Home » , » Το αίμα του Αλέξη δεν θα στεγνώσει - Ολοι/ες στη διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα.

Το αίμα του Αλέξη δεν θα στεγνώσει - Ολοι/ες στη διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 | 11:10 μ.μ.

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών 

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

📍 Συγκέντρωση: Δευτέρα 6 Δεκέμβρη 2021 στις 18:00 – Προπύλαια / Στηρίζουμε το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου».

«Κι όταν νικιούνται αυτοί που ενάντια στην αδικία παλεύουν,
Πάλι δεν έχει η αδικία δίκιο
Η ήττα μας δεν αποδείχνει τίποτ' άλλο, πέρα απ το ότι
παραείμαστε λίγοι όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στην προστυχιά.
Και περιμένουμε απ τους θεατές τουλάχιστον να ντρέπονται!

Μπέρτολτ Μπρέχτ

Συμπληρώνονται 13 χρόνια από την κρατική δολοφονία του αναρχικού-αγωνιστή μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους φονιάδες συμμορίτες της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Αυτή η κρατική δολοφονία πυροδότησε μια αυθόρμητη εξέγερση η οποία συντάραξε το αστικό πολιτικό σύστημα, έσπασε μέσα από την πολύμορφη μαζική λαϊκή αντιβία το μονοπώλιο της επίσημης κρατικής βίας της εξαρτημένης άρχουσας τάξης, όπως εκφράζεται κυρίαρχα από τις κρατικές κατασταλτικές συμμορίες.

Μέσα στην εξέγερση συναντήθηκαν κομμάτια της εργατικής τάξης, του λαού, μετανάστες και φτωχοδιάβολοι, περιθωριοποιημένα κομμάτια του προλεταριάτου που ασφυκτιούσαν από την ταξική εκμετάλλευση και την ασύδοτη κρατική βία και τρομοκρατία. Κυρίαρχο ήταν το στοιχείο των νέων, με μεγάλη συμμετοχή της εργαζόμενης, φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας.

Μια ολόκληρη γενιά αγωνιστών διαπαιδαγωγήθηκε μέσα στο καμίνι της εξέγερσης, μέσα στην ανειρήνευτη και ανυποχώρητη υλική σύγκρουση απέναντι στα σώματα ασφαλείας της πλουτοκρατίας, οραματίστηκε ένα νέο κόσμο, ψηλάφισε και φαντάστηκε το δικό της ατίθασο άλμα στον ουρανό, για να νικήσει στον δικό της Δεκέμβρη.

Αυτή η γενιά αγωνιστών/στριων και η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, τρομοκράτησε την αστική εξουσία, το πολιτικό της προσωπικό και τους οργανικούς της διαννοούμενούς, κατασυκοφαντήθηκε, στιγματίστηκε αλλά τίμησε στην πράξη με αγώνα, αυτοθυσία και αντίσταση τον νεκρό της.

Γιατί ο Αλέξης μπήκε στο πάνθεον των νεκρών του λαϊκού κινήματος, στο βάθρο των ηρώων και των αγώνων για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, από αυτό το σύστημα που αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή και ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη του, περνώντας σαν οδοστρωτήρας πάνω από τις ζωές του εργαζόμενου λαού.

Πλάι στον Σωτήρη Πέτρουλα, τον Ιάκωβο Κουμή, την Σταματίνα Κανελλοπούλου, τον Μιχάλη Καλτεζά, τον Σιδέρη Ισιδωρόπουλο και στους χιλιάδες νεκρούς του λαϊκού κινήματος που φωτίζουν τους αγώνες του λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας, αδημονούν για δικαίωση για τους ανεκπλήρωτους Δεκέμβρηδες.

13 χρόνια μετά, μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής-οικονομικής και υγειονομικής κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, ο αγώνας απέναντι στη καπιταλιστική βαρβαρότητα και την κρατική τρομοκρατία παραμένει επίκαιρος.

Γι’ αυτό είναι χρέος μας η φετινή 6η Δεκέμβρη να γίνει ένα μαζικό και πλατύ σημείο συνάντησης του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, να αγκαλιαστεί πανεργατικά και παλλαϊκά, να αποτελέσει έναυσμα για αγώνα, αναμέτρηση με την πολιτική του συστήματος και διεκδίκηση σε όλα τα μέτωπα πάλης που ανοίγονται για τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία.

Η καπιταλιστική- κυβερνητική διαχείρισης του νέου πανδημικού κύματος είναι εγκληματική και δολοφονική απέναντι στις υποτελείς τάξεις.

Ένα πλατύ - διεκδικητικό κίνημα για δημόσια και δωρεάν υγεία πρέπει να βγει στο προσκήνιο και να επιβάλλει τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, διεκδικώντας να τσακιστεί ο κατασταλτικός διαχωρισμός απέναντι σε εμβολιασμένους-ανεμβολίαστους, νέα νοσοκομεία, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, μαζικό και ασφαλή εμβολιασμό, δωρεάν τεστ για όλο τον λαό.

Ένα πλατύ και διεκδικητικό κίνημα πρέπει να συγκροτηθεί και να ορθωθεί ακόμη πιο δυναμικά απέναντι στους ταξικούς φραγμούς που ορθώνονται στην εκπαίδευση από την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί τις ιδιωτικοποιήσεις και να διεκδικήσει δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Μέσα από την οργάνωση των μαθητών-φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών στα συλλογικά τους όργανα, να συγκροτηθεί πανεκπαιδευτικό μέτωπο αγώνα με στόχο την ανατροπή του Νόμου Κεραμέως, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και των αξιολογήσεων. Να αγωνιστεί απέναντι στο πέταγμα των παιδιών έξω από την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και την υποβάθμιση των σχολικών και πανεπιστημιακών υποδομών.

Μέσα από την ταξική οργάνωση και την συγκρότηση του αγώνα στις γειτονιές, να συγκροτηθούν οι όροι αντιπαράθεσης με το τεράστιο κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας που οδηγεί σε όρους εξαθλίωσης την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία. Να συγκροτούν όροι αναμέτρησης, αντίστασης και ανατροπής της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης κατ’ εντολήν της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Να συγκροτηθούν όροι πλατιάς ταξικής-λαϊκής αντίστασης απέναντι στην ελληνοαμερικανική και ελληνογαλλική συμφωνία που μετατρέπουν την χώρα σε ορμητήριο πολέμου και θανάτου απέναντι στους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ενώ δυσχεραίνουν την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης και του λαού μέσα από την διπλή καταλήστευση από ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο.

Όπως μας δίδαξε η εξέγερση, όπως μας διδάσκει η ιστορία και οι καθημερινοί αγώνες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, απέναντι του βρίσκεται η σιδηρόφρακτη βία της φασιστικής- κρατικής και της παρακρατικής τρομοκρατίας.

Είτε το νόμιμο μονοπώλιο της κρατικής βίας είτε η παράλληλη φασιστική κατασταλτική τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια, καταγγελίες και αγώνα διαμαρτυρίας, ακριβώς γιατί υπηρετούν την βάρβαρη πολιτική του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της ντόπιας άρχουσας τάξης.

Απέναντι τους μπορεί να σταθεί η κατεύθυνση και το όπλο της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας, που πρέπει να αγκαλιαστεί πλατιά από τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία και κάθε ζωντανό κύτταρο του εργατικού-λαϊκού κινήματος που θέλει να ορθώσει τείχος περιφρούρησης, αντίστασης και αυτοάμυνας ενάντια στο κρατικό μονοπώλιο της βίας και την φασιστική-παρακρατική τρομοκρατία.

Αλλά η εξέγερση μας δίδαξε και κάτι ακόμη, πιο ουσιαστικό και μακροπρόθεσμο που οφείλει να διαπερνάει τους αγώνες και την κατεύθυνσή μας. Όλες αυτές οι εστίες αντίστασης και λαϊκής εξεγερτικής αντιβίας που κοίταξαν το θηρίο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της κρατικής τρομοκρατίας στα μάτια, χρειάζονταν ένα επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα να τις συνενώσει, για να υπηρετηθεί η στρατηγική μετατροπής της εξέγερσης σε μια παλλαϊκή επανάσταση μέσα από την σύνδεση της με ακόμη πλατύτερα κομμάτια της εργατικής τάξης και του λαού.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στην διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 13 χρόνια από την κρατική εκτέλεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι από τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία, να σπάσουμε στην πράξη την κρατική τρομοκρατία, για να δυναμώσουν οι αγώνες του λαϊκού κινήματος απέναντι στην ανθρωποκτόνα πολιτική ιμπεριαλιστών-κεφαλαίου- κυβέρνησης. Να τιμήσουμε τους νεκρούς του ταξικού-λαϊκού κινήματος στο σημείο που εκτελέστηκαν και με τις κόκκινες σημαίες μας ψηλά να δώσουμε όρκο νίκης και επαναστατικής ανατροπής της καπιταλιστικής- ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Συγκέντρωση: Δευτέρα 6 Δεκέμβρη 2021 στις 18:00 – Προπύλαια/ Στηρίζουμε το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου».

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ- ΜΕ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΕΙ

ΚΟΥΜΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΔΕΡΗΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΣ

ΜΑΤ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών/ Αγωνιστών  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger