Home » , » Κάλεσμα στην διαδήλωση του Σαββάτου από ΣΥΒΧΨΑ

Κάλεσμα στην διαδήλωση του Σαββάτου από ΣΥΒΧΨΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 | 10:07 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΓΕΝΑΡΗ 2022

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ) συμμετέχει το Σάββατο 22 Γενάρη, στην κινητοποίηση για την δημόσια υγεία που καλούν σωματεία, φορείς συλλογικότητες.... στο Σύνταγμα στις 12:00 το μεσημέρι, προβάλλοντας τις παρακάτω διεκδικήσεις:

• Παροχή από την εργοδοσία δωρεάν μέσων προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά)

• Ιχνηλάτηση και συχνά τεστ με ευθύνη και έξοδα της εργοδοσίας

• Κανείς στη δουλειά με ασθένεια. Πλήρης στήριξη σε όλους όσους νοσούν με μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη. Πληρωμένη άδεια για την περίοδο αναμονής αποτελεσμάτων/νόσησης/ανάρρωσης, και γονεϊκή άδεια για τη φροντίδα των παιδιών ή των ηλικιωμένων. Όχι στη μείωση της καραντίνας στο 5ήμερο. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού.

• Περιορισμός του αριθμού εργαζομένων ανά χώρο στις δουλειές γραφείου (εσωτερικές), μέτρα φυσικού και τεχνητού εξαερισμού.

• Τηλεργασία για τους ευπαθείς και τους συνοικούντες με ευπαθείς ομάδες και για σε όσους/ες εργαζόμενους/ες το επιλέξουν, με παροχή απαραίτητου εξοπλισμού από την εργοδοσία, χωρίς καμία καταπάτηση του ωραρίου.

• ΟΧΙ στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Καμία αναστολή συμβάσεων, καμία απόλυση.

• Προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικούς ελέγχους από την επιθεώρηση εργασίας.

• Μέτρα αποφυγής του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς....πύκνωση των δρομολογίων

• Όχι στην αξιοποίηση της πανδημίας ως πρόσχημα για την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Όχι στις υποχρεωτικότητες, στα πρόστιμα, στις αναστολές, στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στους διαχωρισμούς και τις απαγορεύσεις.

• Στεκόμαστε στο πλευρό των Υγειονομικών, των σωματείων τους και των δίκαιων αιτημάτων τους για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας! Από κοινού αγωνιζόμαστε για να δοθεί ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, του ΕΣΥ. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Να πάρει η κυβέρνηση πίσω την απόφασή της για μείωση κατά 820 εκ. των δαπανών για την υγεία το 2022. Να ανακληθούν οι 7000 αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση.   

- Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, το επίδομα ανεργίας, ανθρώπινα ωράρια εργασίας, μείωση του χρόνου εργασίας, όχι ελαστικοποίηση και επισφάλεια, δουλειά με δικαιώματα. Όχι ανατιμήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα ενοίκια, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. 

Η πανδημία για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται, πέρα όλων των άλλων, αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, εργασίας, κατοικίας, περίθαλψης, μόρφωσης, ψυχαγωγίας.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να διεκδικήσουν αντίστοιχα μέτρα στους χώρους εργασίας τους, να ενημερώνουν τον Σύλλογο για την κατάσταση στο χώρο δουλειάς τους και να καταγγέλλουν φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. 

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την αραίωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα μέτρα που ζητούν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί για τους χώρους εκπαίδευσης. Να νικήσει η ΖΩΗ!

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα να αναλάβει πρωτοβουλίες απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης! Σε επαφή με τα σωματεία των υγειονομικών να οργανωθούν κοινές διαδηλώσεις, απεργίες για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και της ελευθερίας.

Γενάρης 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ - ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                            ( ΣΥΒΧΨΑ )

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger