Home » , » Οι ΗΠΑ, οι αμβλώσεις και η επιστροφή στον Μεσαίωνα

Οι ΗΠΑ, οι αμβλώσεις και η επιστροφή στον Μεσαίωνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 7 Μαΐου 2022 | 2:30 μ.μ.

Η διαρροή ενός εγγράφου που αφορά γνωμοδότηση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΛ, το οποίο παρουσιάζεται έτοιμο να ανατρέψει μία ιστορική υπόθεση του 1973, με βάση την οποία πρακτικά προστατεύονταν οι εκτρώσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο στη χώρα, έχει προκαλέσει κύμα αντιπαραθέσεων και εξελίξεων. 

Σύμφωνα με το έγγραφο, που απηχεί την πλειοψηφία των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το δικαίωμα προστασίας ή μη των εκτρώσεων μεταφέρεται στις πολιτείες, οι οποίες πλέον θα είναι αρμόδιες να εξειδικεύσουν τη σχετική νομοθεσία. Αν και η επίσημη τοποθέτηση αναμένεται το καλοκαίρι, ήδη κάποιες αμερικάνικες πολιτείες έχουν αρχίσει να θέτουν σημαντικούς περιορισμούς στις εκτρώσεις.

Για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα απαγόρευσε τις περισσότερες εκτρώσεις μετά την 15η εβδομάδα της κύησης, ενώ στην Οκλαχόμα το όριο κατέβηκε στις έξι εβδομάδες, απαγορεύοντας τις εκτρώσεις όχι μόνο στις γυναίκες πολίτες της αλλά και σε όσες βρίσκονται στο έδαφος της. Η αρχή είχε γίνει τον Σεπτέμβριο στο Τέξας, όπου ο νόμος θέτει μία σειρά περιορισμούς στις εκτρώσεις μετά την 6ή εβδομάδα κύησης, δίνοντας το δικαίωμα μηνύσεων σε βάρος γιατρών που πραγματοποιούν εκτρώσεις ή συμβάλλουν καθ' οιονδήποτε τρόπο σε αυτές. 

Λαμβάνοντας υπόψη και μία παγκόσμια τάση επίθεσης στο δικαίωμα στην έκτρωση, τα νέα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 40.000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο διότι αναγκάζονται να καταφύγουν σε παράνομες εκτρώσεις, ενώ πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός όσων νοσηλεύονται με προβλήματα υγείας, όπως μολύνσεις, μετά από μια παράνομη αντίστοιχη διαδικασία. 

Επιπλέον, αν τελικά καταργηθεί η απόφαση η οποία αναγνώριζε το δικαίωμα στην έκτρωση ως δικαίωμα που εμπίπτει στην ιδιωτική σφαίρα των ελευθεριών του ατόμου και επισφραγίζει τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, αυτό θα σημάνει μια σημαντική οπισθοχώρηση στον τομέα των ελευθεριών.

Όπως είναι βέβαιο, δε, τα βάρη που θα προκόψουν από μια τέτοια απόφαση, αν και αφορούν το σύνολο των γυναικών και ζευγαριών, θα πλήξουν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο τα φτωχότερα πληθυσμιακά τμήματα, που δεν θα μπορούν να καλύψουν τα επιπλέον έξοδα που θα απαιτούνται για τον τερματισμό μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. 

Τέλος, η λογική των δικαστών, πως οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στην αρχική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του 1788 δεν αποτελεί ομοσπονδιακά κατοχυρωμένο δικαίωμα, ανοίγει την πόρτα για μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα των Αμερικανών, οι οποίοι και καλούνται να απαντήσουν δυναμικά.

Πηγή: "Πριν"

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Μαΐου 2022 στις 9:55 π.μ.

Η καλή περιπτωση ειναι καποιοι βλαμμενοι ,ακροδεξιοι κλπ στο Αμερικανικο κρατος να εφτιαξαν αυτη την αποφαση έκτρωμα.Η κακη εκδοχή ειναι το ιδιο το Αμερικανικο κρατος να τους εβαλε μπροστα γιατι θελει να αυξησει τον πληθυσμό του .Αυτο θα σημαινει προαναγγελια πολεμων ...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger