Home » , » Η ταξική αντιμετώπιση της πανδημίας δια στόματος Μητσοτάκη (Βίντεο)

Η ταξική αντιμετώπιση της πανδημίας δια στόματος Μητσοτάκη (Βίντεο)

Από giorgis , Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 | 9:30 π.μ.

Του Γ. Γ.

Οχι ότι δεν έχουν την σημασία τους, αλλά κατά την άποψη μου θα είναι λάθος να επικεντρωθούμε στο αν έχουν βάση ή όχι οι καταγγελίες του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Παναγιώτη Παπανικολάου και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Μιχάλη Γιαννάκου, για το αν κρατιούνται καβάντζα κρεβάτια στις ΜΕΘ για την ελίτ αυτής της χώρας. Το γεγονός ότι τις μέρες που υπήρχαν δεκάδες συμπολίτες μας διασωληνωμένοι σε διαδρόμους και κοινούς θαλάμους νοσοκομείων και όταν απαιτήθηκε να βρεθούν στις ΜΕΘ ένας δεσπότης και ένας επώνυμος δημοσιογράφος αυτό έγινε κατορθωτό σε χρόνο dt δίνει την απάντηση.

Αν μάλιστα είχε κανείς την δυνατότητα να εντόπιζε την κοινωνική προέλευση όσων εμφανίζονται, στο φωτορεπορτάζ που δημοσιεύει το documentonews, να νοσηλεύονται υπό άθλιες συνθήκες σε διαδρόμους του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, θα είχε άλλη μια επιβεβαίωση για την ταξική αντιμετώπιση της πανδημίας. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς. Το έχει ομολογήσει δημόσια ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως παρακολουθούμε στο βιντεάκι που παραθέτουμε.

Στην κατάσταση όμως που βρισκόμαστε σήμερα, λίγη σημασία έχει στο να περιγράφουμε τι επικρατεί με την αχαλίνωτη επέλαση της πανδημίας και τις εκατόμβες νεκρών που δημιουργεί καθημερινά. Εξάλλου όλα αυτά μας τα περιέγραψε πολύ καλά το μέλος του ΚΚΕ, η συνδικαλίστρια γιατρός, στο Νοσοκομείο Νίκαιας Δήμητρα Σταματέλου.

Αλλη είναι η απορία μας. Το αν δηλαδή θα έχει ανταπόκριση το κάλεσμα που απεύθυνε το "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (στην ΥΓΕΙΑ)" σε εργατικά σχήματα, κινήσεις, συλλογικότητες και παρατάξεις του μαχόμενου ταξικού κινήματος σε χώρους δουλειάς και γειτονιές σε Παναθηναϊκή σύσκεψη αγώνα για "να επεξεργαστούμε από κοινού άμεσο σχέδιο απάντησης και ανατροπής των εγκληματικών κυβερνητικών επιλογών". Αν κι αυτή την φορά πρυτανεύσουν οι μικροκομματικές λογικές, επειδή η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει σε μια συλλογικότητα που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger