Home » , » Ο βάλτος του πολέμου

Ο βάλτος του πολέμου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 | 10:30 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι ναζί πήραν τον έλεγχο της Ουκρανίας. Το αποτέλεσμα είναι πόλεμος. Κάθε χώρα που κυβερνάν ναζί καταστρέφεται και μαζί της καταστρέφονται και άλλες χώρες. Αν υπήρχε μια κυβέρνηση που δεν καταπίεζε μειονότητες, που κρατούσε ισορροπίες ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, που δεν πήγαινε γυρεύοντας για πόλεμο, όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν αρκετά εδάφη τις πρώτες μέρες. Αν και φαίνεται πως έχουν κολλήσει, στην πραγματικότητα πήραν τα περισσότερα από αυτά που ήθελαν και τώρα καταστρέφουν συστηματικά τις Ουκρανικές υποδομές. Όπως κάνουν οι ΗΠΑ σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ο βομβαρδισμός θα πάρει χρόνο.

Εκεί που η Ρωσία θέλει να προχωρήσει, προχωρά. Η Μαριούπολη είναι αυτή τη στιγμή Νο1 στόχος. Η ηλιθιότητα που κάναμε με το να στείλουμε όπλα στους Ουκρανούς, στοιχίζει το Ελληνικό στοιχείο στην περιοχή. Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται να πάρουν την πόλη, οι Ουκρανοί να προκαλέσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη καταστροφή.

Το 50% των Ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή έχει ήδη εξουδετερωθεί. Υπάρχουν όμως άλλοι 8.000 Ουκρανοί ναζί οχυρωμένοι πίσω από ανθρώπινες ασπίδες. Οι Ρώσοι θα περιμένουν να μειωθούν κι άλλο τα εφόδια των περικυκλωμένων και μετά θα επιτεθούν. Πάντως δε θα περιμένουν πολύ, αφού η κατάληψη της Μαριούπολης έχει τεράστια σημασία. Οι δυνάμεις δε που θα αποδεσμευτούν, θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα μέτωπα.

Η τακτική της Ρωσίας άλλαξε. Τώρα έχουμε πόλεμο φθοράς. Ένας τέτοιος πόλεμος δημιουργεί απώλειες και στις δυο πλευρές. Οι Ουκρανοί έχουν περισσότερες απώλειες από το πυροβολικό και την αεροπορία των Ρώσων, εντούτοις εφοδιάζονται από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Μόνο οι Βρετανοί έστειλαν πάνω από 4.000 αντιαρματικά.

Η κατάσταση είναι εναντίον της Ελλάδας, αφού οι Έλληνες βρίσκονται στο κέντρο των συγκρούσεων και φοβάμαι πως θα αναγκαστούν πολλοί να φύγουν. Η Ελληνική διπλωματία κατάφερε να χάσουμε σε κάθε περίπτωση.

1) Αν με κάποιο τρόπο η Μαριούπολη επιστραφεί στους ναζί Ουκρανούς, θα συνεχιστεί η δίωξη των μειονοτήτων. Ναζί καθάρματα στην Ουκρανία βρήκαν ευκαιρία να κατηγορήσουν αθώους δήθεν ως κατασκόπους.

2) Αν παραμείνει υπό τον έλεγχο των Ρώσων (πράγμα που είναι το πιθανότερο) η ανοησία να στείλουμε όπλα στους Ουκρανούς, πρόσθεσε έναν εχθρό που πριν δεν είχαμε. Αυτό έχει ήδη επιπτώσεις. Οι Ρώσοι δεν πολυενδιαφέρονται για τους Έλληνες.

3) Το χειρότερο για μας είναι να συνεχιστούν οι συγκρούσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πέρα από τις επιπτώσεις στην Οικονομία, οι 90.000 Έλληνες της περιοχής θα αναγκαστούν να γίνουν πρόσφυγες.

Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Που θα πάνε; Η Ελλάδα μπορεί να δεχτεί αυτούς τους ανθρώπους, ή θα τους κλείσει σε στρατόπεδα, ενώ εκμεταλλευτές θα περιμένουν τα γυναικόπαιδα; Είδατε για να εκτελούμε εντολές προστατών, αντί κοιτάμε τα συμφέροντα της χώρας μας; Εκεί την πάτησαν και οι Ουκρανοί.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

24 Μαρτίου 2022 στις 11:22 π.μ.

Συμφωνω.Ευστοχο κειμενο που βλεπει κ την επομενη μερα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger