Home » , » Δυο χρόνια από την συγκλονιστική δολοφονία από μπάτσο, του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ,

Δυο χρόνια από την συγκλονιστική δολοφονία από μπάτσο, του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ,

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 | 4:57 μ.μ.

Συμπληρώνονται δυο χρόνια από τις 25 Μάη του 2020 όταν στην Μινεάπολις των ΗΠΑ, ο μπάτσος Ντέρεκ Σόβιν δολοφονεί τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, Το βίντεο με τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα της δολοφονίας του Φλόιντ κάνει τον γύρο του κόσμου και αποτελεί το έναυσμα για μια σειρά κινητοποιήσεων που συντάραξαν την Αμερική αλλά και όλο τον κόσμο. 

Τα τελευταία λόγια του Τζόρτζ Φλόιντ «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»,  έγιναν το σύνθημα χιλιάδων πορειών διαμαρτυρίας σε ολόκληρο τον κόσμο, ενάντια στην αστυνομική βία και τον συστημικό ρατσισμό. Η δολοφονία του Αφροαμερικανού  λειτούργησε ως καταλύτης για να ξεχειλίσει το καζάνι της οργής ενάντια στον ρατσισμό, την κρατική καταστολή και τις φυλετικές διακρίσεις που προωθούσε τότε  η κυβέρνηση Τραμπ και οι υποστηρικτές της.

Σε τουλάχιστον 20 πόλεις των ΗΠΑ εξοργισμένο πλήθος για τρεις μέρες προχώρησε σε καταστροφές, λεηλασίες, πυρπολήσεις κρατικών κτιρίων μάχες σώμα με σώμα με αστυνομικές δυνάμεις. 

Ηταν αυθόρμητες, ασυντόνιστες, όμως οι λαϊκές κινητοποιήσεις και απέναντι στο σιδερόφρακτο Αμερικανικό κράτος με τους γιγάντιους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ελάχιστη ουσιαστική αποτελεσματικότητα είχαν. Και έτσι η ρατσιστική, αστυνομική δολοφονική βία στις ΗΠΑ καλά κρατεί.  

Σύμφωνα με ένα δίκτυο χαρτογράφησης της αστυνομικής βίος το πρώτο τρίμηνο του 2022 οι αστυνομικοί στις HΠΑ σκότωναν κατά μέσο όρο τρεις ανθρώπους κάθε ημέρα:. Συνολικά τα καταγραμμένα περιστατικά δολοφονίας πολιτών από μπάτσους στην Αμερική, μέχρι της 24 Μάρτη, αναφέρουν ότι 249 πολίτες δολοφονήθηκαν από αστυνομικούς. 

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι σύμφωνα με τις στατιστικές που έχουν δημοσιευτεί, στην μητρόπολη του καπιταλισμού, ο μέσος όρος ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους δολοφονημένοι από μπάτσους ανέρχεται κάθε χρόνο, τους 1.100! 

Διαβάστε ακόμα

Οι βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις, από την εποχή της δουλείας στην Αμερική είχαν θύμα άλλον ένα Αφοαμερικάνο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger