Home » , » Γαλλία: Δράση ενάντια σε ρατσισμό και φασισμό

Γαλλία: Δράση ενάντια σε ρατσισμό και φασισμό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 | 11:00 π.μ.

Ντενί Γκοντάρ, - Καμπάνια Αντιρατσισμός και Αλληλεγγύη, μέλος NPA

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου είναι πραγματικά πολύ άσχημο. Ο Μακρόν, το παιδί του κεφαλαίου, μπορεί να βγαίνει πρώτος και νομίζω πως θα κερδίσει και στον δεύτερο γύρο, αλλά θα είναι ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος που είχαμε ποτέ.

Η επικίνδυνη επιτυχία της Λεπέν οφείλεται εν μέρει στις πολιτικές της λιτότητας και της καταστολής που αυτός επέβαλε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Μακρόν επειδή το ήξερε αποφάσισε να προσπαθήσει να την ανταγωνιστεί στα ζητήματα της μετανάστευσης και της ισλαμοφοβίας πλειοδοτώντας αλλά και εδώ βγήκε χαμένος.

Η άνοδός της όμως οφείλεται και στα λάθη της Αριστεράς τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας όσο και ιστορικά. Ιστορικά η Αριστερά της έδωσε τον χώρο να παρουσιάζεται ως ριζοσπαστική και ως εκφραστής της λαϊκής οργής. Κατά τη διάρκεια της φετινής καμπάνιας οι πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις ενάντια στον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία και τον φασισμό ήταν, με εξαίρεση την διαδήλωση που οργάνωσε η Καμπάνια Αντιρατσισμός και Αλληλεγγύη στις 19 Μάρτη, ανύπαρκτες. 

Ήταν λάθος που η μάχη με τον φασισμό περιορίστηκε στα πλατώ και στις συζητήσεις.

Αυτό χρειάζεται να αλλάξει άμεσα. Τα ποσοστά των Λεπέν και Ζεμούρ είναι ανησυχητικά. Αλλά δεν πρέπει να υποκύψουμε στη λογική που λέει πως πρέπει να ψηφίσουμε τον Μακρόν για να τους σταματήσουμε.

Το σύνθημά μας πρέπει να είναι “ούτε μια ψήφος στη Λεπέν, ούτε μια ψήφος στους φασίστες”. Πολιτική μάχη για να αποδυναμώσουμε τη δική τους επιρροή και όχι ψήφο στον Μακρόν που στην πραγματικότητα οι φασίστες θα τη χρησιμοποιήσουν για να παρουσιαστούν ως η μόνη εναλλακτική στον Μακρόν.

Η δύναμή μας είναι στους δρόμους. Η Πορεία Αλληλεγγύης που ήταν στο κέντρο της Καμπάνιας Αντιρατσισμός και Αλληλεγγύη καλεί από αυτό το Σάββατο 16 Απρίλη σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε πολλά σημεία της χώρας ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να κινηθεί όλη η Αριστερά και όχι να περιοριστεί στην πρότασή της για την ψήφο στον δεύτερο γύρο.

 Για την αντιγραφή Κώστας Μ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger