Home » , » Νέο μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ. - Στην Αμερική ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν όπλα είναι μεγαλύτερος αυτού των supermarkets!

Νέο μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ. - Στην Αμερική ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν όπλα είναι μεγαλύτερος αυτού των supermarkets!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 | 4:03 μ.μ.

Σίγουρα υπάρχουν πιο αρμόδιοι από μας για να προσεγγίσουν την ψυχοσύνθεση του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος, του μακελάρη που δολοφόνησε παιδάκια και ενήλικες σε σχολείο των ΗΠΑ. Το να αναφερθείς στις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, στην παντελή έλλειψη δομών κοινωνικής προστασίας στην μητρόπολη του καπιταλισμού καθώς και στο ενδεχόμενο ο δολοφόνος να μεγάλωσε ποτιζόμενος με μίσος για την κοινωνία εξ΄ αιτίας της απόρριψης και το bullying που υφίστατο εξ΄ αιτίας της εμφάνισής τους και της άθλιας οικονομικής κατάστασης της οικογένειας του, είναι μόνο η μια παράμετρος.

Και δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό το περιστατικό στην Αμερική. Τέλη του Μάρτη 2018  ένας σαλταρισμένος ρατσιστής, μέλος ακροδεξιών οργανώσεων, στις ΗΠΑ σκόρπισε τον θάνατο σε Λύκειο της Φλόριντα, σκοτώνοντας 17 μαθητές. Ηταν τότε που  πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της Αμερικής, με την συμμετοχή πάνω από ενός εκατομμυρίου διαδηλωτών, ενάντια στην οπλοκατοχή.

Αποτέλεσμα κανένα. Η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA που προκύπτει από το National Rifle Association) είναι ένα πανίσχυρο λόμπυ. Τα χρήματα που διαχειρίζεται ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και η πολιτική παρέμβαση που έχει είναι τεράστια. Δεν είναι απλώς ότι η  NRA είναι ο βασικός χρηματοδότης του Ρεμπουπλικανικού κόμματος, και έτσι έχει και την δυνατότητα να επιβάλλει και τις επιθυμίες της σε μια σειρά κυβερνήτες πολιτειών των ΗΠΑ.

Επίσης το βασικό της υπόθεσης είναι να εντοπιστεί ο λόγος γιατί τα σχετικά περιστατικά είναι τόσο συχνά στην Αμερική. Γιατί στις ΗΠΑ σήμερα ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν όπλα είναι μεγαλύτερος αυτού των supermarkets! Και σ' αυτό ακριβώς επικεντρωνόμαστε σ' αυτή μας την ανάρτηση που έγινε με αφορμή περασμένο σχετικό αιματοκύλισμα που έγινε στην Αμερική.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger