Home » , » Να και κάτι χαρούμενο και γιορτινό μέσα στο βούρκο της μπανανίας μας.

Να και κάτι χαρούμενο και γιορτινό μέσα στο βούρκο της μπανανίας μας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 | 11:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Διάβασα πως στην Πάτρα χιλιάδες κόσμος βγήκε στους δρόμους «να μεταδώσει το μήνυμα της Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού». Η διαφορά από τις άλλες χρονιές ήταν πως βγήκαν με τα αμάξια τους, προφανώς για να μην βρουν αφορμή κάποιοι κακοήθεις και βλάκες, να πουν κουταμάρες, όπως πρόπερσι που είχαν κατηγορήσει άδικα τους Πατρινούς, επειδή είχαν βγει να ξεσκάσουν στο Καρναβάλι. Τότε δεν είχαν κολλήσει, παρά τα όσα έλεγαν τα φερέφωνα και προς απογοήτευση των δεξιών καθαρμάτων.

Τα οχήματα λοιπόν στολίστηκαν και παρέλασαν στους δρόμους της πόλης. Κρίμα που δεν το είδα, φαντάζομαι θα ήταν εντυπωσιακό. Παλιότερα θυμάμαι είχαν ολόκληρα άρματα από λουλούδια. Πολλά, όχι ένα και δυο. Είναι καλό να διασκεδάζουμε. Ο φόβος και το άγχος είναι αυτό που στηρίζει την αυταρχική εξουσία, το γέλιο είναι απελευθερωτικό. Γι αυτό και προσπαθώ πολλές φορές να κάνω τον κόσμο να γελάσει.

Επειδή είδα μια φωτογραφία όπου αυτοκίνητο με σημαίες του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στο καρναβάλι, (δεν ξέρω αν είναι πραγματική ή πείραγμα), να πω, πως το ΚΙΝΑΛ είναι όντως για τα καρναβάλια. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει πια στην Ιστορία, δεν υπάρχει. Μεταλλάχθηκε ως ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο τα χρέη του έμειναν.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις λοιπόν ξεκίνησαν χάρη στο δήμαρχο της Πάτρας. Εδώ να θυμίσουμε τη λύσσα και το κόμπλεξ πολλών δεξιών γι' αυτό το θεσμό, που δίνει όχι μόνο χαρά αλλά και έσοδα στην Πάτρα. Είναι θα λέγαμε μια επένδυση.

Οι παπάδες με πιο γνωστό τον Αυγουστίνο Καντιώτη πολέμησαν το Καρναβάλι. Ίσως από ζήλεια γιατί μεγαλύτεροι μασκαράδες από τους παπάδες, δεν υπάρχουν. Είχα ντυθεί καλόγρια σε ένα καρναβάλι κι η Καλλιόπη παπάς. Μετά από αυτό δεν άφησα ξανά γένια, καθώς κατάλαβα τι σημαίνει να φιλάς τον άλλο και να σε γαργαλούν οι τρίχες. Σε κάποιους άλλους πάντως αρέσει.

Το Καρναβάλι είναι προχριστιανικό και θα μείνει μετά το χριστιανισμό. Η διασκέδαση δεν μπορεί να κοπεί, ο κόσμος θα βρει τρόπο. Βρήκε. Μέσα στα αμάξια. Κάνει όμως εντύπωση το κόμπλεξ μερικών φασιστών που θέλουν σώνει και καλά να μη διασκεδάζει οι κόσμος ή να χαίρεται μόνο με στρατιωτικές παρελάσεις. Τους λέω να πάνε να κάνουν σεξ. Σε πυλωτή. Μ’ ευχαριστούν αργότερα. Κι όταν λέω σεξ εννοώ πάντα συναινετικό και με ενήλικους.

Τι λέτε να ντυθούμε φέτος; Να ντυθώ ΑΡΔ; Θα βρωμάω. Να ντυθώ πλούσιος; Βρωμάει ακόμα χειρότερα. Το βρήκα, θα ντυθώ ψηφοφόρος. Θα βάλω μια προβιά προβάτου, θα πάρω κι ένα κομμάτι σανό μπροστά, μια κάλπη, ένα φάκελο και θα κολλήσω στην προβιά ψηφοδέλτια.

Θα πω στην Καλλιόπη, αν ψήνεται, να ντυθεί βουλευτής. Γραβάτα, μια γκλίτσα, θα κρατάει το σανό μπροστά μου. Αν βρω και κάποιον ντυμένο λαγό με πετραχήλια, κάνουμε γκρουπ. Θα πω στον παπά που ζαχαρώνει η καλή μου θεούσα. Πετραχήλι έχει. Μια στολή λαγού κι είναι έτοιμος, να κάνει την προεκλογική υπόσχεση. Ξέρω, δεν τα κάνουν αυτά οι παπάδες. Κάνουν άλλα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger