Home » , » Ψήφισμα στον διωκόμενο αντιφασίστα Ν.Α

Ψήφισμα στον διωκόμενο αντιφασίστα Ν.Α

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 | 8:52 μ.μ.

Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, λάβαμε και παραθέτουμε:

Έχουν περάσει πάνω από οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Μιας δολοφονίας που διαπράχθηκε μερικούς μήνες μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα και πάλι από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ τα μέλη της πακιστανικής κοινότητας κατάγγελλαν τη Χρυσή Αυγή ως υπεύθυνη για πληθώρα δολοφονικών επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα ακόμα και δολοφονιών για τις οποίες δεν είχε διεξαχθεί δίωξη. Σε αυτές τις δολοφονίες και επιθέσεις προστίθεντο δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα και την Αγία Παρασκευή, εναντίον Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, οι επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, η επίθεση σε 16χρονο μαθητή Λυκείου στο Π. Φάληρο, επιθέσεις σε καταστήματα και κοινότητες μεταναστών κ.ά.

Η Χρυσή Αυγή συνέχιζε τη φασιστική της δράση κάθε μέρα με μοναδικό όπλο τη βία, με οργανωμένες επιδρομές και ξυλοδαρμούς προσπαθούσε να τρομοκρατήσει και να στοχοποιήσει με κριτήριο την εθνικότητα, την εμφάνιση, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ιδεολογία.

Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ωστόσο μέλη της ήδη αποφυλακίζονται, ενώ η δράση της λειτούργησε επιδραστικά στην περαιτέρω διάχυση της ρατσιστικής βίας στην κοινωνία κάτι, που δυστυχώς είδαμε στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής απορρέει από τον ίδιο τον ναζιστικό χαρακτήρα της και τη συνοδεύει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνοντας αυτό που έχει αποδειχθεί και ιστορικά, ότι δηλαδή ο ναζισμός είναι από τη φύση του εγκληματικός και συνοδεύεται από ανάλογη δράση.

Η Χρυσή Αυγή προϋπήρχε, ωστόσο μεγάλωσε μέσα στην κρίση, την εξέθρεψε το ίδιο το σύστημα ώστε να γίνει το μακρύ χέρι του και η δύναμη κρούσης όπου έκρινε απαραίτητο. Το ίδιο και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, εργολάβοι, εφοπλιστές και γνωστοί καναλάρχες, για να τους έχουν μόνιμα μπράβους στη διάθεσή τους. Έγινε ο μπροστάρης στον κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποιώντας μετανάστες και εστίες αντίστασης όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Το Σωματείο Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής στέκεται πάντα απέναντι στον φασισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία με ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις αλλά κυρίως με έμπρακτη στήριξη σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Χωρίς διακρίσεις, παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, ενάντια στο ρατσιστικό δηλητήριο και τον φασισμό.

Έχουμε παρακολουθήσει την υπόθεση του Ν.Α., ο οποίος συνελήφθη και διώκεται με πολλές και βαριές κατηγορίες, για τη συμμετοχή του στην αντιφασιστική πορεία ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το φθινόπωρο του 2014. Μιας πορείας που, αν και είχε μαζική υποστήριξη πολλών χιλιάδων κόσμου και φορέων, σημαδεύτηκε από άγρια αστυνομική καταστολή. Πολλά μπλοκ διαδηλωτών χτυπήθηκαν άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν η πορεία συνέχισε σε δρόμους μικρής κυκλοφορίας, και έγιναν μαζικές συλλήψεις  διαδηλωτών στο σωρό. Συλλήψεις που ακολούθως έγιναν διώξεις και στην περίπτωση του Ν.Α. με πολύ βαριά αδικήματα.

Γνωρίζουμε ότι ο αντιφασίστας Ν.Α., που δηλώνει το παρών στους εργατικούς αγώνες ως ιδρυτικό και ενεργό μέλος της ΣΒΕΟΔ, με πολύ βαριά αδικήματα, παρά τις αθωωτικές μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, την πλήρη έλλειψη καταδικαστικών στοιχείων, τις παροιμιώδεις αντιφάσεις των αστυνομικών καταθέσεων, παραπέμφτηκε σε δίκη και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 6 χρόνια φυλάκισης με αναστολή, από δικαστές που παράτυπα συμμετείχαν τόσο στην παραπομπή όσο και στην εκδίκαση της υπόθεσής του και εισαγγελέα που τασσόταν δημόσια ευθέως υπέρ της Χρυσής Αυγής με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Το Εφετείο που έγινε τον Απρίλη του 2019 και στο οποίο αναδείχθηκαν οι σκανδαλώδεις παρατυπίες της δικαστικής διαδικασίας, αγνοώντας τις προαναφερθείσες αδιάσειστες αποδείξεις αθωότητας του Ν.Α. και της σκευωρίας εναντίον του, παρέτεινε τη δίωξη παραπέμποντάς τον, εκ νέου σε νέα δίκη, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2022.

Η εκτίμησή μας είναι ότι οι συλλήψεις και οι διώξεις αυτές, και η καταδίκη του Ν.Α., έγιναν για να δικαιολογηθεί η άγρια καταστολή της πορείας και για να συνεχιστεί αυτή μέσω της δικαστικής εμπλοκής των διωκόμενων και των αλληλέγγυών τους.

Καταγγέλλουμε την άδικη και αστήρικτη δίωξη του Ν.Α. και απαιτούμε την άμεση απαλλαγή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση και την τρομοκράτηση των κοινωνικών αγώνων και του αντιφασισμού.

Καλούμε εργατικά Σωματεία και συλλογικότητες να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να στηρίξουν τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Πειραιά στις 17 Ιουνίου 2022.


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger