Home » , » Η τακτική συμψηφισμού των ευθυνών

Η τακτική συμψηφισμού των ευθυνών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 | 4:00 μ.μ.

Θυμάστε την μνημειώδη φράση του τότε κυβερνητικού ΠΑΣΟΚου υπουργού Μένιου Κουτσόγιωργα στη Βουλή «δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε», την οποία απηύθυνε στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη;

Ακριβώς αυτή είναι σήμερα η ρητορική της κυβέρνησης όπως ακούγεται μέσα από την έντυπη ντουντούκα της, την φυλλάδα του Μαρινάκη, "Τα ΝΕΑ".
"Χρειάζεται πραγματικό θράσος για να ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας από όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για να ενωθούν για να απαλλαγεί η χώρα από το «καθεστώς Μητσοτάκη»" μας γράφει ο ένας αρθρογράφος και αιτιολογεί αυτή την εκτίμησή του στο ότι η πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση προέρχεται από ένα πολιτικό ο οποίος δεν έχει λευκό μητρώο αφού είχε "κυβερνητικό εταίρο τον Πάνο Καμμένο και επί των ημερών του οποίου η χώρα γνώρισε μια Μάνδρα και ένα Μάτι".'

Και ο Πρετεντεράκος στην στήλη του σήμερα στην ίδια ρότα κινείται. Αυτός διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει σε "σπασμωδικές κινήσεις" που οφείλονται σε "εκνευρισμό για τις δημοσκοπικές επιδόσεις" του, αφού βλέπει ότι "μια σοβαρή πλειονότητα του ελληνικού λαού εξακολουθεί να προτιμάει τους σημερινούς από τους προηγούμενους".

Μπορούμε δηλαδή από τώρα να ξέρουμε σε ποιο επίπεδο θα κινηθεί η αναμενομένη ανούσια κοκορομαχία στην βουλή. Το γνωστό ανέκδοτο της ψυχροπολεμικής εποχής "Κι εσείς βασανίζατε τους μαύρους" το ξέρετε. Αυτό ακριβώς. Η τακτική συμψηφισμού των ευθυνών. Ετσι παίζετε το αστικό παιχνίδι. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger