Home » , » Το "ιερό" κάστανο, και το "άγιο" γεροντάκι που τα είχε χαμένα.

Το "ιερό" κάστανο, και το "άγιο" γεροντάκι που τα είχε χαμένα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 | 3:28 μ.μ.


Επανέρχεται σήμερα η φίλη και πιστή μας αναγνώστρια, η οποία μας είχε στείλει χτες ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο αποτέλεσε έναυσμα για ανάρτησή μας, για να δώσει και μια άλλη "θρησκευτική" διάσταση στα "θαυματουργά" έργα του "άγιου" Παϊσιου τα οποία αναφέραμε εκεί. Είχαμε αναδημοσιεύσει ένα "θαύμα" του νέου "αγίου", όπως το περιέγραφε δημοσιογράφος που ισχυρίζεται ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος.

Παραθέτουμε το μήνυμα της φίλης. με κάποιες δικές μας συντακτικές παρεμβάσεις.

"Ο αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Πρέβεζας, Θεοδόσιος Μαρτζούχος θεωρείτε ένας από τους πιο μορφωμένους, ανοιχτόμυαλους κληρικούς που διαθέτει η Ελληνική Εκκλησία, γι' αυτό δέχεται συνέχεια τα πυρά των σκοταδιστών του κλήρου. Ηταν ο ιερέας που χλεύασε την πρόσκληση εφημέριων ναών για προσκύνηση του "ιερού" κάστανου του Παϊσιου, γράφοντας: "Να γελάσει κανείς ή να κλάψει; Να θυμώσει ή να ειρωνευτεί; Να βρίσει ή να διδάξει; Ερωτηματικές απορίες που γεμίζουν το ψυχικό κόσμο κάθε χριστιανού θλίψη και θυμό".  

Ο ίδιος αρχιμανδρίτης είχε γνωρίσει τον "άγιο" Παϊσιο, όσο αυτός ζούσε, και είχε διαπιστώσει ότι ήταν ένα γεροντάκι που τα είχε χαμένα, 

"Το βρίσκω διασκεδαστικό", συμπληρώνει η επιστολογράφος μας, "να επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά θρησκευτικές ιστοσελίδες και να γελάω με την ημερήσια παραγωγή θαυμάτων, αλλά την ίδια ώρα θυμώνω που υπάρχουν τόσα πρόβατα που με την ψήφο τους εκλέγουν κυβερνήσεις που είμαι αναγκασμένη να αποδεχθώ για να μου καθορίζουν την ζωή μου".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger