Home » , » Ενδιαφέρον άρθρο για τη βύθιση του Ρωσικού καταδρομικού Moskva

Ενδιαφέρον άρθρο για τη βύθιση του Ρωσικού καταδρομικού Moskva

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Απριλίου 2022 | 4:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ενδιαφέρον είναι ένα άρθρο Ρωσικού μιλιταριστικού site, όσον αφορά τη βύθιση του Ρωσικού καταδρομικού Μόσχα. Η περίληψη είναι πως το χτύπημα ήταν ισχυρό ιδιαίτερα στον τομέα του ηθικού. Δέχεται πως χτυπήθηκε από Ουκρανικούς πυραύλους σε συνεργασία με Νατοϊκά αεροσκάφη, που φαίνεται να έδωσαν πληροφορίες. Το χτύπημα πέτυχε λόγω της παλαιότητας του πλοίου αλλά κυρίως λόγω της υποτίμησης του αντιπάλου. Λέει πως η Δύση θεωρεί στρατηγικής σημασίας τα λιμάνια της Ουκρανίας, καθώς από κει φεύγουν πολύτιμες πρώτες ύλες, ιδιαίτερα σπάνια μεταλλεύματα. Θα προσπαθήσει λοιπόν να αναγκάσει τους Ρώσους να αποσύρουν τα πλοία τους.

Επιπλέον παρατηρούμε τα εξής:

1) Δεν υπάρχει αβύθιστο πλοίο. Όσα όπλα και να κουβαλά, πάντα υπάρχει τρόπος να χτυπηθεί.

2) Ο πόλεμος ΝΑΤΟ – Ρωσίας είναι πόλεμος φθοράς. Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Ουκρανία για να καταφέρει όσο το δυνατό περισσότερες απώλειες στους Ρώσους. Όμως αυτή η τακτική, αν και πέτυχε αλλού εδώ, δεν είναι σίγουρο πως θα πετύχει κυρίως γιατί οι Ρώσοι θέλουν πολύ την Ανατολική Ουκρανία.

Περισσότερο ενδιαφέρον όμως είναι πως κατηγορεί τους ολιγάρχες καθώς - όπως καταγγέλλει - τα χρήματα για την άμυνα και ειδικά την αναβάθμιση του πλοίου έγιναν πολυτελή γιότ! Χαρακτηριστικό το γιοτ του Αμπράμοβιτς που κοστίζει όσο μια σύγχρονη φρεγάτα! Βλέπετε, δε φταιν οι άνεργοι, αλλά οι πλούσιοι.

Δεν είναι πρώτη φορά που με αφορμή την άμυνα λαμόγια ροκανίζουν δημόσιο χρήμα. Νομίζω πως λίγο πολύ συμβαίνει παντού. Εδώ συμβαίνει πολύ, πάρα πολύ και μάλιστα συνέχεια. Η περίπτωση του Άκη είναι χαρακτηριστική.

Στείλαμε στην Ουκρανία εξοπλισμό τον οποίο πληρώσαμε χρυσό. Τι πήραμε; 6 φορές ακριβότερο το Αμερικανικό αέριο από το Ρωσικό! Πρόκειται για σκάνδαλο τεράστιου μεγέθους, το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας. Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις πολέμου, όπως της Κύπρου, που οι προδότες χουντικοί είχαν πουλήσει μέρος του οπλισμού, αναφέρομαι στα χρέη.

Όσα περισσότερα ξοδεύουμε για όπλα τόσο το χειρότερο. Οι Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν F-16. Θα είχε δίκιο η χώρα μας να λέει αυτά που λέει στις ΗΠΑ, για να μην τους δώσουν τα αεροπλάνα, αλλά δυστυχώς πρώτοι εμείς ξεκινήσαμε κούρσα εξοπλισμών. Πολλά site (όπως και το δικό μας) είχαν προειδοποιήσει. Οι ΗΠΑ πιθανόν να δώσουν τα αεροσκάφη για τους εξής λόγους:

1) Ο κυριότερος είναι τα χρήματα. Γιατί να πουν «όχι» σε μια επικερδή συμφωνία;

2) Έχουν δώσει ήδη αυτό τον τύπο αεροσκαφών στην Τουρκία, οπότε δεν ισχύουν οι περιορισμοί των F-35.

3) Σε αυτή τη φάση οι ΗΠΑ δεν θέλουν σε καμία περίπτωση η Τουρκία να στραφεί στη Ρωσία. Αν δεν δώσουν οι Αμερικάνοι, οι Τούρκοι θα ψάξουν για εναλλακτικές. Φυσικά δεν είναι τόσο απλό, αλλά αν δεν πάρουν τα Αμερικανικά μαχητικά θα πάρουν ίσως Ρωσικά με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ισορροπίες στην περιοχή.

Υπήρχε κάποτε μια πρόταση για μια συμφωνία ανάμεσα στις χώρες της περιοχής που, αν δεν μείωνε, τουλάχιστο δε θα αύξανε τις αμυντικές δαπάνες και τους εξοπλισμούς. Αυτό θα ωφελούσε την οικονομία όλων των κρατών, πλην όσων πουλούσαν όπλα.

Γιατί κάνουμε τα χατίρια εμπόρων όπλων εις βάρος των συμφερόντων της χώρας; Ο Αμπράμοβιτς και οι άλλοι Ρώσοι για τα λεφτά. Να υποθέσουμε πως τα ίδια κίνητρα υπάρχουν σε παρόμοια εγκλήματα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger