Home » , » Ο Δένδιας άνοιξε διάπλατα το ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών

Ο Δένδιας άνοιξε διάπλατα το ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 | 1:42 μ.μ.

Δεν μπορεί να γνωρίζουμε αν έχει κάποια πληροφόρηση ο Μανώλης Κοττάκης, που εμείς αγνοούμε. Μας εντυπωσιάζει όμως κεντρικό θέμα που προβάλλει σήμερα στην εφημερίδα που διευθύνει και τους πομπώδης χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί. Και μάλιστα για ένα θέμα που ήταν από το Σάββατο γνωστό, και κανένα ΜΜΕ, δεν θεώρησε σκόπιμο να του δώσει διαστάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε παρακινδυνευμένο να κάνουμε κάποια δικιά μας εκτίμηση, και περιοριζόμαστε να αναπαράγουμε μέρος του άρθρου του.

ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ BOMBA «υπερηχητικής ισχύος» όπως αυτές που πέφτουν στο έδαφος της Ουκρανίας, εξαπέλυσε το Σάββατο το μεσημέρι μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών ο όποιος την περασμένη Δευτέρα ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ακύρωσε έπειτα την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του υποψηφίου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα και ταξίδεψε εκτάκτως στην Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κύριο Γκουτέρρες και την μόνιμη αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ. ανοίγοντας στην ΕΡΤ διάπλατα το ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εάν προκόψει κάτι έκτακτο, όπως είπε,

Σε τόνο κεκαλυμμένως αυστηρό μάλιστα προειδοποίησε ότι θα είναι αντισυνταγματικό να προκόψει κάτι έκτακτο που να απαιτεί την λαϊκή ετυμηγορία και να μη γίνουν εκλογές. Πιο συγκεκριμένα: η φράση του κυρίου Δένδια στην συνέντευξη που παραχώρησε στους συναδέλφους Βάλια Πετούρη και Νίκο Μελέτη ήταν η έξης: «Αν γίνει κάτι απολύτως έκτακτο και πρέπει να εκφράσει την άποψή της η κοινωνία πριν γίνει η επιλογή, θα ήταν αντισυνταγματικό να μην ζητηθεί η άποψή της».

ΓΙοιό θα μπορούσε να είναι αυτό το έκτακτο: Δεδομένου ότι η Κυβέρνηση στο σύνολό της κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο των συνομιλιών κορυφής με την τουρκική ηγεσία, η λογική εκτίμηση την όποια μπορεί να διατυπώσει κανείς είναι πώς έκτακτο θα μπορούσε να αποτελέσει η τυχόν υπογραφή συνυποσχετικού με την Τουρκία για την παραπομπή της επίλυσης της διαφοράς σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο όπως το διαιτητικό Δικαστήριο τής Χάγης. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν το περιεχόμενο του συνυποσχετικού θα γίνει γνωστό πριν ή μετά από τις εκλογές.  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Μαρτίου 2022 στις 1:03 π.μ.

Ειναι προφανη και...φανερα(δεν ειναι επαναληψη!!!) οτι εχουν συμβει (και θα ολοκληρωθουν καποια απο) τα παρακατω γεγονοτα. 1ο. Η συνεκμεταλλευση στο Αιγαιο και η απεμποληση ολων των κυριαρχικων μας δικαιωματων στον Αν Μεσογειο και στα νοτια της Κρητης. 2ο. Η συμφωνια με την ηγεσια του Συριζα(λεγε με Αλ6) για μετα τις εκλογες. Αυτο δεν θα οδηγησει σε...πισωπλατο μαχαιρωμα αλλά σε αποκεφαλισμο απο τα ιδια του τα "συντροφια". 3ο. Λογω της μεγαλης αντιδρασης στους κολπους της αξ. αντιπολιτευσης(λεμε τωρα) η λυση για κυβερνηση υπηρεσιακη με πρωτιππουργο τον γενιτσαρο Στουρναρα(ονομα να κανεις καριερα) ή τον άλλο ευρωΠΕΟτραφη καραγκιοζη, εστεφθει με αποτυχια. 4ο. Ενω στην Ν Γιδοκρατια εχουν πιασει τον χορο και τραγουδουν "Πηραμε την κατω βολτα, ομορφη μου Παναγιωτα", στον χωρο της ΑΡΗΣ ΤΕΡΑΣ αφησαν τα καριοφιλια και πιασαν τα νεροπιστολα με τις σαπουναδες, μπας και ξεπλυνουν λιγες απο τις αμαρτιες της δεξιας. 5ο. Επισκεψεις και εναγκαλισμοι με παπαδαριο ωστε να αποδειξουμε τις καλες μας προθεσεις και ταματα, ψευτικες υποσχεσεις σε κλαδους και ταξεις που υποφερουν ωστε να φανουμε δικαιοι και αρωγοι. 6ο. Φιμωση καθε δυναμικης αντιδρασης και φωνης για να μην τρομαξουμε τον κυρ-Παντελη και την κυρα-Κατινα και γενικα ακολουθουμε μια ρητορικη και πολιτικη αμβλυνσης των διαφορων. 7ο. Απο την "στειρα" αντιπολιτευση του χθες προχωρουμε σε "εποικοδομητικη κριτικη", με προτασεις προς την κυβερνηση του ζαβου...Αν αυτο δεν ειναι λαθος τακτικη και καθαρο ξεπουλημα της ιστοριας και των αγωνων της αριστερας, θα ειναι το τελειωμα της προοπτικης και της ελπιδας του λαου μας για μια αλλαγη πορειας της πολιτικης και των πραγματων. Ειτε ετσι, ειτε αλλιως η αριστερα θα βγει λαβωμενη και ο λαος μας για μια ακομη φορα θα βρεθει προδομενος και ερμαιο των καταστασεων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger