Home » , » Κυβέρνηση, δικαστές και ανάκτορα

Κυβέρνηση, δικαστές και ανάκτορα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Απριλίου 2022 | 9:36 μ.μ.


Το καινούργιο σύνθημα που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο και απευθύνεται στον Μητσοτάκη αναφέρει: "Δεν σε θέλει ο Λαός, πάρε τον Στάσση σου και  εμπρός". 

Ασυναίσθητα θυμηθήκαμε το σύνθημα που φώναζε χιλιάδες λαού το 1965 απευθυνόμενο προς τον βασιλιά Κωνσταντίνο ο οποίος είχε ορκίσει την κυβέρνηση των αποστατών με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Αθανασιάδη-Νόβα: "Δε σε θέλει ο λαός, παρ' τη μάνα σου και μπρος"

Και δείτε κάτι συμπτώσεις, Σήμερα η "ΕφΣυν" κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο: "Προκλητικός πολιτικός συμβολισμός σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών από τον κυρ. Μητσοτάκη: Ξαναφέρνει τον τέως από το παράθυρο". 

Στο δε ρεπορτάζ της η εφημερίδα σημειώνει: "Ο κυρ Μητσοτάκης αναθέτει τώρα στον πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας την «αξιοποίηση» του Τατοΐου, με βάση το μοντέλο ενός βασιλικού κτιρίου στη Σκοτία που διαχειρίζεται με το δικό του «Ιδρυμα» ο επί δεκαετίες διάδοχος του αγγλικού θρόνου.

Αλλά ο Κάρολος τη μόνη σχέση που έχει με τη χώρα μας είναι η συγγένειά του με τον Γκλίξμπουργκ, η οποία βέβαια αναπαράγεται και με «κουμπαριλίκια» των κατιόντων συγγενών. Και μπορεί ο ίδιος να διαχειρίζεται το κτίριο της Σκοτίας, στο οποίο μάλιστα φιλοξενεί σήμερα τον Ελληνα πρωθυπουργό, αλλά η οικογένειά του εξακολουθεί να κατέχει τον θρόνο της Αγγλίας, ενώ οι Γκλίξμπουργκ έχουν αποβληθεί από τον θρόνο και η βασιλεία έχει οριστικό καταργηθεί στη χώρα μας". 

"Αλλά όπως ο Κωνσταντίνος, έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί σήμερα ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια των νεοτέρων γι’ αυτήν τη σκοτεινή περίοδο της ιστορίας μας που σημαδεύτηκε από τους Γκλίξμπουργκ. Κάνει λάθος", σημειώνει σε κείμενο του ο Δημήτρης Ψαρράς.

Νομίζουμε επίσης, ότι το "παλάτι" που χτίζει το γαλάζιο golden boy, πιθανόν να είναι και μεγαλύτερο από το  Βασιλικό ανάκτορο του Τατοΐου. 
Το θέμα όμως είναι άλλο. Οι κυβερνώνται δεν είναι που σκίζουν τα ιμάτια τους μιλώντας για "ανεξαρτησία της δικαιοσύνης"; 
Στην περίπτωση του Γ. Σάσση όμως υπάρχουν δημοσιεύματα ότι ο τύπος αυτός φτιάχνει το "φαραωνικό παλάτι" του χρησιμοποιώντας μαύρο χρήμα με την εφημερίδα Δημοκρατία να γράφει χαρακτηριστικά: "οι πληρωμές έφταναν ακόμη και μέσα σε…. μαύρες σακούλες, ενώ ο κ. Στάσσης δεν ζητούσε έκδοση τιμολογίου ούτε για τα υλικά".

Αυτός είναι ο λόγος για την είδηση που διαβάζουμε σήμερα: "Στο μικροσκόπιο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος φαίνεται να μπαίνουν τα δημοσιεύματα για την πολυτελή βίλα, που φέρεται να χτίζει στην Κέα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης. Ο Πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος ε.τ. Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μελετάει τα σχετικά δημοσιεύματα, για να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση της βίλλας Στάσση. Παράλληλα, αναμένεται η υπόθεση, να ελεγχθεί και για πόθεν έσχες".

Και μετά απ' αυτό προκύπτει το αυτονόητο ερώτημα. Πώς διάολο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγάζει πόρισμα, προκαταλαμβάνοντας την δικαστική έρευνα; 
Ο Γιάννης Οικονόμου στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μας είπε: «Ο κύριος Στάσσης, πολύ πριν γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, είχε μία επαγγελματική πορεία σε σημαντικές πολυεθνικές εταιρείες, με πολύ υψηλές αμοιβές, που του επέτρεψαν να δρομολογήσει από πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και να υλοποιεί την επένδυση αυτή»!

Τι λες ρε μεγάλε;  Δεν βγάζει καλύτερα η κυβέρνηση ένα φετφά να καταργήσει τους δικαστές; Ετσι κι αλλιώς για φιγούρα τους έχετε, όταν δεν είναι να ποινικοποιούν εργατικούς αγώνες και να νομιμοποιούν αντιλαϊκά μέτρα. 

Θυμάστε τον αείμνηστο Γιαννόπουλος που έλεγε "δεν θα μας ρίξουν για ένα κωλόσπιτο;" Πιθανόν αυτή η ιστορία με το μέγαρο του Στάσση να μην έχει τόσο "ευτυχή" κατάληξη, όπως τότε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger