Home » , » Εννιά χρόνια απ' την ημέρα που ναζιστές δολοφονούσαν τον μετανάστη, εργάτη, Σαχζάτ Λουκμάν. - Οι φονιάδες Χρυσαυγίτες αποφυλακίστηκαν μετά 6 χρόνια.

Εννιά χρόνια απ' την ημέρα που ναζιστές δολοφονούσαν τον μετανάστη, εργάτη, Σαχζάτ Λουκμάν. - Οι φονιάδες Χρυσαυγίτες αποφυλακίστηκαν μετά 6 χρόνια.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 | 9:00 π.μ.

Συμπληρώνονται εννιά χρόνια από το πρωινό της 17ης Γενάρη του 2013 όταν ο 27χρονος εργάτης μετανάστης από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν, ξεκίνησε από το Περιστέρι για να πάει στην δουλειά του, στην λαϊκή, στα Πετράλωνα, όπου δούλευε, για να πέσει θύμα ναζί δολοφόνων.

Πριν αναφερθούμε αναλυτικά σ' αυτό το έγκλημα, θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε την δικαστική αντιμετώπιση που είχαν οι ναζί δολοφόνοι μέλη της Χρυσής Αυγής Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος.

Πρωτόδικα το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό κανέναν ισχυρισμό των κατηγορουμένων. Εκρινε ότι η δολοφονία είχε ρατσιστικό κίνητρο, και δεν τους απέδωσε κανένα ελαφρυντικό.
Ομόφωνα τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.

Στην συνέχεια η φονιάδες προσφεύγουν στο Εφετείο. Αυτό καταλήγει στο ότι οι δολοφόνοι έδειξαν "καλή διαγωγή μετά την πράξη" και μ' αυτό το ελαφρυντικό σπάνε τα ισόβια και τους επιβάλλεται ποινή 20 έτη κάθειρξη και 17 μήνες φυλάκιση και για τους δύο κατηγορούμενους.

Το αποτέλεσμα ήταν μετά από έξη χρόνια -επικαλούμενοι κάποια μεροκάματα που υποτίθεται ότι έκαναν εντός φυλακής- αποφυλακίστηκαν και οι δυο ναζί δολοφόνοι. 

Σήμερα οι δυο φονιάδες του 27χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν, βρίσκονται φυλακισμένοι γιατί στην δίκη που ακολούθησε τους επιβλήθηκε 6 χρόνια φυλάκιση για την συμμετοχή τους στην εγκληματική συμμορία του Μιχαλολιάκου.
 
Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο Λουκμάν, έχοντας αφήσει στην πατρίδα του οχτώ αδελφές, ένα αδελφό και τους ηλικιωμένους γονείς του, προσδοκούσε ότι για άλλη μια μέρα χύνοντας τον ιδρώτα του, θα μπορούσε να αποκτήσει ένα πενιχρό μεροκάματο και να βοηθήσει την οικογένεια του.

Οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες όμως, ο Διονύσης Λιακόπουλος και ο Χρήστος Στεργιόπουλος είχαν άλλα σχέδια. Να του χύσουν το αίμα και να του κόψουν το νήμα της ζωής του.
Ετσι, απλώς γιατί ήταν μετανάστης. («Καλά δεν του κάναμε; Είναι αλλοδαπός, έρχονται στη χώρα μας και μας κάνουν κακό». ήταν τα πρώτα λόγια τους μετά την σύλληψη).

Δολοφόνησαν τον Λουκμάν με εφτά μαχαιριές σε στήθος και πλάτη. Πιστεύοντας, οι ναζί, ότι είχαν κάνει το "κομματικό και πατριωτικό καθήκον" τους, αποχώρησαν από το σημείο του εγκλήματος έχοντας ακόμη μαζί τους το ματωμένο μαχαίρι, αισθανόμενοι προφανώς ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συλληφθούν.

Περίοικοι όμως που είχαν παρακολουθήσει την εν ψυχρώ δολοφονία είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία και οι δυο δολοφόνοι συνελήφθησαν. 

Υ.Γ: Πλεονασμός να θυμίσουμε ότι κάποιοι αντιεξουσιαστές για κάποιες στρακαστρούκες που τοποθέτησαν χωρίς να δημιουργηθεί ο παραμικρός τραυματισμός πολίτη, αλλά μόνο κάποιες υλικές ζημιές βρέθηκαν στην φυλακή πολύ περισσότερο από τα 6 χρόνια με τα οποία καθάρισαν οι δολοφόνοι ναζί του Πακιστανού μετανάστη.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger