Home » , » Πρωθυπουργική εξουσιαστική πρέζα

Πρωθυπουργική εξουσιαστική πρέζα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 | 5:27 μ.μ.

Τελικά πέρα από Ανέμελος, ασύστολος ψεύτης, και επικίνδυνος ακροδεξιός πρωθυπουργός, ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται ότι αγνοεί τα στοιχειώδη για να μην εκτίθεται μόνιμα. Η εξουσιαστική πρέζα όμως πρέπει να του έχει δημιουργήσει ανίατες καταστάσεις, και παρουσιάζεται να έχει το ακαταλόγιστο. 

Η χθεσινή του αποστροφή κατά την ομιλία του στην βουλή με την οποία έβαλε στο στόχαστρο του τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη χαρακτηρίζοντας τους "υπόκοσμο" και "συμμορία" δεν είναι απλώς μια παραδοχή ότι η έγκληση σε βάρος των δημοσιογράφων οφείλεται σε "πολιτική δίωξη" και αποτελούν "παρέμβαση στην λειτουργία και απονομή της δικαιοσύνης εκ μέρους της Κυβέρνησης", όπως τονίζουν σε δήλωση τους οι Δημήτριος Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα, ως συνήγοροι υπεράσπισης της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου. 

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Κώστας Βαξεβάνης ανακοίνωσε ότι καταθέτει αγωγή κατά Μητσοτάκη και Ελληνικού Δημοσίου.

Στην ιστοσελίδα "Κουτί της Πανδώρας" διαβάζουμε τους λόγους για τους οποίους ο εκδότης του "Documento" κατέθεσε την αγωγή. 

Ο Μητσοτάκης, " όχι μόνο υιοθέτησε τις κατηγορίες που αποδόθηκαν σε βάρος του Βαξεβάνη τις οποίες εξάλλου ο ίδιος με την ΝΔ προκάλεσε, αλλά παράλληλα τον συκοφάντησε και τον εξύβρισε, παραβιάζοντας ευθέως το τεκμήριο αθωότητάς του και προτρέποντας εμμέσως πλην σαφώς την Δικαιοσύνη να στραφεί περαιτέρω εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τον ως υπόκοσμο και συμμορία. 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, εκτός του Μητσοτάκη, το Ελληνικό Δημόσιο είναι υπόλογο για τις  δηλώσεις του Πρωθυπουργού και γι αυτό θα κατατεθεί αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά προσωπικά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης και γι αυτό  θα κατατεθεί αγωγή εναντίον του ενώπιον των Πολιτικών Δικαστηρίων. 

Επίσης για σωρεία παραβιάσεων που έλαβαν χώρα σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη θα ασκηθεί προσφυγή και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger