Home » , » Συρία – Ουκρανία.

Συρία – Ουκρανία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 | 9:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Στο ΚΚΕ ξέρουν από αποδράσεις. Έχουν γίνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές. Ποτέ όμως όχι μόνο στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό, δε χρησιμοποιήθηκαν μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις για να υποστηρίξουν απόδραση κρατουμένων.

Δεν έχει λογική αυτό που κάνει ο ISIS. Χρησιμοποιεί μεγάλες δυνάμεις, αν όχι όλες τις διαθέσιμες που έχει, ίσως τις περισσότερες, για να απελευθερώσει αιχμάλωτους τρομοκράτες. Αυτή η τακτική όμως του στοίχισε περισσότερους νεκρούς από αυτούς που δραπέτευσαν.

Ακόμα κι αν υποτεθεί πως κάποιο σημαντικό πρόσωπο κρατείται εκεί, μια καταδρομική επιχείρηση του στυλ «χτύπα και φεύγα μαζί με το στόχο» θα ήταν πιο αποτελεσματική και πολύ λιγότερο δαπανηρή.

Στρατιωτικά φαίνεται λάθος. Οι Κούρδοι που έχουν πετύχει ήδη να δημιουργήσουν πολλές απώλειες στους επιτιθέμενους, σύντομα θα δεχτούν ενισχύσεις. Η επίθεση είναι καταδικασμένη. Εκτός…

Ουκρανία. ΝΑΤΟ και Ρωσία είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη. Στην Τουρκία ο Σουλτάνος παρακολουθεί ανακουφισμένος. Είναι μια χρυσή ευκαιρία γι αυτόν, όχι μόνο να στρέψει την προσοχή του λαού από τα χάλια της Οικονομίας αλλά και να κάνει το αγαπημένο χόμπι. Παζάρια. Αμερικανοί και Ρώσοι θέλουν τη Τουρκία.

Πάλι στη Συρία, πιο μακριά από κει που επιτίθεται ο ISIS. Πέφτουν συνέχεια βόμβες προς τη μεριά των Κούρδων. Το Τουρκικό πυροβολικό χτυπά συνέχεια. Άρχισε ακριβώς τη στιγμή που επιτέθηκαν οι ισλαμοφασίστες. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν. Μήπως είναι; Δεν είναι η πρώτη φορά.

Ας πούμε ένα σενάριο. Πως ο ISIS κρατά τους Κούρδους απασχολημένους. Κατορθώνουν, πριν υποχωρήσουν με μεγάλες απώλειες να αγκιστρώσουν μεγάλες δυνάμεις Κούρδων. Από πού θα λείψουν αυτές οι δυνάμεις; Από κει που μπορεί να ξεκινήσει μια νέα Τουρκική επίθεση, όταν μάλιστα όλοι κοιτάνε την Ουκρανία! Αν πετύχει η Τουρκική εισβολή, ο Σουλτάνος παίρνει ανάσες. Βέβαια η κατάσταση της Τουρκικής Οικονομίας είναι τραγική και μια τέτοια πανάκριβη επιχείρηση θα στραγγίσει κάθε πολύτιμο πόρο, όμως κάποιο άλλο κάθαρμα είπε πως «ενδιαφέρει η επικοινωνία».

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν πολεμικά αεροσκάφη που βομβαρδίζουν ασταμάτητα. Κάντε το αυτό εικόνα στις φυλακές Κορυδαλλού, ή οποιασδήποτε άλλες φυλακές, να γίνει πχ απόδραση και να αρχίσουν τα F-16 και τα Rafale να βομβαρδίζουν τα γύρω σπίτια και πείτε μου ποιος θα χάσει.

Το σίγουρο είναι πως θα έχουμε εξελίξεις. Το «Ισλαμικό κράτος» είναι πιόνι των Ιμπεριαλιστών. Στο σκάκι το να θυσιάσεις κομμάτια για μεγαλύτερο μελλοντικό κέρδος είναι συνηθισμένη κίνηση…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger