Home » , » Ενας χρόνος από τον θάνατο (δολοφονία;) ενός ξεχωριστού αστού πολιτικού. Του Σήφη Βαλυράκη

Ενας χρόνος από τον θάνατο (δολοφονία;) ενός ξεχωριστού αστού πολιτικού. Του Σήφη Βαλυράκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 | 7:00 μ.μ.

Ενας ξεχωριστός αστός πολιτικός έχασε πριν ένα χρόνο, σαν σήμερα, την ζωή του, υπό συνθήκες που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως. Αναφερόμαστε στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και προσωπικό φίλο του Αντρέα Παπανδρέου, από τα χρόνια που συμμετείχε στο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (Π.Α.Κ.). την αντιδικτατορική οργάνωση που είχε δημιουργήσει ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, τον Σήφη Βαλυκάρη.  
 (Η τελευταία εξέλιξη αναφέρει ότι ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων για τον θάνατό του)

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός στα 77 χρόνια του, βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, κοντά σε νησίδα, Προηγουμένους είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος όταν οι δικοί του έχασαν κάθε επαφή μαζί του, στο φουσκωτό σκάφος που επέβαινε.

Ο Σ. Βαλυράκης ήταν για χρόνια καταζητούμενος από το καθεστώς της δικτατορίας για βομβιστικές ενέργειες που είχε κάνει κατά της Απριλιανής χούντας. 

Συνελήφθη το 1971 και βασανίστηκε σκληρά από τα καθάρματα του ΕΑΤ-ΕΣΑ. (Δείτε τη βιογραφία από wikipedia).

Εμείς αυτό που θέλουμε να υπογραμμίσουμε είναι ότι ο Σήψης Βαλυράκης υπήρξε ένας ακέραιος αστός ιδεολόγος πολιτικός και από το στόμα του ακούσαμε πράγματα που δεν συνηθίζουν να λένε άτομα του πολιτικού  χώρου του. Οπως τότε, στα τέλη Γενάρη του 2011 που σαν πρόεδρος της  Εξεταστική Επιτροπή της βουλής που ερευνούσε το σκάνδαλο Ζήμενς δήλωνε: "Η υπόθεση Ζήμενς ξεκίνησε ως σκάνδαλο διαφθοράς και εξελίχθηκε ως σκάνδαλο συγκάλυψης

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger