Home » , , » ΚΚΕ(μ-λ) | Η λαϊκή οργή να μη διοχετευθεί σε εκλογικές αυταπάτες και κοινοβουλευτικές σκιαμαχίες

ΚΚΕ(μ-λ) | Η λαϊκή οργή να μη διοχετευθεί σε εκλογικές αυταπάτες και κοινοβουλευτικές σκιαμαχίες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 | 9:15 μ.μ.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση που μας έστειλε το ΚΚΕ(μ-λ)

 Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, η ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες, η λιτότητα σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, η πολιτική του yes sir στις επιθυμίες Αμερικάνων και Ευρωπαίων ήρθε να συναντήσει τους βανδαλισμούς και το πλιάτσικο της ζωής του λαού μέσα και από την πρόσφατη έλευση του χιονιά. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι πράγματι υπόλογη. Γιατί εκφράζει με ωμό, αδίστακτο και κυνικό  τρόπο τα “θέλω” των ξένων και ντόπιων αρπακτικών. Γιατί αφήνει έκθετο το λαό σε σεισμούς, φωτιές, πλημμύρες και χιονιάδες. Γιατί τον αφήνει απροστάτευτο και ευάλωτο στην πανδημία να ταλαιπωρείται και να πεθαίνει. Γιατί συμβάλει με την πολιτική της στις ανατιμήσεις και τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος. Γιατί τον αντιμετωπίζει ως εργαλείο προς εκμετάλλευση και κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων αστών. Γιατί τον τρομοκρατεί και τον καταστέλλει κάθε φορά που διεκδικεί το δίκιο του. Ναι, είναι μια βαθιά αντιλαϊκή κυβέρνηση και όσες “συγνώμες” κι αν ζητάει, θα κάνει τα ίδια και χειρότερα το επόμενο διάστημα!

Την ώρα που η οργή του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή, αντεργατική και αντινεολαιίστικη πολιτική της Ν.Δ. συσσωρεύεται και αναζητά δρόμους μαζικής και συλλογικής αγωνιστικής έκφρασης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχειρεί να κάνει αυτό που πάντα έκανε με βάση τα χαρακτηριστικά του: να την εγκλωβίσει σε κοινοβουλευτικές σκιαμαχίες και νέες εκλογικές αυταπάτες. Η πρόταση μομφής που κατέθεσε και το αίτημα για πρόωρες εκλογές που διατυπώνει το τελευταίο διάστημα δεν είναι τίποτε άλλο από υπονόμευση της αντικυβερνητικής, αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής πάλης που είναι αναγκαίες να ξεδιπλώσει ο λαός μας. Σ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά με ψηφοθηρικό καθαρά τρόπο, γνωρίζοντας ότι ανάλογα πράγματα θα έκανε κι αυτή αν ήταν κυβέρνηση. Όχι, δεν προσφέρει καμιά υπηρεσία στο λαό μας. Αντίθετα τον ξεστρατίζει από τον μοναδικό δρόμο που μπορεί και πρέπει να βαδίσει: αυτόν της οργάνωσης, του αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης!

Το πολιτικό σύστημα έχει τα ζόρια του. Προς ώρας όχι από το λαό που παρ’ όλα αυτά τον θεωρεί αντίπαλο δέος, αλλά από τις αντιφάσεις της πολιτικής της τάξης που εκφράζει. Τα όνειρα για γεωπολιτικές αναβαθμίσεις προσκρούουν στις προτεραιότητες και διαφορετικές ιεραρχήσεις των προστατών της. Η πολιτική “όλη η Ελλάδα μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση” κινδυνεύει να την μετατρέψει σε μπουκιά στο στόμα του λύκου. Οι μνημονιακές αξιολογήσεις προϊδεάζουν για την ποιότητα και την ποσότητα των νέων - όχι κατ’ ανάγκη ταυτόσημων - απαιτήσεων των Γερμανογάλλων και τα δισεκατομμύρια που προσμένει αργούν και κατευθύνονται στην κάλυψη των δικών τους επιταγών. Όσο κι αν κοκορεύεται απέναντι στο λαό και παίρνει τη σκιά για μπόι στις μωροφιλοδοξίες της, γνωρίζει τα όριά της. Η “προσαρμογή” της αυτή δημιουργεί τριγμούς και φόβους. Εσωτερικές έριδες και κόντρες.

Μητσοτάκης και Τσίπρας, ως αστοί πολιτικοί, τα γνωρίζουν όλα αυτά. Όπως γνωρίζουν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το βράδυ της Κυριακής. Ο πρώτος λέει θα “αναπτύξει” τις θέσεις της κυβέρνησης για τρεις μέρες στη Βουλή. Μα τις ζει στην πράξη και στο πετσί του ο λαός και του έχουν κάνει το βίο αβίωτο! Ο δεύτερος προσπαθεί να παρουσιαστεί ως “ο έχων την πρωτοβουλία των κινήσεων”. Να “συσπειρώσει” την ελάσσονα αντιπολίτευση και να κάνει μετεκλογικές “πρόβες”. Να πάρει το θυμό και να τον κάνει ψήφο. Να δώσει εξετάσεις στο σύστημα “ικανότητας χειρισμού” της λαϊκής οργής. Κι αυτά τα ‘χει ζήσει ο λαός μας!

Τι αλήθεια θα μείνει από όλα αυτά; Οι εντυπώσεις και το πινγκ πονγκ ευθυνών δύο αστικών πολιτικών φορέων που διαγκωνίζονται ποιος θα πάρει το χρίσμα στις επόμενες εκλογές από τα κέντρα του συστήματος εκτός κι εντός της χώρας. Και η εξαπάτηση του λαού ότι τάχα “νοιάζονται” γι’ αυτόν. Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρξει απέναντι στη συνειδητή τους προσπάθεια εξαπάτησης. Ο λαός μας δεν έχει τίποτε να περιμένει από ψεύτικες αντιπαραθέσεις. Μέσα στην πάλη του και μέσα από την πάλη του μπορεί να αντικρούσει την λαίλαπα του συστήματος της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης και της καταπίεσης που κλιμακώνεται. Να ακολουθήσει έναν αυτόνομο κι ανεξάρτητο δρόμο από την αστική πολιτική και τα τερτίπια της. Να πάρει πραγματικά την ζωή του στα χέρια του!

  28/1/2022                                           Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger