Home » , » Ο επαναστάτης Ιησούς από τη Ναζαρέτ.

Ο επαναστάτης Ιησούς από τη Ναζαρέτ.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 | 10:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι ένα πρόσωπο που σέβομαι πολύ. Τον θεωρώ έναν Επαναστάτη της εποχής του, έχοντας υπόψη και τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Οι άθεοι εκείνη την εποχή ήταν επίσημα ελάχιστοι, αφού διώκονταν ανηλεώς.

Ο ίδιος ο Ιησούς δεν άφησε κανένα γραπτό κείμενο, ώστε να ξέρουμε τι πραγματικά είπε. Γιατί τα λόγια, ειδικά κάποιου που έζησε 2000 χρόνια πριν, μπορεί να αλλοιωθούν. Ξέρουμε ότι μας λένε οι μαθητές πως είπε. Κι εδώ αρχίζουν οι αντιφάσεις, πράγμα πολύ φυσικό, αφού 12 φίλοι δεν μπορεί να έχουν όλοι την ίδια ακριβώς άποψη, ακόμα κι αν συμφωνούν γενικά.

Γενικά λοιπόν μπορούμε να πούμε πως ήταν κοντά στον Κομμουνισμό. Όχι Κομμουνιστής. Δεν συμπαθούσε, όπως οι περισσότεροι φτωχοί τα πλούσια παράσιτα. Ήταν υπέρ της αγάπης κι όχι του πολέμου. Κάτι σαν τον Γκάντι. Ήταν πρακτικός και λογικός. Ήταν επίσης καλόκαρδος και σίγουρα εναντίον της υποκρισίας.

Οι μαθητές σίγουρα πρόσθεσαν τη δική τους πινελιά στα κείμενα που έγραψαν. Κείμενα που είχαν εκτός από το γενικότερο σκοπό, πιο ειδικούς, ανάλογα το περιβάλλον που έζησαν.

Ο Ιησούς ήταν πανέξυπνος. Κατάλαβε πως ο Μωσαϊκός Νόμος έχει τρομερά κενά. Πως η Παλαιά Διαθήκη αφορά μόνο τους Εβραίους, καθώς είναι γραμμένη από τη δική τους σκοπιά και είναι ένας κατάλογος τρομερών εγκλημάτων που αποδίδουν στο Θεό. Δικαιολογείται μεταξύ άλλων αιμομιξία, παιδεραστία, δουλεία, ακόμα και γενοκτονία.

Επίσης η Διαθήκη αυτή θα έφερνε πολλούς μπελάδες σε όσους την ακολουθούσαν, όσον αφορά την αντιπαράθεση με την πανίσχυρη Ρώμη. Έτσι προφήτευσε σωστά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και τον ξεριζωμό των Εβραίων.

Οι ανόητοι Ζηλωτές που επαναστάτησαν, δεν έλαβαν υπόψη τις συνθήκες και τους συσχετισμούς δυνάμεων. Πίστεψαν πως σαν περιούσιος λαός θα κατατρόπωναν τους εχθρούς.

Εδώ να πω πως τους Ζηλωτές επίσης τους συμπαθώ πολύ. «Δεν παραδέχονταν καμία ανθρώπινη εξουσία παρά μόνο αυτή του Θεού και προτιμούσαν να υποστούν τα πιο φρικτά βασανιστήρια παρά να αναγνωρίσουν κάποια ανθρώπινη εξουσία». Ήταν όμως αφελείς, πίστευαν πως θα τους σώσει ο Θεός! Ο Ιησούς τους προειδοποίησε. «Ακολουθείτε άλλο δρόμο. Τα του Καίσαρος κλπ – κλπ». Δυστυχώς δεν τον άκουσαν.

Όπως ήταν επόμενο ο Ιησούς ήταν ο Νο1 κίνδυνος για το Ιερατείο, που ήταν τσιράκια της εξουσίας, δηλαδή των Ρωμαίων. Σήμερα να έρχονταν, πάλι θα τον έπιαναν και θα τον έβγαζαν από τη μέση. Διότι αυτά που έλεγε ήταν αληθινά κι εναντίον κάθε θρησκευτικής αντίληψης που υπήρχε ως τότε στους Εβραίους. Ο Θεός δεν τιμωρεί, αγαπά τους πάντες! Όταν δεν υπάρχει φόβος, κινδυνεύει κάθε αυταρχική εξουσία. Έτσι τον σταύρωσαν.

Μετά από αιώνες οι εκμεταλλευτές καπέλωσαν τα λόγια του εκμεταλλευόμενοι τα κενά των κειμένων των μαθητών. Τα διέστρεψαν πλήρως, για να συνεχιστεί αυτό που ο Ιησούς και εκατομμύρια άλλοι ήθελαν να τερματιστεί: Η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger