Home » , » Ο Περισσός συνεορτάζει το 21 με την κυρία Πρόεδρο και την κυρία Αγγελοπούλου! Κι η εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ σχολιάζει...

Ο Περισσός συνεορτάζει το 21 με την κυρία Πρόεδρο και την κυρία Αγγελοπούλου! Κι η εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ σχολιάζει...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 | 9:11 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Καταρχάς,  στην ηλεκτρονική εφημερίδα Κόντρα, που σχολιάζει  σήμερα τη γιορτή που έδωσε στο θέατρο Ολύμπια η ηγεσία του Περισσού, για να "τιμηθεί η επανάσταση του 1821", φαίνεται κάπως να της ξινίζει η επιλογή του μουσικού έργου του Γιάννη Μαρκόπουλου σε μια εκδήλωση τιμής για το 1821. 

Επειδή προφανώς η Κόντρα διαφωνεί με τις απόψεις του Μαρκόπουλου για το λεγόμενο "εθνικό πολιτισμό" κλπ . Γιατί άραγε; Μήπως ο Μαρκόπουλος δήλωσε ποτέ του ότι είναι μαρξιστής;  
Μήπως απέδωσε ποτέ του κάποια κομμουνιστική προέλευση στις απόψεις του για την  τέχνη; Δεν νομίζω. 

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ποτέ του δεν έκρυψε ότι είναι ένας προοδευτικός δημοκράτης καλλιτέχνης,  όμως επίσης ποτέ του δεν παρουσιάστηκε στο κοινό ως μαρξιστής -λενινιστής. Τίμια και ξεκάθαρη επιλογή. Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους! 

Το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου, στο οποίο αναφέρεται η  εφημερίδα Κόντρα, είναι η μελοποίηση των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Διονύσιου Σολωμού. Επομένως, αγαπητή μας Κόντρα, εδώ δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού το έργο του Σολωμού είναι γνήσιος καθρέφτης του 1821 και της τότε εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης. 

Έπειτα, ο Μαρκόπουλος, μέσα πάντοτε στο πλαίσιο των ιδιαίτερων- απολύτως σεβαστών από μάς-  μη μαρξιστικών ιδεών του για την τέχνη, τη μορφή του τραγουδιού και γενικότερα το νεοελληνικό πολιτισμό, έχει ωστόσο αναμφισβήτητα προσφέρει πλούσιο και ποιοτικό έργο, που μάλιστα συμπορεύτηκε με το προοδευτικό, δημοκρατικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σε καιρούς δίσεχτους. 

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από το μουσικό έργο του Μαρκόπουλου αναδείχτηκαν μεγάλοι καλλιτέχνες του λαού μας, όπως ο Νίκος Ξυλούρης. Επομένως, κι από αυτή την άποψη, φίλτατη Κόντρα, κανένα πρόβλημα!! 

Το πρόβλημα, το μεγάλο, το χοντρό το πρόβλημα αρχίζει πραγματικά για ένα αριστερό και μάλιστα ... "κομμουνιστικό κόμμα", από τη στιγμή που η ηγεσία του διαλέγει να ... τιμήσει την επανάσταση του 21 από κοινού με την Αγγελοπούλου, τη Σακελλαροπούλου, το Μπακογιάννη και τον Τασούλα της Βουλής. Εδώ όντως υπάρχει χοντρό, πολύ χοντρό πρόβλημα και δεν κρύβεται με τίποτα. 

Από μιαν άλλη πλευρά όμως, για σκέψου το και σύ, αγαπητή Κόντρα, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Εννοώ, όταν από κάτι τέτοιες επιλογές μιας τέτοιας ηγεσίας σκίζονται- κουρελιάζονται όλα τα χάρτινα προσωπεία ορισμένων κυρίων και κυριών, επαγγελματιών της συνήθους ρεφορμιστικής πολιτικής που όμως... θέλουν να παραστήσουν στα γεράματα τους πιο πούρους επαναστάτες... Όταν  με επιλογές τέτοιες αποδεικνύονται αέρας κοπανιστός όλα τα στομφώδη μεγάλα λόγια μιας τέτοιας ηγετικής ομάδας, και έτσι αναδεικνύεται το πραγματικό διαχρονικό της ποιόν, αυτό που δεν μπορεί κανένας αριστερίστικος σεχταρισμός των άχαρων γηρατειών της να το κρύψει! 

Έ, δεν είναι και για πέταμα το πολιτικό αποτέλεσμα μιας τέτοιας αποκάλυψης! Σάρκα από τη σάρκα του συστήματος αποκαλύπτεται από μόνη της η ηγεσία εκείνη που συνεορτάζει το 21 με τους πολιτικούς επιγόνους των ...τουρκοκοτζαμπάσηδων εκείνου του καιρού, με τους αιώνιους υποτελείς των ...μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κάθε εποχής! 

Από αυτή την άποψη, αγαπητή μας Κόντρα, πέτυχες διάνα με το παραπάνω σχόλιό σου. Γιατί σίγουρα η επιλογή αυτή, αυτής ειδικά της ηγετικής ομάδας στην οποία αναφέρεσαι, πρέπει λογικά να αφυπνίσει πλέον κάμποσες συνειδήσεις συντρόφων μας, εγκλωβισμένες ακόμη στη γραμμή  εκείνων εκεί των συνεορταζόντων την ... επανάσταση του 21 μαζί με τους ... θεσμούς της εξάρτησης και του ραγιαδισμού, μαζί με τους πασάδες, αγάδες, προεστούς, πολιτικάντηδες, δεσποτάδες και λοιπούς εκμεταλλευτές των καιρών μας. 

Από αυτή την άποψη, μπράβο στην εφημερίδα Κόντρα για τη μεγάλη πολιτική αλήθεια που ανέδειξε. Παρόλο που οι ίδιοι οι κρινόμενοι από την εφημερίδα πολιτικοί ηγέτες έκαναν για μία ακόμη φορά το παν ώστε να ξεσκεπαστούν από μόνοι τους.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

17 Φεβρουαρίου 2022 στις 9:57 μ.μ.

Ορθότατη η ανάρτησή σου φίλε Νίκος από Βόλο. Κρίμα για την παρούσα ηγεσία του Κ.Κ.Ε. (Λίαν επιεικώς η χρήση της λέξης κρίμα)... Θλίβομαι πλέον για αυτήν την κατάσταση...Φασιστοδεξιά σιχάματα παρόντα, νενέκοι του Γερμανικού 4ου ράιχ της Ε.Ε. και όλο το μαύρο συναπάντημα...Αναρωτιέμαι τι άλλο θα δούμε πλέον...

18 Φεβρουαρίου 2022 στις 6:49 π.μ.

Αυτη η ηγεσια εκει στον Περισσο ειναι τοσο ξεδιντοροπη και ξετσιπωτη
που ενω ολα τα πραγματα εχουν μια καταληξη ενα τελος και εναν πατο,αυτη
εχει εξοκειλε τοσο που οσο κι αν ψαχνει κανεις πατο καταληξη και τελος
δεν βρισκει

18 Φεβρουαρίου 2022 στις 10:40 π.μ.

Ω ρε πουστη μου ,,,συναυλίες τελος,θεατρικες παραστάσεις τελος, κινηματογραφος τελος ..Το αλλο που γίνεται με το χερι ,το απαγορεύει η εκκλησία...
Τελικα μονο σε παρασταση του λαϊκού μας ηρωα , καραγκιοζη με τρύπιο παντελονι( ραμμένο σε κολεκτίβα) και σαγιοναρες με καλτσα (γερμανικα) μπορεις να παραβρεθεις χωρις να ενοχληθει η επιτροπη κοινωνικων φρονηματων, πολιτισμου και κομουνιστικού καθωσπρεπισμού
Διοτι ο εχθρος μπορει να κρύβετε παντου, ελευθερια εκφρασης και κομμουνισμός δεν ειναι εννοιες ταυτόσημες .
Νηστεία και προσευχή
Αφτα......

18 Φεβρουαρίου 2022 στις 11:29 π.μ.

Προς Νίκο από Βόλο, διάβασα το σημερινό σου κείμενο " ο Περισσός συνεορτάζει..." συμφωνώ απόλυτα.
Αν δεν έχεις αντίρρηση θέλω επαφή μαζί σου.

18 Φεβρουαρίου 2022 στις 3:54 μ.μ.

Γρηγορα γρηγορα τετοια αρθρα σαν αυτα του Νικου που αγγιζουν το ``Κ``ΚΕ
και την αστικη σαπιλα πρεπει να φευγουν απο την πρωτη σελιδα
Αυτη την τακτικη σας τη στιγματισα στο παρελθον με e mail αλλα με διαψευσατε
Δεν ειναι η μεγαλη ροη των ειδησεων αλλα η προσπαθεια ορισμενων εκει στο ΒΚ
που σκοπευουν να μετατρεψουν τη σελιδα αργα η γρηγορα σε φερεφωνο του ψευτο
ΚΚΕ

18 Φεβρουαρίου 2022 στις 6:02 μ.μ.

Ο Νίκος και ο ΣΥΡΙΖΑ η ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος

18 Φεβρουαρίου 2022 στις 9:10 μ.μ.

Το ΚΚΕ μάλλον καταστρέφει με τον πλέον εύστοχο και ανέξοδο τρόπο (εν προκειμένω με πρόσκληση σε πολιτιστική εκδήλωση και τις κατάλληλες φωτογραφίες) το κυρίαρχο ευρωενωσιακό ιδεολόγημα που συνοψίζεται στο "κομμουνισμός=ναζισμός", εκμεταλλευόμενο τις πρόθυμες και υψηλά ιστάμενες γλάστρες του αστικού συστήματος. Γιατί, αν ήταν "κομμουνισμός=ναζισμός", τι δουλειά είχε το Κατερινάκι και το Γιαννιώ στην εκδήλωση του ΚΚΕ; Προνοητικούς τους βρίσκω!

Από την άλλη πλευρά, η ΚΟΝΤΡΑ, ο Νικολάκης, ο melitάκης και άλλοι πουθενάδες του κινήματος βγάζουν φλύκταινες και σκίζουν τα επαναστατικά τους καλσόν βλέποντας τις φωτό, καθώς θεωρούν ότι η θέση του "καλού κομμουνιστή" είναι στις φυλακές, τις εξορίες και τα εκτελεστικά αποσπάσματα. Είναι αυτό που λέει και ο μέσος αντικομμουνιστής: "καλός κομμουνιστής, ο νεκρός κομμουνιστής"...

Άγνωστος Χ

19 Φεβρουαρίου 2022 στις 5:54 π.μ.

Για τον
Unknown
Βαλε κατα μερος την αλητικη συμπεριφορα σου Γιατι αυτο ειναι
το μοναδικο προσον που σε διακρινει και μ αυτο κρινεις τους
αντιπαλους που δεν συμφωνουν μαζι σου

19 Φεβρουαρίου 2022 στις 10:04 π.μ.

Τι παρατηρούμε, λοιπόν, αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, ότι προκύπτει μέσα από τα υβριστικά παραληρήματα μερικών φανατικών οπαδών της ηγεσίας του λεγόμενου "ΚΚΕ του Περισσού", απέναντι στη συνεπή Μ-Λ κριτική που ασκείται προς την ηγεσία τους; Παρατηρούμε απλώς την ιδεολογικοπολιτικη κατάπτωση, την έλλειψη λογικών επιχειρημάτων και τον τυφλό οπαδικό φανατισμό, τύπου θεούσων ή χιλιαστών, που έχει διασπείρει μέσα στον κόσμο "της" αυτή η ηγεσία κι οι κατά τόπους βραχίονές της. Καμία απολύτως σχέση δεν έχουν, και ούτε μπορεί να έχουν, οι φανατικοί αυτοί άνθρωποι με το μαρξισμό και τη διαλεκτική σκέψη. Οι βρισιές, λοιπόν, οι χυδαιότητες, οι εξυπνακισμοί των παροδικών εντυπώσεων, πράγματα άλλωστε συνηθισμένα στο διαδίκτυο, είναι τα μόνα "όπλα" που απομένουν σε τυφλωμένους φανατικούς δογματιστές, που φαντασιώνονται ότι είναι και κομμουνιστές, επειδή μπορεί να έχουν ακόμη στην τσέπη ένα παλιό κομματικό βιβλιάριο με έμβλημα το σφυροδρέπανο. Τη στιγμή μάλιστα που και οι ίδιοι το διαισθάνονται ότι δεν μπορούν να βρουν λογικά επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μιας απερίγραπτης κομματικής ηγεσίας και μιας ολότελα καταστροφικής πολιτικής γραμμής. Μιας γραμμής που ωρύεται με κούφια μεγάλα λόγια και που έχει αναγάγει το σεχταρισμό και τον ύστερο αριστερισμό,τη γεροντική αυτή αρρώστια του σάπιου ρεβιζιονισμού, σε ... επαναστατική γραμμή, ενώ στην πραγματικότητα η σεχταριστική-ρεβιζιονιστική αυτή ηγεσία κόπτεται αποκλειστικά για ψήφους στις εκλογές και για έδρες στη βουλή, ενώ κόπτεται για την κρατική ενίσχυση και το μερίδιο της στην κρατική διαφήμιση (αν δεν ξανάρχισε κιόλας με τίποτα άλλες ταμπέλες τις διαβόητες κομματικές εκείνες επιχειρήσεις του παρελθόντος, τύπου Τυποεκδοτικής, που αν και τύπωναν ακόμη τα πιο μαύρα κι άραχλα έντυπα του συστήματος,χρεωκόπησαν και ως καπιταλιστικές επιχειρήσεις...), ενώ κόπτεται όπως πάντα για καλές σχέσεις, κοινοβουλευτικής θεσμικής μορφής με όλο το σκληρό πυρήνα του άθλιου αστικού καθεστώτος. Του καθεστώτος της εξάρτησης, της υποτέλειας και της εκμετάλλευσης, παρόλο που η ηγεσία αυτή δεν αναγνωρίζει πια την εξάρτηση και την υποτέλεια, κάνοντας την άρχουσα τάξη να χαίρεται αφάνταστα γι'αυτό το ξέπλυμα των ανομηματων της... Για νά μήν ξεχνάει ποτέ αυτός ο πυρήνας του συστήματος, για να μη λησμονεί π.χ. η κάθε κυρία Αγγελοπούλου των επιτροπών για το φαγοπότι 2004 και 2021, ότι εδώ, πέρα από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κι άλλες χρήσιμες, εν υπνώσει ή εν εγρηγόρσει, εφεδρείες του αστικού συστήματος, απαραίτητες για άλλες, πολύ πιο κρίσιμες στιγμές. Ο Δεκέμβρης του 2008 και το 2010-2015 ήταν τέτοιες στιγμές ή μάλλον εμπεριείχαν πολλές τέτοιες στιγμές...Αυτό ακριβώς το πράγμα είναι ο ρεβιζιονισμός, οποίο κουρελόπανο κι όποια αποκριάτικη μάσκα κι αν φορέσει. Αναλλοίωτος μένει στην ουσία του και έτσι αναγκαστικά ξεσκεπάζεται. Αν λοιπόν αυτοί που τώρα βρίζουν τους κομμουνιστές μαρξιστές-λενινιστές, δεν ήταν τυφλωμένοι οπαδοί, τύπου γηπέδου ή εκκλησίας, αν είχαν κάνει τον κόπο να μελετήσουν πέντε πράγματα, πέραν από τας γραφάς και τας ιστορικάς δοκιμάς της αξιοτίμου κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, και αν είχαν κάνει τον κόπο να βάλουν το μυαλό τους, το δικό τους το μυαλό, να σκεφτεί ψύχραιμα και λογικά, τότε οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι,αντί να μας βρίζουν, θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν χειρότεροι αντικομμουνιστές, δηλαδή πιο ύπουλοι και καταστροφικοί για την υπόθεση της εργατικής τάξης, από τους μασκαρεμένους- αναπαλαιωμένους κομματικούς τους ηγέτες, γεννήματα και θρεμματα των γνωστών ρεβιζιονιστικών μηχανισμών των τελευταίων 65 χρόνων. Θα είχαν συνειδητοποιήσει και οι ίδιοι την ανάγκη για ένα καινούργιο, πραγματικό ΚΚΕ, όλων των πραγματικών κομμουνιστών αυτού του τόπου, απαλλαγμένου οριστικά από τη ρεβιζιονιστική σκουριά και σαπίλα. Ευτυχώς βέβαια που δεν είναι όλοι οι οπαδοί του "σημερινού ΚΚΕ" ίδιοι με αυτούς τους τύπους που μόνο βρίζουν. Κάθε άλλο μάλιστα. Γι'αυτό και έχει ακόμη μεγάλη αξία η προσπάθεια να πούμε τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη. Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, την αλήθεια προς πάσα κατεύθυνση.

20 Φεβρουαρίου 2022 στις 7:09 π.μ.

Ρηχός
Πως είναι δυνατόν ποια λογική και ποια ηθική το επιτρέπει, από τη μια το ΚΚΕ να υπερασπίζεται(καθώς λέει) το δίκιο των εργατών την αλήθεια τους και την ιστορία τους και από την άλλη να κάνει γιορτές για το '21 με την εκπρόσωπο-απόγονο των Κοτζαμπάσηδων και των σημερινών καπιταλιστών εκμεταλλευτών των εργατών;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger