Home » , » Κυκλοφορούν τόσοι σαλταρισμένοι ανάμεσα μας; - Με αφορμή τις αποκαλύψεις για την ομάδα των "Θεματοφυλάκων" που εκπαιδευόταν στα όπλα για να καταλύσουν το καθεστώς

Κυκλοφορούν τόσοι σαλταρισμένοι ανάμεσα μας; - Με αφορμή τις αποκαλύψεις για την ομάδα των "Θεματοφυλάκων" που εκπαιδευόταν στα όπλα για να καταλύσουν το καθεστώς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 | 10:06 μ.μ.


Κυκλοφορούν ανάμεσα μας τόσο πολλοί σαλταρισμένοι; Διαβάζεις τρισέλιδο δημοσίευμα που έχει σήμερα η φυλλάδα Πρώτο Θέμα και το οποίο φέρνει στην δημοσιότητα την μυστική αλληλογραφία είχαν τα μέλη της οργάνωσης «Θεµατοφυλάκων του Συντάγματος», και μένεις άφωνος,

Ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ονομάζεται Γρηγόρης Χαραλαµπίδης. και πρόκειται για έναν αγιογράφο από τον Εύοσµο Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει χρίσει τον εαυτό του «Εθνικό και Τριαδικό ∆ικαστή». Είναι εκείνος που αποφασίζει, διατάζει και οργανώνει την εκτέλεση όλων των δράσεων που πραγµατοποιούν οι «Θεµατοφύλακες».

∆εύτερος στην ιεραρχία ήταν ο Κωνσταντίνος Τοπαλίδης, πρώην τραγουδιστής, τον οποίο ο Χαραλαµπίδης έχει χρίσει «Εισαγγελέα».

Αν πιστέψουμε στα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα η οργάνωση διαθέτει 2.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα και διοικείται από το «Ανώτατο Νοµοθετικό Εκτελεστικό» και «∆ιοικητικό Συµβούλιο του Εθνους των Ελλήνων». 

Η παράνομη συνωμοτική αυτή οργάνωση, εκπαιδεύει τα μέλη τα μέλη της στον «αστικό και δασικό πόλεµο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, υποστηρίζοντας ότι έρχεται η ώρα που θα χρειαστείοι «Θεµατοφύλακες» να πάρουν τα όπλα 

Οπως λέει στα μηνύματα που έστελνε προς τα μέλη της ο αρχηγός της έχουν στόχο να καταλάβουν την εξουσία "να εξαναγκάσουν τη Βουλή των Ελλήνων σε αναστολή λειτουργίας, να επιβάλουν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές, µμαζί µε δήμευση της όποιας κινητής και ακίνητης περιουσίας τους"

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή ο αρχηγός έχει δημιουργήσει πανελλήνιο δίκτυο/

 "Γενικά, ο αρχηγός έχει δημιουργήσει πανελλήνιο δίκτυο ανθρώπων της εμπιστοσύνης του, ρόλος των οποίων είναι να προσεγγίζουν ενδιαφεροµένους προς ένταξη στο «Σώµα των Θεµατοφυλάκων», δηλαδή τον στρατό της οργάνωσης. Ωστόσο, ίσως το πιο ανησυχαστικό στοιχείο είναι ότι στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις των «Θεµατοφύλακων» γίνεται ανοιχτά λόγος για ένοπλο αγώνα, µε απώτερο στόχο όχι την κατάλυση, αλλά την αποκατάσταση του Συντάγµατος - όπως το εννοεί η οργάνωση. Οι «Θεµατοφύλακες», όπως αναφέρει ο αρχηγός τους σε εµπιστευτικό email, «φέρουν οπλισµό κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης και αδείας εκ της διοικήσεως»", υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Αξίζει επίσης να παραθέσουμε αυτούσιο ένα απόσπασμα απ' αυτό το δημοσίευμα/ 

Οταν την περασμένη εβδομάδα οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ξεπέρασαν κάθε όριο αρπάζοντας τον διευθυντή του 1ου Γυµνασίου Αιγινίου Πιερίας, οι αναλυτές της Ασφάλειας και της Αντιτροµοκρατικής ξεκίνησαν να χαρτογραφούν τη συγκεκριμένη ομάδα.

Οπως διαπιστώθηκε, έπεσαν πάνω σε 15 πρόσωπα που την τελευταία δεκαετία προκαλούν συνεχώς, δημιουργώντας ομάδες µε διαφορετικό χαρακτήρα και αντικείμενο.

Οπως προέκυψε, τρεις από αυτούς που τώρα «σφάζονται» για το ποιος θα είναι αρχηγός των «Θεµατοφυλάκων», εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στους «Αγανακτισμένους», που στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των µμνημονίων προσπαθούσαν να στρατολογήσουν κόσμο για να αποκτήσουν δύναμη.

Στη συνέχεια µμεταπήδησαν στον Αρτέµη Σώρρα. Ξεκίνησαν νέα πορεία συγκεντρώνοντας κόσμο και λαμβάνοντας συνδρομές µε φόντο το χρέος, τα δισεκατοµµύρια του Σώρρα και την προτροπή στους πολίτες να µην πληρώνουν φόρους. 

Η σύλληψη του αρχηγού τους και η κατάληξή του στη φυλακή οδήγησε κάποιους από αυτούς να ξεκινήσουν έναν νέο αγώνα, αυτή τη φορά µε φόντο τη Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ρητορική τους και πάλι διχαστική, ακραία, πνιγµένη στο µίσος, τον παραλογισµό και τις θεωρίες συνωµοσίας. Η πανδημία, ο κορωνοϊός, τα εμβόλια και οι µάσκες τούς έδωσαν τροφή να αλλάξουν το αφήγηµά τους και να επικεντρωθούν µε µανία κατά του εµβολιασµού, των µμέτρων και της χρήσης προστατευτικής µάσκας.

Από το γκρουπ των 15 που χαρτογράφησαν οι Αρχές, κάποιοι προέρχονται από τους «Αυτόχθονες Ιθαγενείς Ελληνες», άλλοι από ακροδεξιές οργανώσεις, ενώ έχουν κάνει περάσματα από τη Χρυσή Αυγή και το κόµµα του Κασιδιάρη. 

Κοµβικός θεωρείται και ο ρόλος μιας γυναίκας που δείχνει ιδιαίτερα σκληρή και χρησιμοποιεί κυρίως το Facebook και συγκεκριμένες ομάδες για να προσελκύει κόσμο και να προβαίνει στην πλύση εγκεφάλου µε ακραία ρητορική και θεωρίες συνωµοσίας που ξεπερνούν κάθε λογική.

Αντιπαράθεση

Σε κόντρα µε τους τρεις που παρουσιάζονται ως ηγέτες της ομάδας φέρεται να είναι και ένα άτομο που παρουσιάζεται ως «μοναδικός νόμιμος ανώτατος τριαδικός νομοθέτης εκτελεστής Α’ εθνικός δικαστής».

Ο συγκεκριμένος, που µοιάζει µε κόπια του Αρτέµη Σώρρα, δεν αναγνωρίζεται από τους άλλους, τους οποίους ούτε και εκείνος αναγνωρίζει, προσπαθώντας µε µια σοβαροφάνεια και αυστηρό λόγο να προσελκύσει πιστούς.

Στο site που έχει παρουσιάζει τη δική του πρόταση για νόμισμα, ενώ έχει συντάξει δωδεκάλογο συμπεριφοράς. Θέση παίρνει µε δική του σελίδα και ένας τύπος που έχει ως έδρα το νησί της Λέσβου. Το πρόσωπο αυτό, όπως υποστηρίζει ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook, είναι ο δηµιουργός της ιστοσελίδας των «Θεµατοφυλάκων», έχει πάνω από 24.000 µέλη, όμως το κυριότερο είναι ότι έχει ένα βεβαρυµένο ποινικό παρελθόν.

Και αυτό γιατί καταδικάστηκε για τη δολοφονία της συζύγου του, την οποία έσφαξε πριν από εννέα χρόνια µε δέκα µμαχαιριές, όµως αποφυλακίστηκε πριν από δύο χρόνια και επέστρεψε ως «Θεµατοφύλακας», µε ακραίες αντεµβολιαστικές θέσεις.

Ουσιαστικά, ηγείται µμιας ομάδας περίπου 100 ατόμων που προβαίνουν σε κινητοποιήσεις στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger