Home » , » "Ετσι παίζεται το πολιτικό και δημοσιογραφικό παιχνίδι".

"Ετσι παίζεται το πολιτικό και δημοσιογραφικό παιχνίδι".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 | 10:51 μ.μ.

Βλέποντας μια ανάρτηση που έχει κάνει στον λογαριασμό της στο f/b μου η Γωγώ Τέγου, θυμηθήκαμε μια πρόταση που συνήθιζε να λέει ο μακαρίτης Νίκος Κακαουνάκης: "Ετσι παίζεται το πολιτικό και δημοσιογραφικό παιχνίδι". Ισως πιο χαρακτηριστική επιβεβαίωση αυτής της ρήσης δεν μπορεί να υπάρξει από το πώς παρουσιάζεται παρακάτω γεγονός.

  ...στο μεταξύ, διαβάζω ότι ο "οργανισμός" που βράβευσε τον Μπακογιάννη είναι ο https://mayorsofeurope.eu που είναι μια Κροατική ΜΚΟ (?) της κακιάς ώρας με έναν Κροάτη ιδρυτή (πρώην ιδιοκτήτη κλαμπ) και 1 (έναν) υπάλληλο και διεύθυνση φάντασμα. Επίσης το ΑΦΜ (HR 32134613217) του οργανισμού φαίνεται non valid στο VIES το οποίο σημαίνει ή ότι είναι ψεύτικος ή τουλάχιστον ότι δεν μπορεί να κάνει ενδοκοινοτικές συναλλαγές (πράγμα περίεργο για και καλά "ευρωπαϊκό" οργανισμό).

Και ο κόσμος όλος διαβάζει την είδηση και νομίζει ότι τον Μπακογιάννη τον βράβευσε ο ΟΗΕ.

*οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να το ψάξουν περισσότερο, πριν δημοσιεύσουν την πληροφορία;

Δεν μπορεί να ξέρουμε αν είναι ρητορική η ερώτηση που κάνει η χρήστης του f/b και απευθύνει στους δημοσιογράφους που προβάλλουν και αναπαράγουν την είδηση, αντιλαμβανόμαστε όμως γιατί η κυβέρνηση θεωρεί αντίπαλο της τα σόσιαλ μίντια και επιχειρεί να φιμώσει κάθε φωνή που δεν της αρέσει. Η παραπάνω ανάρτηση της κοπέλας μας δείχνει ακόμα μια φορά ότι οι πολίτες μπορεί να γίνουν οι καλύτεροι "ρεπόρτερ" και να καταφέρουν ουσιαστικά πλήγματα στην καθεστωτική ενημέρωση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger