Home » , » Ανδρέας Παπανδρέου: Ο μόνος που ήξερε τι κωλόπαιδα είναι τα παιδιά του

Ανδρέας Παπανδρέου: Ο μόνος που ήξερε τι κωλόπαιδα είναι τα παιδιά του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 | 10:41 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τον Αντρέα δεν το ψήφισα ποτέ, λόγω τιμής. Θυμάμαι πριν το 1981 που κέρδισε πανηγυρικά τις εκλογές, όταν τα γκάλοπ της δεξιάς έφερναν πρώτη τη ΝΔ με 5 μονάδες, να τη βγαίνει στο ΚΚΕ από Αριστερά!

Ο Ανδρέας ήταν χαρισματικός ηγέτης με την έννοια πως πουλούσε παπατζηλίκι κι ο κόσμος όχι μόνο τον πίστευε, τον λάτρευε! Αν κάτι άλλο έκανε καλά ήταν η αντιπολίτευση στη γαλάζια συμμορία.

Πιστεύω πως την ικανότητα του να λέει παραμύθια τη χρησιμοποιούσε και για να ρίξει τις γυναίκες. Σε αυτό το σημείο επίσης ήταν επίσης πολύ δυνατός. Εντάξει, βοηθούσε η εξουσία, ο πλούτος, αλλά κι ο Μητσοτάκης ήταν πλούσιος και διάσημος.

Ο Μητσοτάκης νομίζω πως ζήλευε πολύ τον Αντρέα και γι αυτό το λόγο, οπότε ίσως γι αυτό έκανε διάφορες απρέπειες, όπως το να βγάλει γυμνές φωτογραφίες της Λιάνη. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά μπορεί να την έπαιζε μ’ αυτές κρυφά από τη Μαρίκα. Θα μου πείτε «πιο όμορφος ο ροφός παρά ο Μητσοτάκης». Εντάξει, πάντως η ομορφιά είναι ένας μόνο παράγοντας.

Εκεί που ατύχησε ο Ανδρέας ήταν στα παιδιά του με τη Μαργαρίτα. Βγήκαν μαλακισμένα. Κακομαθημένα, αυτό που λέμε κωλόπαιδα. Συν ότι ήταν ηλίθια. Δεν πήραν τίποτε από τον πατέρα τους, πράγμα που με βάζει σε σκέψεις. Θα ζητούσα τεστ DNA, αν ήμουν ο Αντρέας. Αυτός όμως δεν ενδιαφέρονταν καθώς το είχε πάρει απόφαση. Έτσι το έριξε στο ποτό και τις γυναίκες. Τον καταλαβαίνω, κι εγώ, αν είχα τέτοια παιδιά, θα στενοχωριόμουν.

Ο τραγικός πατέρας έκανε ό,τι μπορούσε να τα κρατήσει μακριά από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ήξερε τι θα γίνει αν το έπαιρναν στα χέρια τους. Αυτό που έγινε: Το πρώτο μαγαζί, μαγαζί γωνία, που είχε τα μισή πελατεία έκλεισε και έγινε παράρτημα της ΝΔ! Αυτό είναι τραγωδία, γι αυτό πρέπει να γραφούν βιβλία κι όχι για τον Ανδρέα που στο κάτω – κάτω έζησε τη ζωή του, όπως ήθελε.

Όσο για τη σχέση του με τη Λιάνη, θυμάμαι το Χάρυ Κλυνν στο δίσκο ραντεβού με την εισαγγελία

«Εκείνη 30 κι αυτός 70 κι δυο τους μαζί 100 ακριβώς,

Πλησίασε το 1990 ενάμιση χρόνο μετά το Νταβός.

Τη γνώρισε πάνω στο αεροπλάνο,

Υπάρχει - ρωτάει - κανένας καφές;

Εκείνη του ρίχνει το βλέμμα της πλάνο και έτσι αρχίσαν οι επαφές.

(Έπεσε ερωτευμένος και βαθιά συγκινημένος)...

Χωρίς πλάκα όμως αν προλάβαινε να κάνει παιδί με τη Λιάνη και κληρονομούσε αυτό, ίσως το ΠΑΣΟΚ να μην ήταν δεκανίκι της ΝΔ. Ίσως…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger