Home » , , » Να μην επιτρέψουμε την απέλαση του Σαϊντού Καμαρά

Να μην επιτρέψουμε την απέλαση του Σαϊντού Καμαρά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 | 5:26 π.μ.

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τα εύσημα μας, που η "Αυγή", επέλεξε να κάνει πρώτο θέμα την περίπτωση 18χρονου σήμερα αριστούχου μαθητή Σαϊντού Καμαρά, που πριν τρία χρόνια, μετά από απίστευτες περιπέτειες ήρθε στην χώρας μας σαν ασυνόδευτο προσφυγόπουλο. Τα παλικάρι κινδυνεύει άμεσα με απέλαση και στο πρόσωπο του έχει δημιουργηθεί ένα κύμα συμπαράστασης για να μην πραγματοποιήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ αυτή την απάνθρωπη ενέργεια.

Παραθέτουμε ένα σχετικό κείμενο από την "Αυγή" - το υπογράφει ο Πέτρος Κατσάκος, ένας δημοσιογράφος που δεν εκτιμούμε καθόλου αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 Μέρες που είναι, ας πάμε στα χρόνια της Επανάστασης. Στα 1822. Τότε που οι επαναστατημένοι συγκεντρώνονταν στην Επίδαυρο και ψήφιζαν το πρώτο σύνταγμα του ελεύθερου τόπου τους. Ήταν η Πρώτη Εθνοσυνέλευση που άφησε σαν παρακαταθήκη το κείμενο της «Προσωρινής Διοίκησης της Ελλάδος».

Η Συνέλευση ενέκρινε το προσωρινό πολίτευμα της Ελλάδας, όπου στα 7 τμήματά του. τα 10 κεφάλαιά του και τα 107 άρθρα του. ανάμεσα στα άλλα, κήρυσσε την ανεξιθρησκία και αναγνώριζε ως επικροτούσα θρησκεία την ορθόδοξη ανατολική, εξασφάλιζε την ισότητα των πολιτών απέναντι στον νόμο, καθιέρωνε την ελευθερία του Τύπου και αναγνώριζε ότι πολίτες της χώρος με ίσα δικαιώματα είναι «όσοι αυτόχθονες κάτοικοι της επικρατείας της Ελλάδος πιστεύουσιν εις Χριστόν», αλλά και «όσοι έξωθεν ελθόντες. κατοικήσωσιν. ή παροικήσωσιν εις την επικράτειαν της Ελλάδος» και «έχουσι την επιθυμίαν να γίνωσιν Ελληνες».

Σήμερα. 200 χρόνια μετά, κάποια απόγονοι εκείνων των Ελλήνων αποφάσισαν να διώξουν από τη χώρο ένα παιδί που ήρθε κυνηγημένο στον τόπο τους, πήρε μέρος ασ' αυτό που μάθαμε να ονομάζουμε ελληνική Παιδεία, διδάχθηκε την Ιστορία τους, έμαθε για την Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου και είχε την επιθυμία «γίνωσι Ελληνας».

Σήμερα. 200 χρόνια μετά, κάποιοι αποφάσισαν να ακυρώσουν με τον mo κραυγαλέο τρόπο όσα υποτίθεται ότι το κράτος τούς κληρονόμησε γραπτώς από την Επανάσταση του ‘21.

Δεν είναι μόνο ανθρωπιστικοί οι λόγοι που ο Σαϊνιού πρέπει να μείνει εδώ.

Είναι και ιστορικοί. Και μάλιστα, αυτή την ιστορική ευθύνη την έχουν πρώτοι απ’ όλους οι «πατριώτες» με τους μεγαλόσταυρους, τους δεκάρικους και τις παράτες Αυτοί με το αναλλοίωτο DNA, που ανάθεμα κι αν κράτησαν κάτι από τη Χάρτα του Ρήγα κι από την Προσωρινή Διοίκηση της Επιδαύρου. Αυτοί έχουν την ευθύνη και σε αυτούς πέφτει όλη η ντροπή μιας απέλασης που δεν πρέπει να γίνει.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger