Home » , » Μπορεί όλο αυτό να αποδοθεί απλά σε ολιγωρία κάποιων κυβερνητικών παραγόντων;

Μπορεί όλο αυτό να αποδοθεί απλά σε ολιγωρία κάποιων κυβερνητικών παραγόντων;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 12:00 μ.μ.

Καμιά αντίρρηση ότι έχουμε ένα κυβερνητικό φιάσκο μεγατόνων μετά από την κατοχύρωση του εμπορικού όρου “Turkaegean” από την Άγκυρα. Αυτό είναι κάτι που αναγκαστικά τα παραδέχτηκαν και τα φιλοκυβερνητικά κανάλια, όπως το Mega, που χτες το είχε από τα βασικά του θέματα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Και προφανώς μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί δεν αναμέναμε από τον ανεκδιήγητο Αδωνη Γεωργιάδη να διαθέτει ίχνος τσίπας και να παραιτηθεί από τον υπουργικό του θώκο, αντί να διατάξει μια προσχηματική ΕΔΕ, που ξέρουμε που καταλήγουν συνήθως αυτές οι κινήσεις.

Οκ, οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι για τα πανηγύρια, όπως έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Θα μπορούσες επίσης να χαρακτηρίσεις υπερβολική την απαίτηση από την  αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ., και το ΚΚΕ να παρακολουθούν καθημερινά τα αιτήματα που υποβάλλονται στο Γραφείο διανοητικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) για την καταχώρηση εμπορικών όρων.

Όπως ακούσαμε όμως από τα δελτία ειδήσεων στην επιτροπή που ενέκρινε τον εμπορικό όρο "Turkaegean" συμμετείχε και εκπρόσωπος της Ελλάδας, ενώ η σχετική καμπάνια της Τουρκίας με αυτόν τον τίτλο είχε ξεκινήσει από τον Ιούλη του 2021 και στον Ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, είχε σχολιαστεί από τότε το γεγονός, χωρίς να υπάρξει καμιά κυβερνητική αντίδραση. Μπορεί όλο αυτό να αποδοθεί απλά σε ολιγωρία κάποιων κυβερνητικών παραγόντων;

Μια άλλη πολύ πιο σοβαρή διάσταση στο θέμα δίνει κατ’ επείγουσα Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης:   

«Πώς τοποθετείται στο γεγονός ότι η απόφαση του EUIPO δεν αφορά σε αναγνώριση "εμπορικού σήματος" και "τουριστική προβολή", αλλά ενισχύει πολιτικά την επιθετικότητα της Τουρκίας, τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της και την αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων;».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger