Home » , » "Βρόμικη" κυβερνητική προπαγάνδα, αξιωματική αντιπολίτευση για τα ... μπάζα.

"Βρόμικη" κυβερνητική προπαγάνδα, αξιωματική αντιπολίτευση για τα ... μπάζα.

Από giorgis , Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 | 8:00 π.μ.

Του Γ. Γ.

Είναι φανερό ότι θα βρεθούμε σε μια απίστευτα θρασύτατη "βρομερή' προεκλογική περίοδος απ' αυτές που μόνο στις σκληρές δεξιές εποχές έχουν υπάρξει. Και όπως όλα δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα "πάει με τον σταυρό στο χέρι", ενώ έχει όλες τις δυνατότητες να παίξει στο κυβερνητικό γήπεδο και να στείλει "αδιάβαστη" την Ν.Δ., βγάζοντας "σκελετούς της από το ντουλάπι" που γνωρίζουμε ότι διαθέτει. (Είναι πράγματα που γνωρίζουμε αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να αναφέρουμε).  

Προσωπικά, απεχθάνομαι τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό. Οσοι/ες έχουμε έστω και μια επιδερμική επαφή με τον μ/λ  γνωρίζουμε είναι ότι οι εκλογικοί συσχετισμοί δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία από κοινωνική-ταξική άποψη. Μπορεί να ενδιαφέρουν τα αστικά κόμματα και τους πολιτικάντηδες, για ευνόητους λόγους, όμως η καπιταλιστική λειτουργία και κυριαρχία δεν πρόκειται να πληγεί ούτε και στο ελάχιστο όποιος κυβερνητικός θίασος και να υπάρξει, όποιος και να είναι ο συσχετισμός των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η συμμετοχή των επαναστατών, ή έστω όσων θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται έτσι για την συμμετοχή ή όχι στις εκλογές εξαρτάτε απ' την απάντηση που δίνουν στην ερώτηση: Αν στις δεδομένες πολιτικοοικονομικές συνθήκες η συμμετοχή σε μια εκλογική μάχη βοηθάει την ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Αυτό όμως είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση που δεν εμπίπτει στο περιεχόμενο αυτής της ανάρτησης.

Θα μιλήσουμε, λοιπόν τώρα με αστικούς όρους, αποφεύγοντας κάθε αναφορά στην ανούσια κοκορομαχία που παρακολουθούμε συνεχώς μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Ενα σοφό λαϊκό απόφθεγμα λέει ότι "ο λύκος την τρίχα του αλλάζει, το χούϊ δεν αλλάζει" και αυτό ισχύει απόλυτα και για τα σημερινά στελέχη της δεξιάς

Και φυσικά δεν θα κάνουμε τώρα ιστορικές για τους ιδεολογικούς παππούδες, δοσίλογους και γερμανοντυμένους ταγματασφαλίτες, του πρώην αρχηγού της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Θα θυμίσουμε όμως τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν λίγα χρόνια, ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών: "Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας.(.)… Η δικιά μας η γενιά δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά, ό,τι και αν χρειαστεί να κάνουμε", μας έλεγε ο Μ. Βορίδης, ενώ είχε προηγηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, Σαμαράς, αυτός που έκανε μνημόσυνα στην "μνήμη των σφαγιασθένων από τους ΕΑΜοκομμουνιστές" για να μας πει "Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός"
Και εξυπακούεται ότι δεν θα κάνουμε αναφορές για τις οικογενειακές παραδόσεις των σημερινών δεξιών εξουσιαστών, από τον Κυρ. Μητσοτάκη, μέχρι τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτης.

Στεκόμαστε μόνο στα σημερινά δεδομένα. Από δεξιούς δημοσιολόγους τον Μανώλη Κοττάκη και τον Νίκο Καραχάλιο, αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε νοθεία στις εσωκομματικές εκλογές για να βρεθεί αρχηγός της Ν.Δ., ο Κυρ. Μητσοτάκης. Μ' αυτό το παρελθόν του πρωθυπουργού γιατί να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο που ανέφερε δεικτικά, ο Κώστας Βαξεβάνης, πως το επόμενο στάδιο είναι… νοθεία στις εκλογές; Τώρα το πώς αυτό μπορεί να υλοποιηθεί είναι μια άλλη συζήτηση.

Την ίδια στιγμή υπάρχει ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι στην κυριολεξία ... για τα μπάζα. Η ηγετική ομάδα που είναι δίπλα από τον Τσίπρα έχει αποφασίσει να μην χρησιμοποιήσει στον προεκλογικό αγώνα "βαριά χαρτιά" που έχει στην διάθεση της, γιατί θα θεωρηθούν "χτυπήματα κάτω από την ζώνη" -για τον τρόπο που αποκτήθηκαν- και στην λάσπη που θα δέχεται θα αντιδράει με "πολιτικά επιχειρήματα". Από την άλλη βάζει επικεφαλής του προεκλογικού του αγώνα, το πιο άχρηστο στέλεχος που θα μπορούσε να υπάρξει. Τον Νίκο Μπίστη

Και θα κλείσω με κάτι "προϊόν ρεπορτάζ που δεν αποδέχεται διάψευση", που θα 'γραφε και κάποιος δημοσιογράφος. Η πέριξ από τον Τσίπρα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάει ότι το κόμμα τους όχι απλώς θα αναδειχθεί νικητής στις εθνικές εκλογές, αλλά ότι θα θριαμβεύσει. Κανένα στοιχείο για να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό τους δεν επικαλούνται. Αρκούνται να αναφέρονται στην αναξιοπιστία των δημοσκοπήσεων και θεωρούν ότι θα επαναληφθεί η περίπτωση του δημοψηφίσματος του '15. Οταν όλες οι μετρήσεις της λεγόμενης πρόθεσης ψήφου έπεσαν παταγωδώς έξω, και το ότι αν και όλα τα ΜΜΕ προπαγάνδιζαν συνεχώς υπέρ του ΝΑΙ τελικά το ΟΧΙ προηγήθηκε με πάνω από 20%.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger