Home » , » Που οδηγεί η εθνικιστική ανοησία. Μια από τις σπάνιες συμφωνίες Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Που οδηγεί η εθνικιστική ανοησία. Μια από τις σπάνιες συμφωνίες Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 | 9:51 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πριν μπω στο ψητό να στείλω στο διάολο τα πλυντήρια του Star. Βιασμός ΑΡΔ, γίνεται και από έναν. Ρωτήστε το Λιγνάδη, το Γεωργιάδη κλπ.

Στο θέμα μας. Ο Ανδρέας και ο Μητσοτάκης ήταν ορκισμένοι εχθροί και διαφωνούσαν σχεδόν σε όλα. Πολιτική βέβαια έκαναν περίπου την ίδια, αλλά στα λόγια ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι.

Στις 21/12/1986 όμως ο τότε πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου είχε πει με αφορμή το φάκελο της Κύπρου.

«Η επιχείρηση εκείνη (εννοούσε τη σφαγή της Κοφίνου το 1967 από το Γρίβα)… καθοδηγείτο κυριολεκτικά κάθε μέρα από την Αθήνα. Ο Μακάριος και η κυβέρνηση της Κύπρου, τελούσαν σε πλήρη άγνοια. Έγιναν και σφαγές και λεηλασίες».

Στη συνέχεια μίλησε ο μπαμπάς του Κούλη.

«Κι επακολούθησε το δράμα των επεισοδίων Κοφίνου, τα οποία ορθά περιέγραψε ο Πρωθυπουργός». Ναι, είναι ίσως η μοναδική στιγμή που ο Αποστάτης είπε πως ο Ανδρέας είπε σωστά πράγματα!

Σύμφωνα με το Μητσοτάκη ήταν αντίδραση της χούντας για τον εξευτελισμό από τους Τούρκους στις συνομιλίες του Έβρου το Σεπτέμβρη του 1967. Τα επεισόδια της Κοφίνου ήταν η αρχή της Κυπριακής τραγωδίας και η αφορμή για «επιτυχή εκβιασμό» των Τούρκων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η αρχή δεν ήταν στην Κύπρο σύμφωνα με το Μητσοτάκη, αλλά στον Έβρο.

Το Σεπτέμβρη του 1967 οι χουντικοί ζητούν συνάντηση με τους Τούρκους. «Θέλουμε Ένωση της Κύπρου» λένε στους Τούρκους σύμφωνα με το σχέδιο Acheson των ΗΠΑ. Οι χουντικοί πίστευαν πως, επειδή δεν ήταν πολιτικοί, μπορούσαν να πετύχουν οτιδήποτε. Έτσι φρόντισαν από πριν να μας πουν πως πέτυχαν την Ένωση! Φανταστείτε λοιπόν τα μούτρα τους, όταν οι Τούρκοι τους είπαν να πάνε να συνουσιαστούν, στη διπλωματική γλώσσα ασφαλώς. Κάτι παρόμοιο έγινε σήμερα με τον αγωγό που δήθεν θα φτιάχναμε.

Ένα μήνα μετά, το Νοέμβρη, με αφορμή τις ταραχές μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Γεώργιος Γρίβας, χρησιμοποιώντας πυροβολικό, τεθωρακισμένα, καταδρομείς - υπερβολικά μεγάλες δυνάμεις - κατέλαβε εύκολα τον Τουρκοκυπριακό θύλακα στον Άγιο Θεόδωρο. Την άλλη μέρα συναντά αντίσταση στην Κοφίνου στην Λάρνακα. Γίνεται σφαγή των Τουρκοκυπρίων. 24 νεκροί, πολλοί άμαχοι, γυναικόπαιδα, 1.000 άστεγοι και πλιάτσικο μαζί με ότι «πολιτισμένο» φέρνει.

Μετά από αυτό η Τουρκία στέλνει τελεσίγραφο. «Ή Φεύγει η Μεραρχία ή μπουκάρουμε στην Κύπρο». Στην Αθήνα το σκατό φτάνει στην κάλτσα. Κι επειδή ήταν πολύ γενναίοι και θα έπαιρναν την Πόλη μετά την Κύπρο, οι πατεράδες των σημερινών εθνικιστών χωρίς καν διαπραγμάτευση κάνουν δεκτές όλες τις Τουρκικές απαιτήσεις! Μιλάμε για πατριώτες του κώλου, όπως είναι και τα πολιτικά τους μπάσταρδα.

Τι στοίχημα πάνε οι βλάκες με περικεφαλαία, πως σε λίγα χρόνια τα RAFALE θα μπουν στον πρωκτό τους, να κάνουν παρέα στις σάρισες των συλλαλητηρίων; Βάλτε τώρα που γυρίζει.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Ιανουαρίου 2022 στις 11:46 π.μ.

Ο Γριβας βέβαια προδοτης Γερμανοτσολιάς στη κατοχή δεν ήταν τοσο πατριώτης ή τοσο " τουρκοφαγος" όσο φαίνονταν.Την επιχειρηση Γριβα στην κοφινού ακολουθησε η αποχωρηση της Ελληνικης μεραρχιας απο την Κυπρο και το ανοιγμα του δρομου για την τουρκικη εισβολή.Να θυμισω οτι στα γεγονοτα του 64 οι ακροδεξιοι " τουρκοφαγοι" είχαν μουλωξει και το νγσι το έσωσαν οι κυπριοι δημοκρατες μαζι με δημοκρατικους αξιωματικους που ειχαν κατεβει κατω σκριβως για να μην αυμβουν γεγονοτα σαν την επιχειρηση στη Κοφινού.Να θυμιαω επισης οτι το σχεδιο Ατσεσον προεβλεπε διπλη ενωση αλλά και παραχωρηση της Ροδου ή του Καστελοριζου στην Τουρκια.Αυτο ήταν το σχεδιο που υποστηριζαν οι ακροδεξιοι πατριδοκαπηλοι.Η αρνηση του Γερο Παπαντρεου να συναινεσει έφερε την αποστασια ,την δικτατορια κλπ ώσπου οι ΗΠΑ μαζι με τους χουνταιους " ελυσαν" το Κυπριακο όπως γουσταρε το ΝΑΤΟ .

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger