Home » , » Τίτλοι τέλους για την "Αυγή";

Τίτλοι τέλους για την "Αυγή";

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 | 9:45 μ.μ.

Στις 20 Δεκέμβρη 2021 είχαμε μια ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε "σε οικονομικό αδιέξοδο τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ" στην οποία αναφέραμε ότι "η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιθανόν να φέρει εξελίξεις πολύ δυσάρεστες για την επικοινωνιακή δυνατότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης",
Και αυτή η ώρα έφτασε τουλάχιστον σε ότι αφορά την εφημερίδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ολα δείχνουν ότι δεν υπάρχουν προοπτικές για την οικονομική διάσωση της εφημερίδας και η προγραμματιστεί για αύριο διαδικτυακή γενική συνέλευση των εργαζομένων της "Αυγής" δεν προμηνύει αισιόδοξες αποφάσεις για το μέλλον της εφημερίδας.

Φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι υπήρξε απίστευτη ένταση του διευθυντή της εφημερίδας με μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε σημείο που ο  Άγγελος Τσέκερης υπέβαλλε την παραίτησή του.  

Την ίδια στιγμή ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της Αυγής στην ΕΣΗΕΑ Νίκος Μορφονιός σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους στην εφημερίδα σημειώνει: "Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου, απλώνεται μπροστά μας η επόμενη μέρα για την εφημερίδα, μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον της καθημερινής και κυριακάτικης έκδοσης. Η εφημερίδα αποψίλωθηκε ήδη κατά 14 άτομα που δήλωσαν συμμετοχή στην εθελουσία κάτω από την τρομοκρατία και τον φόβο για την απώλεια θέσεων εργασίας στο κλείσιμο των 70 χρόνων από τη γέννηση της ΑΥΓΗΣ ... Η χρεωκοπία της εφημερίδας και η διάλυση του δημοσιογραφικού στίγματος 70 ετών ιστορικής πορείας έχει πρόσωπα και διευθύνσεις, και σίγουρα τα πρόσωπά αυτά δεν είναι των εργαζομένων... Κατά συνέπεια, υπάρχει πλέον ένας δρόμος και πρέπει να οργανωθούμε για αυτό: αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια.... Η φαρέτρα στη συλλογική μνήμη των ταξικών αγώνων είναι πλούσια και ας κρατάμε καλά στο μυαλό μας πως πολλές φορές σημασία δεν έχει η πτώση αλλά η πρόσκρουση. Ας σηκώσουμε λοιπόν το γάντι και ας αναλάβει μετά ο καθένας τις ευθύνες του ερχόμενος αντιμέτωπος με το ταμείο της ιστορικής μνήμης".

Ούτε στον ρ/σ "105.5 στο Κόκκινο", η κατάσταση είναι καλύτερη. Εκεί όμως, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, υπάρχει το ενδεχόμενο ο σταθμός να περάσει σε άλλη ιδιοκτησία χωρίς να χαθούν θέσεις εργασίας. Θα επανέλθουμε ...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger