Home » , » Κάποια πράγματα για το δημοσιογραφικό σινάφι, με αφορμή τα λεγόμενα ενός δημοσιογράφου του Real fm

Κάποια πράγματα για το δημοσιογραφικό σινάφι, με αφορμή τα λεγόμενα ενός δημοσιογράφου του Real fm

Από giorgis , Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 | 8:43 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να γράφω ένα κείμενο σαν απάντηση σε κάποιον δημοσιολόγο. Στον Γ. Παγάνη. Τον άκουσα στην σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή που κάνει μαζί με την Α, Γιάμαλη στον real fm να "σκίζει τα ιμάτια του" γιατί η φιλοκυβερνητική του απροκάλυπτη προπαγάνδα, οδήγησε ακροατές του, να στείλουν καταιγισμό μηνυμάτων και να τον χαρακτηρίσουν έμμισθο φερέφωνο της Ν.Δ. 
Αυτός αγανάκτησε και δήλωσε πρόθυμος να δώσει το ΙΒΑΝ του για να διαπιστωθεί, ότι δεν είναι στο μισθολόγιο του κυβερνητικού κόμματος. Προσπάθησε να μας δουλέψει δηλαδή κι' από πάνω. 

Του απάντησε αφοπλιστικά η Γιάμαλη και του έδωσε καταιγιστική απάντηση ο Ν. Μπογιόπουλος, -χωρίς να τον κατονομάσει-, στην εκπομπή του που ακολούθησε, -για τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού που γίνονται σε άλλα κράτη, κάτι για το οποίο αμφέβαλε ο Παγάνης- αλλά είναι ευκαιρία, να γράψω κάποια πράγματα.

Υπάρχει μια ομερτά στους εργαζόμενους στο δημοσιογραφικό επάγγελμα. Πολλοί γνωρίζουν αλλά κανένας δεν μιλάει για το τι συμβαίνει παρασκηνιακά. Το γράφουμε αυτό μετά λόγου γνώσεως. Τρεις φορές ξεκινήσαμε να κάνουμε προσπάθεια για να δούμε σε ποιες τσέπες δημοσιογράφων κατέληξαν εκατομμύρια από τις λεγόμενες "απόρρητες δαπάνες" και τα "μυστικά κονδύλια", αλλά πέρα από ψιθύρους που εισπράξαμε δεν κατορθώσαμε κάτι άλλο. 
Το αντιλαμβάνομαι όμως αυτό. Η ομερτά δεν οφείλεται πάντα ότι αποσκοπεί να συγκαλύψει μια κατάσταση. Αλλά στο ότι αυτό που κυκλοφορεί σαν πληροφορία, δεν μπορείς να το δημοσιοποιήσεις, γιατί αδυνατείς να το τεκμηριώσεις. Αυτό είναι το πρόβλημα, γι' αυτό και εγώ δεν μπορεί να παραθέσω όσα έχουν 'ρθει σε γνώση μου.  

Αρκούμε, λοιπόν, να θυμίσω κάποιες σχετικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Οι μπάτσοι της Σκότλαντ Γιαρντ που ήρθαν εδώ στην ιστορία της 17Ν έγραψαν μια έκθεση που την δημοσίευσε τα περιοδικό τους “Janes Intelligence Review”. Στην έκθεση τους, λοιπόν, οι Αγγλοι πράκτορες αναφέρουν: «δημοσιογράφοι που δουλεύουν σε ΜΜΕ λειτουργούν ταυτόχρονα και ως κρατικοί υπάλληλοι».

➤ Τα wikileaks αναρτήσανε έγγραφα της αμερικάνικης πρεσβείας, (επτασέλιδη έκθεση του Αμερικανού πρέσβη Τσαρλς Ρις στην Αθήνα -13.7.2006) τα οποία έγραφαν ότι η αμερικάνικη πρεσβεία διαθέτει κονδύλια σε δημοσιογραφικές σχολές, ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι επόμενοι γενιά δημοσιογράφων θα είναι φιλοαμερικανοί. ("Διαθέτουμε επίσης περισσότερους πόρους στις δοσοληψίες μας με σχολές και φοιτητές δημοσιογραφίας, ελπίζοντας πως η νέα γενιά δημοσιογράφων θα είναι περισσότερο απαλλαγμένη απ’ τις προκαταλήψεις που χαρακτηρίζουν την τρέχουσα και τις προηγούμενες γενιές", αναφέρεται χαρακτηριστικά σ' αυτή). 

 ➤ Αντιγράφουμε από προκήρυξη της 17 Νοέμβρη: «Στην «Ελευθεροτυπία» τα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε με ντοκουμέντα ότι τρεις δημοσιογράφοι — εκ των οποίων οι δύο από τους σημαντικότερους συντάκτες της (να μην αναφέρουμε ονόματα, έτσι;)— ήταν πράκτορες της ασφάλειας και υποχρεώθηκαν ν' αποχωρήσουν».

➤ Ο Κώστας Τσαρούχας, ο μόνος που επιχείρησε να κάνει μια σχετική έρευνα -την οποία εγκατέλειψε για ευνόητους λόγους- είχε δηλώσει ότι είχε καταρτήσει κατάλογο από 40 δημοσιογράφους που ήταν πράκτορες της ΕΥΠ.

Και εδώ μια μικρή ιστοριούλα που την ξέρω από πρώτο χέρι,  

Πρέπει να ήταν εποχή 1991-92, Πασίγνωστος δημοσιογράφος, έκανε κάθε βράδυ υπέρογκους λογαριασμούς σε κέντρο διασκέδασης της παραλιακής γιατί ήταν καψούρης με ωραία αοιδό. Είχε μάλιστα γίνει καθημερινό θέμα στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια.

Γούστο του και καπέλο του θα πείτε, μόνο που το πρόβλημα ήταν ότι τον νταλγκά του τον πλήρωνε ο ελληνικός λαός με τα λεφτά που έπαιρνε ο μεγαλοδημοσιογράφος από τα λεγόμενα "μυστικά κονδύλια". 

Ηταν η περίοδος που υπουργός στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και εκεί γινόταν το έλα να δεις με τα "μυστικά κονδύλια", με πρώτους "πελάτες" γνωστούς δημοσιογράφους.

➤ Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ήταν το "φαγοπότι" που είχε στηθεί, που όταν τα "έσπασαν" Μητσοτάκης και Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός κατέθετε στην ΕΣΗΕΑ: Στο ΥΠΕΞ «Υπήρχε ένα τσουβάλι με χαρτονομίσματα. Για την ακρίβεια, ήταν μια μαύρη νάιλον σακούλα, σαν αυτές που βάζουν τα σκουπίδια. Ήταν γεμάτη πεντοχίλιαρα. Από εκεί έπαιρναν χρήματα και τα μοίραζαν». 

➤ Θυμηθείτε και κάτι άλλο. Αναφερόμαστε στα «ιδιαίτερα σεμινάρια» που οργάνωσε σε δημοσιογράφους η εταιρεία Civitas με χρηματοδότηση από το ΔΝΤ.

Μιλάμε δηλαδή για τον πληρωμένο «μισθοφορικό δημοσιογραφικό στρατό» που αποτέλεσε την επικοινωνιακή ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ. 

Και εδώ πραγματικά μιλάμε για ολόκληρο "στρατό". Αριθμεί περί τα 500 άτομα. Aπό δημοσιογράφους μέχρι καθηγητές, και από καλλιτέχνες μέχρι οργανικούς διανοούμενουςκαι ποια είναι αυτά;

"Ευυπόληπτοι δημοσιογράφοι και άλλοι δημοσιολογούντες, που τα χρόνια της βαρβαρότητας έκαναν καριέρα και λεφτά προπαγανδίζοντας την αναγκαιότητα του μνημονίου, διαβάλλοντας τα θύματά του, δηλαδή την κοινωνία, και προβοκάροντας κάθε αντιμνημονιακή στάση και άποψη…", όπως έγραψε σε ένα εύστοχο κείμενο της η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου.

➤ Και να τελειώσουμε με την πιο πρόσφατη περίπτωση. Αυτή που αποκάλυψε ο δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση του Novartis_Gate Παύλος Σαράκης. "Η Novartis Hellas είχε έναν μεγάλο προϋπολογισμό για τους δημοσιογράφους. Κάθε χρόνο έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ο προϋπολογισμός της για να πηγαίνουν σε διάφορα ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους συγκεκριμένους".

Ε, όλα αυτά τα λεφτά δεν τα κατέθεταν σε IBAN κ. Παγάνη. Ισως σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών ή σε εταιρείες συμφερόντων δημοσιογράφων που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger