Home » , » Τυχερή γιαγιά – γκαντέμης σύζυγος.

Τυχερή γιαγιά – γκαντέμης σύζυγος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Απριλίου 2022 | 5:56 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175

Κωμωδία. Αρχαία όμως. Δεν την έγραψε ο Αριστοφάνης, ούτε κανείς άλλος μεγάλος κωμικός, αλλά η Μαρίκα Μητσοτάκη. Εκτός από ντολμαδάκια, έκανε και σενάρια.

Όταν ρωτήθηκε το 1986 που βρήκε τόσα αρχαία αντικείμενα ο άντρας της, ο αποστάτης, ο αρχαιοκάπηλος, είπε «Αυτές δεν είναι ερωτήσεις! Τα έβρισκε η γιαγιά μου που έσκαβε στα χωράφια».

Πόσο τυχερή ήταν αυτή η γιαγιά; Σκάψιμο κι Αρχαία; Που έσκαβε; Στην Ακρόπολη; Αυτή δεν είναι απάντηση κι αν ήμασταν κράτος, ο Μητσοτάκης θα ήταν φυλακή και γι αυτό.

Δικαιώθηκε η Αυριανή, το ΠΑΣΟΚ, όχι η σημερινή τσόντα, το παλιό, το ορθόδοξο, του Ανδρέα, ο Λαλιώτης κλπ, που έλεγαν το Μητσοτάκη εκτός από κάθαρμα και αρχαιοκάπηλο.

Αν δεν τον έριχνε ο Σαμαράς (η μόνη καλή πράξη του Αντώνη), στη συλλογή της οικογένειας θα ήταν ακόμα οι Καρυάτιδες, ο Ερμής του Πραξιτέλη, ο Παρθενώνας και άλλα που ήταν τυχαία στο χωράφι του Μητσοτάκη. Αυτό που είχε και ελιές για τις οποίες πήρε επιδότηση.

Μια χαρά τα έλεγε η συγχωρεμένη η Μελίνα, που ήθελε «να πληρώσει ο ψηλός για τα αρχαία». Τελικά όμως πληρώνουμε εμείς τα παράσιτα και μάλιστα χρυσά. Γιατί φταίει και η μακαρίτισσα. Ήταν κυβέρνηση τότε το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν τον έκλεισε μέσα; Μήπως γιατί έκαναν συμψηφισμούς; Γι αυτό χρεοκοπήσαμε και δε βλέπουμε προκοπή, κι όχι από τις τυρόπιτες.

«Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι "συλλογή Μητσοτάκη" δωρήθηκε στο κράτος μόνον όταν η σπουδαία αρχαιολόγος Μαρία Βλαζάκη ανακάλυψε και φυσικά αποκάλυψε, ότι περιείχε λάφυρα καραμπινάτης αρχαιοκαπηλίας. Και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;»

Κάνεις αρχαιοκαπηλία, σε πιάνουν με την αρχαία γίδα στην πλάτη και τσουπ! γίνεσαι «εθνικός ευεργέτης». Μόνο στη Μπανανία μας αυτά. Γι αυτό και στην Αφρική, Κολομβία κλπ λένε «μην καταντήσουμε σαν τους Έλληνες».

Πάντως όσοι υποστηρίζουν πως ο Μητσοτάκης δεν τα έκλεψε, αλλά τα μάζευε όταν ήταν μικρός, μπορεί να έχουν και δίκιο. Για να λέμε και την άλλη άποψη.

Το θέμα είναι πως μας κυβερνά μια οικογένεια αδίστακτων καθαρμάτων. Εγκληματίες που όχι μόνο κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν αλλά τους αρέσει κι η καταστροφή των υπολοίπων.

Το site μας έγραψε

«Έτσι η υπόθεση έληξε χωρίς κανένας να γνωρίζει πόσα ήταν πραγματικά τα αντικείμενα αρχαιοκαπηλίας που είχε στην κατοχή του ο Κ. Μητσοτάκης και πόσα παρέδωσε. Όλα όσα γνωστοποιήθηκαν βασίζονται σε δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού. Τώρα κατά πόσο μπορείς να θεωρήσεις αξιόπιστο τον μακαρίτη ....»

Προφανώς τα καλύτερα τα κράτησαν. Είναι όπως στον έρανο που δεν δίνουν τα καλά τους ρούχα.

Η οικογένεια βρικολάκων συνεχίζει να παρασιτεί εις βάρος μας. Αυτό είναι το χειρότερο. Να υποθέσω πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους βάλει φυλακή; Είπα να κλείσω μ’ ένα ανέκδοτο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Απριλίου 2022 στις 5:29 μ.μ.

Καποτε ζουσε μια προκομενη νυφη που την λεγανε Χαιδω. Πετρουλα επιανε, χρυσος γινοτανε. Κοτρονα εσκαβε απο το χωμα; Αγαλμα γινοτανε στα χερια της...Ειχε και μια κορη, Μαρικα νομιζω...Απο εκει μαλλον θα βγηκε και το ανεκδοτο " Τ' αρχή δια του Καραμπελα και τομου Ν της Χαιδως". Απο κει τα βγαζε η Χαιδω!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger