF μπροστά στις διαπιστώσεις Πρεντεράκου! Για τον ίδιο "η ελευθερία του Τύπου απειλήθηκε στην Ελλάδα συντεταγμένα την περίοδο 2015 -2019, όταν η τότε κυβερνητική εξουσία προσπάθησε να ελέγξει τον Τύπο με συναλλαγές ή απειλές, εκβιασμούς ή εκφοβισμούς, πιέσεις και παρεμβάσεις παντός τύπου". Ολα αυτά όμως είναι παρελθόν. Σήμερα "ο Τύπος είναι απολύτως θεσμικό κέντρο, κεντρικός παράγοντας της δημοκρατίας", όπως μας γράφει ο "έγκυρος").

Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που "επιβεβαιώνει" τον "συντονιστή στην κοπή πρωτοχρονιάτικων βασιλόπιττών", Πρετεντεράκο.

Χτες η εφημερίδα Documento κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Μας ενημερώνει ότι υπάρχει μια εισαγγελική παρέμβαση για το σκάνδαλο Novartis, Κατηγορεί ανάμεσα στα άλλα ξεκάθαρα σαν μιζαδόρο τον υποψήφιο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο. Η "βόμβα" -για να χρησιμοποιήσουμε ένα δημοσιογραφικό χαρακτηρισμό- εξαφανίζεται από όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ

Σήμερα αυτό που βλέπουμε είναι μια "παγωμάρα" από τα κόμματα Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ τα οποία "έσκιζαν τα ιμάτια τους" κατηγορώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους ότι έστησαν μια σκευωρία με το σκάνδαλο Novartis. 

Οι δε άμεσα εμπλεκόμενοι σφυράνε κλέφτικα. Ο "άντρακλας" Αντρέας Λοβέρδος παριστάνει τον Κινέζο, ενώ αυτός που υποσχόταν ότι θα "γδάρει και θα λιώσει" τους "σκευωρούς", ο Αδωνης Γεωργιάδης έπαθε κλαψομουνίαση. Ανακάλυψε ότι θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα του, απειλώντας μάλιστα πως θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία υπουργός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα στραφεί κατά της Δικαιοσύνης της χώρας του. Εξοχα.

Απ' την άλλη, όλα τα ραδιοτηλεοπτικά δελτία ειδήσεων έθαψαν το θέμα ενώ από τις σημερινές εφημερίδες μόνο δυο το προβάλλουν στην πρώτη τους σελίδα. Με ένα "καρεδάκι" η "ΕφΣυν". ενώ η "Δημοκρατία" το ανάγει σε κύριο θέμα της. 

Εδώ πρέπει να κάνουμε μια παρένθεση Ο εκδοτικός όμιλος του Γιάννη Φιλιππάκη, προσπαθεί να απευθυνθεί σε όλη την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Στους "ψεκασμένους" με την "Espresso", στους "σκληροπυρηνικούς" με την "Εστία" στους "χριστιανοταλιμπάν" με την "Ορθόδοξη Αλήθεια", στους "λαϊκιστές" με την "Δημοκρατία" και στους πιο λάιτ δεξιούς με την ιστοσελίδα "Νewsbreak".

Εδώ και πολύ καιρό έχει ανοίξει μέτωπο με την Ν.Δ. Αιτία; Το κρατικό μπαγιόκο. Φήμες λένε ότι "πλήρωσε" την συνεργασία του με τον Τράγκα ο οποίος είναι "κόκκινο πανί" για τον πρωθυπουργικό ανιψιό Γ. Δημητριάδη και έτσι ο όμιλος των ΜΜΕ του Φιλιππάκη βρέθηκε "ριγμένος", από τα χρηματικά ποσά από τις πέτσινες λίστες και τα προπαγανδιστικά κονδύλια της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας. Οπως έλεγε και ένας μακαρίτης πια ακροδεξιός εκδότης, "οι εθνικόφρονες είναι πάνω απ' όλα στομαχόφρονες"

Αναλογιστείτε τώρα και κάτι άλλο: Μπορείτε να υποθέσετε πόσος ραδιοτηλεοπτικός χρόνος θα είχε καταναλωθεί, και πόσα άρθρα έντυπα και ηλεκτρονικά θα είχαν γραφεί αν στην θέση του Λοβέρδου και του Γεωργιάδη βρισκόταν στελέχη του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ; 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Νοεμβρίου 2021 στις 11:38 μ.μ.

Ωραία και ορθότατα τα σχόλια του συντρόφου Γ.Γ.! Αυτά ας τα δει με προσοχή όποιο δεξιό φασιστάκι μιλάει για "ιδεολογική κηδεμονία της αριστεράς στην Ελλάδα"...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger