Home » , » Καθήκον μας να τσακίσουμε τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση

Καθήκον μας να τσακίσουμε τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 | 9:38 μ.μ.

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Καθήκον μας να τσακίσουμε τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση | Για Λευτεριά – Ανεξαρτησία – Σοσιαλισμό 

Οι δριμύτατες ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις σαν αποτέλεσμα της δομικής κρίσης του συστήματος που οξύνθηκε ακόμη περισσότερο με την έναρξη της πανδημίας του COVID-19 δείχνουν πως οδηγούμαστε αργά αλλά σταθερά σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, που θα ομοιάζει του πρώτου ιμπεριαλιστικού-αρπακτικού πολέμου εφόσον απουσιάζει ένα Σοσιαλιστικό Κράτος αντίστοιχου βεληνεκούς με την ΈΣΣΔ αλλά και ένα δυνατό διεθνές εργατικό- λαϊκό κίνημα.

Στιγμές και μηνύματα από την ολομέτωπη πολεμική σύρραξη που προετοιμάζεται από άκρη σε άκρη του πλανήτη είδαμε στην Συρία, στο Αφγανιστάν και στην Ουκρανία.

Οι ήττες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και στα δύο πρώτα μέτωπα θέτουν σε αμφισβήτηση την παγκόσμια ηγεμονία του, τον μετατρέπουν σε μια εξαγριωμένη τίγρη για να διατηρήσει την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία του.

Ο πόλεμος στο τρίτο μέτωπο της Ουκρανίας δεν ξεκίνησε σήμερα το πρωί.

Ξεκίνησε πριν 8 χρόνια με την ανατροπή της κυβέρνησης του Γιανούκοβιτς και την αντικατάστασή της από μια φασιστική κυβέρνηση- άμεσα στηριζόμενη οικονομικά, υλικά, στρατιωτικά από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Αμερικάνοι, Γάλλοι, Βρετανοί, Γερμανοί ιμπεριαλιστές πόνταραν τα λεφτά τους στο άλογο του φασισμού για να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση μαριονέτα και να εξοπλίσουν νεοναζιστικά τάγματα με την σημαία του Μπαντέρα ώστε να περικυκλώσουν το ρώσικο ιμπεριαλιστικό κράτος στην «αυλή» του και συγκεκριμένα στο στρατηγικό του βάθος, την Ουκρανία.

Οι νεοναζί εξοπλισμένοι και με πλήρη πολιτική κάλυψη προχώρησαν σε πραγματική γενοκτονία απέναντι σε κομμουνιστές-εργάτες-αντιφασίστες, έκαψαν το σπίτι των Συνδικάτων, ποινικοποίησαν την ρώσικη γλώσσα, προχώρησαν σε φρικιαστικά εγκλήματα απέναντι στην ανθρωπότητα.

Η ιμπεριαλιστική- αποικοκρατική- κρατική και νεοναζιστική βία του καθεστώτος της Δυτικής Ουκρανίας βρήκε απέναντι του την πρώτη αντιφασιστική-αντι ιμπεριαλιστική εξέγερση του 21ου αιώνα.

Απέναντι σε αυτή την τετραπλή θηριωδία λαϊκές πολιτοφυλακές με την συμμετοχή κομμουνιστών- αντιφασιστών- εργατών-νεολαίων-εθνικιστών αλλά και την εμφανή επιρροή του ρώσικου ιμπεριαλιστικού παράγοντα αντικατέστησαν την κριτική στα όπλα με την κριτική των όπλων και συγκρότησαν τις δικές τους κρατικές οντότητες, τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ.

Ο μονόπλευρος πόλεμος του Δυτικού Ουκρανικού Κράτους με την ανοιχτή υποστήριξη του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού αμφισβήτησε κάθε συνθήκη ειρήνης, κάθε συμφωνία κατάπαυσης πυρός, κάθε λύση που επιδιώχθηκε ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ευρώπη και Ρωσία.

Αυτός ο οκταετής πόλεμος από την πλευρά του Ουκρανικού κράτους και της ξεπουλημένης στον δυτικό ιμπεριαλισμό αστικής του τάξης ήταν από όλες τις απόψεις ένας άδικος πόλεμος και η ένοπλη αντίσταση των λαών της Ανατολικής Ουκρανίας υπήρξε δίκαιη.

Η αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών δια στόματος του ανώτατου πολιτικού προσωπικού της ρώσικης ιμπεριαλιστικής άρχουσας τάξης, του Βλαδίμηρου Πούτιν, έφερε αυτό τον πόλεμο σε μια νέα φάση.

Η νέα φάση του είναι οι ενιαίες με τον πλέον επίσημο τρόπο στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού και των πολιτοφυλακών του Ντονμπάς.

Ένα ξεκάθαρο και ξάστερο μήνυμα του ρώσικου ιμπεριαλισμού πως στο στρατηγικό του βάθος δεν ανέχεται πλέον ένας κράτος-δορυφόρο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Την δεδομένη στιγμή και στην δοσμένη συγκυρία που μιλάμε, κάνοντας ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης τα καθήκοντα που πέφτουν στους κομμουνιστές και τους λαϊκούς αγωνιστές της Ελλάδας για να οργανωθεί η πάλη σε αντιιμπεριαλιστικό- αντιπολεμικό- αντιφασιστικό και ταξικό επίπεδο στον τόπο μας είναι συγκεκριμένα και πολύ απαιτητικά.

Σαν κομμουνιστές και λαϊκοί αγωνιστές που ζούμε και εργαζόμαστε στην Ελλάδα πρέπει να στοχοποιήσουμε την ιμπεριαλιστική εξάρτηση από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, την ντόπια εξαρτημένη ολιγαρχία και την αμερικανόδουλη κυβέρνηση του τόπου μας.

Η μόνη απάντηση βρίσκεται στο ξέσπασμα ενός πλατιού αντι ιμπεριαλιστικού- αντιπολεμικού- αντιφασιστικού και ταξικού- λαϊκού κινήματος που να απαιτήσει να αναγνωριστούν οι Λαϊκές Δημοκρατίες από το Ελληνικό Αστικό Κράτος, να υποχωρήσει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός οριστικά από την επιδίωξή του για είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, να μην υπάρξει καμιά συμμετοχή της Χώρας μας σε οποιαδήποτε αμερικανονατοϊκή και ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική επέμβαση και να αρθούν άμεσα οι οικονομικές κυρώσεις τις οποίες θα φορτωθεί η εργατική τάξη και ο λαός μας.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ- ΕΕ

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΔΕ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ – ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger