Home » , » Λατέρνα, πλούτος και φιλότιμο

Λατέρνα, πλούτος και φιλότιμο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Μαΐου 2022 | 11:20 μ.μ.

Πηγή: Χρύσα Κακατσάκη - Documento 

... Ο Γιώργος Αυτιάς, όταν ήταν μικρός ήθελε όχι μόνο να γίνει Πορτοσάλτε αλλά και να τον ξεπεράσει στο πρωτάθλημα της προπαγάνδας. «Οι φιλότιμοι κόβουν το φαγητό για να πληρώσουν τη ΔΕΗ». Δεν μας εξήγησε όμως, μια και έχει εντρυφήσει και στα οικονομικά, πώς διαψεύστηκε τόσο οικτρά ο Χατζηδάκης που διατυμπάνιζε ότι με την απελευθέρωση της αγοράς θα πέσουν οι τιμές.

Σε μια από τις επόμενες εκπομπές ίσως μας πει πως ο Στάσσης δεν χτίζει τη βίλα στην Τζια από τον μισθό του (360.000 τον χρόνο) αλλά με την αποταμίευση από τα έξοδα του φαγητού. Με τούτα και με κείνα, με τις διώξεις κατά της μικρής μειοψηφίας δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν την αλήθεια την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος τους την κηδεύει, παίρνοντας καθημερινά το ελιξίριο της υποταγής, η χώρα μας βρέθηκε ξανά στην τελευταία θέση μεταξύ κρατών της ΕΕ ως προς την ελευθερία του Τύπου.

Ετσι, στο πλαίσιο του εύπεπτου και στοχευμένου λαϊφστάιλ ο γιος του κ. Μητσοτάκη είχε αρχίσει να πρωταγωνιστεί στη σοουμπίζ. αλλά κουβέντα δεν ακούστηκε για τον δισορισμό του στο Ευρωκοινοβούλιο. Μα τι φοβήθηκαν; Οτι ο κόσμος θα κάνει περίεργους συνειρμούς; Κακώς. Και αποφοίτησε με άριστα από τη Σχολή της Ανωτάτης Κληρονομικής και ένσημα προϋπηρεσίας έχει στα social και παρακολουθεί και αγώνες τένις που είναι και της τάξης του. Ή στράβωοε άραγε; Δεν λειτούργησε το πολυδιαφημισμένο από τα πρωθυπουργικά χείλη brain gain ή υποβαθμίστηκε ξαφνικά η καταπληκτική ποιότητα ζωής στην Ελλάδα και το παιδί αναγκάστηκε να πάει στην ξενιπά; 

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι ο Ισπανός ευρωβουλευτής που τον προσέλαβε είχε κατηγορήσει παλαιότερα τον Τσίπρα για οικογενειοκρατία και λαϊκισμό. Τα δεξιά κόμματα τάχα υποστρέφονται τον λαϊκισμό επειδή έχουν καλύτερη απάντηση προς τους αντιπάλους τους: «Ησασταν υποκριτές, Θα είμαστε κυνικοί. Μιλούσατε σαν ηθικολόγοι. Θα μιλάμε χωρίς ηθική. Υποκύψατε στις πιέσεις του κόσμου, εμείς θα τον αγνοούμε χωρίς να ζητάμε συγγνώμη».

Οπως δεν ζήτησε συγγνώμη ο Μαγιορκίνης για τους 30.000 νεκρούς και απολαμβάνει δίχως ενοχές και με «Λιγουρίτσες» τα τριήμερα, χάρη στις πλουσιοπάροχες αμοιβές του.

Οι πληβείοι, αντίθετα, μπορούν να αναφωνούν: «Βάλε και 5 κιλά φιλότιμο. κυρ Στέφανε. Θα το κάψουμε απόψε γιατί πλήρωσα τη ΔΕΗ».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger