Home » , » Οι νικητές κάθε πολέμου.

Οι νικητές κάθε πολέμου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 | 11:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos 175

Είναι εύκολο να πούμε ποιοι νικάνε σε κάθε πόλεμο. Οι μαυραγορίτες. Αυτοί που έχουν το χρήμα. Που δεν πάνε στο μέτωπο, αλλά σε εξωτικές παραλίες μακριά από κινδύνους. Όσοι έχουν το χρυσό. Εκτός, αν μιλάμε για Επανάσταση, οπότε εκεί πραγματικά νικάει ο λαός, αφού βέβαια κρεμάσει τα πλούσια παράσιτα. Είπαμε από την αρχή πως στην Ουκρανία κερδισμένο θα βγει το Κεφάλαιο στις ΗΠΑ. Χαμένη η Ευρώπη. Αυτά είναι σίγουρα. Το βλέπουμε καθημερινά, το νιώθουμε στο πετσί μας.

Για να πούμε τι γίνεται στην Ουκρανία, πρέπει να ξέρουμε το σκοπό του καθενός και κυρίως του Πούτιν. Από την αρχή φάνηκε πως δεν υπάρχει πρόθεση κατάληψης όλης της Ουκρανίας. Άλλωστε κάτι τέτοιο είναι αδύνατον όχι μόνο για τη Ρωσία, για οποιοδήποτε. Το Αφγανιστάν έδειξε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει για καιρό στρατός κατοχής σε μια χώρα εκατομμυρίων. Η αιμορραγία θα είναι τέτοια που θα αντισταθμίζει τα όποια πλεονεκτήματα. Οι ΗΠΑ τσακίστηκαν κι έφυγαν. Άφησαν βέβαια πίσω τους συνεργάτες τους, τους Ταλιμπάν, με τους οποίους έκαναν δουλείες με φούντες.

Ο παράφρονας Ουκρανός ναζί, όσο κι αν ονειρεύεται τον Γ’ Παγκόσμιο δεν μπορεί να τον προκαλέσει, ευτυχώς για μας. Η Ρωσία έχει χιλιάδες πυρηνικά και κανείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, ακόμα κι ένα καθίκι σαν τον Μπάιντεν, δεν θέλει να πέσουν στις ΗΠΑ. Σιγά μην πεθάνουν οι άλλοι για τους Ουκρανούς φασίστες. Οι οποίοι πήγαιναν γυρεύοντας για πόλεμο. Οι Αμερικάνοι απλά τους σιγοντάρισαν, για να πάρουν την πελατεία από τη Ρωσία. Άλλωστε κάθε Πρόεδρος θέλει ένα μπαμπούλα, έναν εχθρό, να του φορτώσει την Κρίση που ο ίδιος δημιούργησε.

Να πω η γνώμη μου είναι ίδια με αυτή του ΚΚΕ. Είναι πόλεμος μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων πλουτοκρατών. Κι εθνικιστών να προσθέσω με τις σφαγές που έκαναν οι ηλίθιοι ναζί της Ουκρανίας να είναι άλλοθι λουκούμι για τον Πούτιν. Τι γίνεται όμως στο μέτωπο; Υπάρχει η εκδοχή της Δύσης πως οι Ουκρανοί αντιστέκονται, ενώ οι Ρώσοι κόλλησαν, πεινάνε και άλλα τέτοια παραμύθια. Υπάρχει φυσικά η εκδοχή των Ρώσων που βλέπουν να τους υποδέχονται με λουλούδια ενώ σαρώνουν τους Ουκρανούς.

Η αλήθεια. Ο Ουκρανικός στρατός ήταν μεγάλος σε αριθμούς. 2.600 άρματα περίπου 3.500 Πυροβόλα. Επιπλέον έχει υποστήριξη από ΕΕ και ΗΠΑ. Όχι αεροσκάφη άρματα κλπ που δεν μπορούν να μεταφερθούν εύκολα, αλλά πλήθος πυραύλων, αντιαρματικών, αντιαεροπορικών και πληροφορίες. Σίγουρα λοιπόν προκαλούν απώλειες στους Ρώσους. Σίγουρα όμως όχι όσες λένε. Επιπλέον επειδή οι Ρώσοι έχουν αεροπορική υπεροχή και ανώτερο πυροβολικό, προκαλούν πολύ μεγαλύτερες απώλειες. Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να πάρουν πίσω τα εδάφη τους παρά μια αντεπίθεση που έκαναν και που τους στοίχισε πανάκριβα.

Οι Ρώσοι γιατί δεν προχωρούν; Υπάρχουν κι εδώ δυο εκδοχές. Η μία είναι η Ρωσική. Πήραν αυτά που ήθελαν και τώρα απλά θέλουν να τα κρατήσουν. Όμως αυτό δεν ισχύει τόσο. Γιατί ήθελαν και τα εδάφη των Λαϊκών Δημοκρατιών, κι αυτά δεν τα πήραν. Ακόμα. Πήραν την Αζοφική κι εξασφάλισαν την Κριμαία. Θα λέγαμε πέτυχαν από τις πρώτες μέρες τα μισά από όσα ήθελαν. Στη Μαριούπολη ο κλοιός στενεύει, αλλά η Οδησσός και τα εδάφη των Ρωσόφωνων είναι ακόμα στους Ουκρανούς.

Αλλά κι ο Ουκρανός δε θέλει να υπάρξει Ειρήνη, γιατί δε θέλουν οι ΗΠΑ. Νομίζει πως ο χρόνος κυλά υπέρ του. Μεγάλο λάθος που θα το πληρώσει ακριβά η Ουκρανία. Ο χρόνος πάντα κυλά υπέρ εκείνων που δεν πολεμούν. Βέβαια ο πόλεμος συνεχίζεται, γιατί βολεύει πάρα πολλούς πλούσιους μαυραγορίτες και καθάρματα σε ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και Ουκρανία.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger