Home » » Κάλεσμα στην Αντιιμπεριαλιστική- Αντιπολεμική- Αντιφασιστική- Διεθνιστική Συγκέντρωση Σάββατο 19/02

Κάλεσμα στην Αντιιμπεριαλιστική- Αντιπολεμική- Αντιφασιστική- Διεθνιστική Συγκέντρωση Σάββατο 19/02

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 | 8:01 μ.μ.

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

 70 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΥΝΤΕΣ-ΠΟΛΕΜΟΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Στις 18 Φλεβάρη κλείνουν 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. 

Η ντόπια εξαρτημένη ολιγαρχία χρειάστηκε τις βόμβες ναπάλμ των Αμερικάνων για να κάμψει τον ένοπλο λαϊκό επαναστατικό πόλεμο του ΔΣΕ με καθοδηγητή και αιμοδότη του το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. 

Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε το 1949 σαν αντίπαλο δέος του βορειοαμερικάνικου ιμπεριαλισμού απέναντι στην ΕΣΣΔ και τις λαϊκές Δημοκρατίες που αποτελούσαν εκείνη την περίοδο και πριν την κρίση του ρεβιζιονισμού τα πεδία της πραγματικής ανάπτυξης της ανθρωπότητας και κρατούσαν ψηλά την κόκκινη σημαία των λαών για τις αντι αποικιακές- εθνικοαπελευθερωτικές και σοσιαλιστικές επαναστάσεις του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. 

Η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ το 1952 αποτέλεσε σημείο περαιτέρω εμβάθυνσης της οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής εξάρτησης της ντόπιας πλουτοκρατίας, επισφράγισε την παράδοση γης και ύδωρ για τα συμφέροντα του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού και την δυνατότητα ευθείας παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας - στρατιωτικοφασιστική αμερικανοκίνητη χούντα 1967-1974. 

70 χρόνια στο ΝΑΤΟ και η βρώμικη συμμαχία συνεχίζει να σπέρνει δυστυχία και πόλεμο στους λαούς ολόκληρου του κόσμου. 

70 χρόνια συνέταιροι με τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους και ο εργαζόμενος λαός μας έχει βιώσει μόνο δυστυχία, πόνο, θλίψη βλέποντας τους λαούς ολόκληρου του κόσμου να αιματοκυλίονται και τους ντόπιους λακέδες τους να πανηγυρίζουν και να μας καλούν να χύσουμε το αίμα μας μαζί με τους Αμερικανούς φαντάρους. 

Η πτωτική πορεία του ηγεμονικού αμερικανικού ιμπεριαλισμού τον έχει μετατρέψει σε μια επιθετική εξαγριωμένη τίγρη. 

Το σύγχρονο ξαναμοίρασμα του κόσμου ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις καπιταλιστικές υπερδυνάμεις οδηγεί σε οδυνηρή κλιμάκωση για τους λαούς ολόκληρου του κόσμου. 

Τα σύννεφα του πολέμου απλώνονται επικίνδυνα πάνω από την Ουκρανία. Το φασιστικό πραξικόπημα με την στήριξη ΝΑΤΟ-ΕΕ και η εγκαθίδρυση μιας αμερικανοκίνητης φασιστικής κυβέρνησης στην Δυτική Ουκρανία το 2014 βρήκε απέναντι του την ένοπλη λαϊκή αντιβία του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας και την συγκρότηση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ που επιδιώκουν την πλήρη αυτοτέλειά τους από την Δυτική Ουκρανία. 

Η κυβέρνηση μαριονέτα της Δυτικής Ουκρανίας επιδιώκει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ με τις ευλογίες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για να εκπληρωθεί η στρατηγική της περικύκλωσης του Ρώσικου Καπιταλιστικού- Ιμπεριαλιστικού Κράτους. 

Σε αυτή την σκακιέρα πολέμου που έχει στηθεί από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό μέσα σε ένα καθεστώς δριμύτατων ενδο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών χαμένοι είναι οι λαοί ολόκληρου του κόσμου και ιδιαίτερα ο εργαζόμενος λαός του τόπου μας. 

Η χρήση των εδαφών μας σαν βάσεις θανάτου, τροφοδοσίας, ανεφοδιασμού και εξαπόλυσης επιθέσεων από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό δημιουργεί θανάσιμο κίνδυνο για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία του τόπου μας. 

Η αναγκαιότητα να μπει φραγμός στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, να απαιτηθεί καμία συμμετοχή του ελληνικού κράτος στον πόλεμο και συνολικότερα να αποχωρήσουν τα αμερικανονατοϊκά στρατεύματα και να διαλυθεί η ακροδεξιά- κυβέρνηση μαριονέτα της Δυτικής Ουκρανίας απαιτεί την ενότητα του συνόλου των δυνάμεων του λαϊκού- αντι ιμπεριαλιστικού- αντιπολεμικού-αντιφασιστικού κινήματος και του εργαζόμενου λαού του τόπου μας. 

✊ Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Αντιιμπεριαλιστική- Αντιπολεμική- Αντιφασιστική- Διεθνιστική Συγκέντρωση Σάββατο 19/02 12:00 [Μετρό Ευαγγελισμός] και στην διαδήλωση στην πρεσβεία των Φονιάδων των Λαών Αμερικάνων απέναντι στη μαύρη επέτειο των 70 χρόνων ένταξης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και για να τεθεί φραγμός απέναντι στον αμερικανονατοϊκό σχεδιασμό πολέμου στην Ουκρανία. 

👉 Στηρίζουμε και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου». 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ 

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ 

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΕΕ 

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ 

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger