Home » , » Ερωτήματα προς την εργοδοσία της ιστοσελίδας alfavita.gr

Ερωτήματα προς την εργοδοσία της ιστοσελίδας alfavita.gr

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 | 10:37 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

 H καταγγελία των εργαζομένων της ιστοσελίδα alfavita.gr είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε να περάσει έτσι. 

Εδώ τίθενται για εμάς τους καλόπιστους, αλλά άσχετους με την υπόθεση αναγνώστες της ιστοσελίδας Αλφαβήτα, δύο ερωτήματα προς την ιδιοκτησία της. 

Τι ακριβώς συμβαίνει σ' αυτόν τον "εκπαιδευτικό" ιστότοπο όχι μόνο σε σχέση με την εργαζόμενη συναδέλφισσα που οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την απόλυσή της, αλλά γενικά τι συμβαίνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων σ' αυτό το ενημερωτικό μέσο; 

Και επιπλέον: ποιος ακριβώς είναι ο ιδιοκτήτης αυτής του μέσου, ποιος είναι αυτός που κάνει τις προσλήψεις και τις απολύσεις (η "εργοδοσία" που γράφει η ανακοίνωση); 

Αληθεύει ή είναι ψεύτικη και υποβολιμαία μια φήμη που διαδίδεται ευρέως, και που λέει ότι η ενημερωτική αυτή σελίδα "ανήκει στη συνδικαλιστική παράταξη Παρεμβάσεις κι ακόμη πιο συγκεκριμένα σε γνωστό στέλεχος του ...Μ-Λ ΚΚΕ"

Θα έχει λοιπόν πολύ μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε επιτέλους από το ίδιο το Αλφαβήτα ποιος προσλαμβάνει, ποιος απολύει και με τι όρους εργασίας στο συγκεκριμένο αυτό διαδικτυακό μέσο, ώστε να διαπιστώσουμε ποιοι είναι και πώς πραγματικά συμπεριφέρονται οι ιδιοκτήτες του στους εργαζόμενους. Και αναλόγως να βγάλουμε τα δέοντα πολιτικά συμπεράσματα για το ποιόν του μηχανισμού που πατρονάρει αυτό το site , αν φυσικά υφίσταται κάτι τέτοιο, αν υπάρχει συνδικαλιστικός ή πολιτικός σχηματισμός πίσω από το Αλφαβήτα και αν αυτά που διαδίδονται δεν είναι τίποτε άλλο από απλές ... πολιτικές σκοπιμότητες άλλων χώρων. 

Σε κάθε περίπτωση εμείς ως πραγματικοί κομμουνιστές, μαρξιστές-λενινιστές, δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν εκμεταλλευτή της εργατικής τάξης, με όποιο τυχόν προσωπείο αυτός κι αν παρουσιάζεται. Ίσα ίσα που, αν αποδειχτεί ότι πρόκειται για κάποιους που καπηλεύονται ξεδιάντροπα επαναστατικούς πολιτικούς χώρους και αγωνιστικούς τίτλους για να κάνουν δικές τους μπίζνες, η κριτική μας θα πρέπει να είναι αμείλικτη και συντριπτική.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

10 Ιουνίου 2022 στις 4:28 μ.μ.

Νεότερα για το θέμα από το σημερινό ρεπορτάζ: α) Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το ζήτημα, δημοσιεύεται στο 902gr, η οποία καταδικάζει ως εκδικητική την απόλυση της συναδέλφισσας του "Αλφαβήτα" και τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων για να μην περάσει η εργοδοτική ασυδοσία. β) Η ανακοίνωση-καταγγελία των εργαζομένων του "Αλφαβήτα", που δόθηκε και μέσα από το Βαθύ Κόκκινο δημοσιεύεται σήμερα στην "πρώτη σελίδα" του ιστότοπου του Μ-Λ ΚΚΕ, Prologos.gr . Αυτό το γεγονός νομίζω ότι μας φανερώνει πως η ίδια η οργάνωση των συντρόφων του Μ-Λ ΚΚΕ και η συνδικαλιστική της έκφραση στο χώρο των εκπαιδευτικών δεν έχουν καμία σχέση με την εργοδοσία της ιστοσελίδας "Αλφαβήτα" και τις αντεργατικές της επιλογές. Οφείλουμε λοιπόν να το πούμε και να το τονίσουμε αυτό, για να μην γίνεται τυχόν πολιτική σπέκουλα εις βάρος μιας συνιστώσας του μ-λ κινήματος. Γιατί χτες το πρωί σε εργασιακούς χώρους σχετικούς με την εκπαίδευση πληροφορηθήκαμε ότι κάποιοι επεχείρησαν μια τέτοια πολιτική λαθροχειρία, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι για τους περισσότερους από μας είναι άγνωστο σε ποιον ανήκει το "Αλφαβήτα", ενώ πολλοί έχουν συνδέσει την ύπαρξη αυτού του εκπαιδευτικού site, τουλάχιστον στο ξεκίνημά του, με συγκεκριμένο πρόσωπο που ανήκε ή ανήκει στον προαναφερόμενο πολιτικό χώρο, αλλά που μάλλον δεν είναι κι ο τωρινός ιδιοκτήτης του "Αλφαβήτα". Το ερώτημα λοιπόν που θέσαμε παραμένει σε σχέση με αυτούς που έλαβαν την απόφαση της εκδικητικής απόλυσης: ποια είναι και τι ρόλο παίζει η εργοδοσία του "Αλφαβήτα"; Ζητούνται απαντήσεις.



11 Ιουνίου 2022 στις 2:34 μ.μ.

Κι άλλα ακόμη πιο φρέσκα σχετικά με το επίμαχο ζήτημα. Από έγκυρη δημοσιογραφική πηγή πληροφορηθήκαμε σήμερα 12-6-2022, ότι εκείνο το στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ, το οποίο οι φήμες το έφεραν ως "ααφεντικό"του Αλφαβήτα, έχει αποχωρήσει από αυτή την ιστοσελίδα εδώ και πολλά χρόνια, αντιτιθέμενος στην εμπορική επιχειρηματική μορφή που πήρε αυτή, παρόλο που ξεκίνησε σαν απλό δίκτυο ενημέρωσης και επικοινωνίας για εκπαιδευτικούς. Μιλάμε για αποχώρηση του συντρόφου ήδη από το 2008, που απλώς δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστή! Συνεπώς όσα κάποιοι διέδιδαν προχθές εναντίον του συγκεκριμένου συντρόφου και του κόμματος όπου ανήκει ήταν ψευτιές και προβοκάτσιες. Ούτε το Μ-Λ ΚΚΕ ούτε τα στελέχη του σχετίζονται με την εργοδοσία του επιχειρηματικού κι εμπορικού πλέον, εδώ και σχεδόν δεκαπέντε χρόνια, δικτύου Αλφαβήτα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger